Řešil sem takový problém: Jak je to s logováním archivovaných cachí? Jak je to ošetřeno v pravidlech?
Nemám teď samozřejmě na mysli různé tradicionálky, multi, nebo mystery, které jsou archivovány kvůli ztrátě/zničení/zrušení fyzické cache.
Myslím spíš ty, které byly archivovány z jiného důvodu, ale schránka s logbookem ještě existuje.
A především pak myslím různé virtual/webcam/earth cache. Jak známo, tyto cache byly ponechány ve stavu “grandfathered” neboli na dožití. Ale co když ještě u nějáké archivované např. webcam cache kamera funguje? Můžu si jí (samozřejmě po splnění podmínek) logovat? Nebo virtual (nebo i earth) cache, když je možné splnit ownerem zadaný úkol?
A pak také hlavně jestli je stále možné zalogovat zarchivované locationless cache?
Na tuto problematiku sem narazil ve vlákně o earthcachích, konkrétně o této: GCMG0R
[quote]
Broupal: Jaký je váš názor na to?
[/quote]
Archivovana cache je od momentu archivace mimo hru. "Grandfathered types of caches", tj. stare typy cachi (locationless, virtual, webcam) dle pravidel nelze ani odarchivovat. GCMG0R je earthcache, u niz nebyly vcas splneny nove pozadavky kladene na tento typ cachi. Nebude, resp. nemela by byt jiz odarchivovana.
Logovat archivovanou cache sice technicky lze, ale je to jako pocitat si body za vstrelene goly do branky mimo hriste [;)]
Je skoda ze u teto kese doslo k archivaci, mohla slouzit dal. Jelikoz zde muzu splnit ukol dany majitelem a tu skalu groundspeak nevymaze z povrchu zemskeho tak by to neresil a uznavl. Vsichni vime ze se earth cache presunuli na vlastni server jen proto aby amici zase videli o pard olaru vice,no proste jejcih hon a penize.Kdyz nekdo rekne ze to ulovil loni v lete a zapomnel si to zalogovat a
logne to letos s lonskym datumem tak mu to asi nikdo nedokaze. Chapu ze se muj nazor nebude vsem libit, ale ja to vidim takto.
[quote]
CIRA: Je skoda ze u teto kese doslo k archivaci, mohla slouzit dal. Jelikoz zde muzu splnit ukol dany majitelem a tu skalu groundspeak nevymaze z povrchu zemskeho tak by to neresil a uznavl. Vsichni vime ze se earth cache presunuli na vlastni server jen proto aby amici zase videli o pard olaru vice,no proste jejcih hon a penize.Kdyz nekdo rekne ze to ulovil loni v lete a zapomnel si to zalogovat a logne to letos s lonskym datumem tak mu to asi nikdo nedokaze. Chapu ze se muj nazor nebude vsem libit, ale ja to vidim takto.
[/quote]
A já to zase vidím tak, že earthcache má od data x.y. nějaké vzdělávací požadavky, pokud je nesplníš (u této keše žádné nejsou, takže ani není co splnit), tak je tvůj log neplatný. To o těch penězích a honu jsou jen kecy...
P.S.: Skoro bych to teď viděl tak, že teď budou všichni tvrdit "jé, já jsem si nevšiml, že je archivovaná, ale stejně zaloguju", dokud ji Groundspeak oprávněně nesmaže celou, jak už se párkrát stalo.
Tak mi teda rekni proc earth kese maji ted vlastni server a domenu? Kdyz to teda neni kvuli penezum tak proc by to as delali, v americe se vydelava na kazde blbosti kdyz vidim za co se tam lidi zalujou, pozaduji horentni sumy, a proc pac chteji penize. Äsi budes muset jit v noci a tu ceduli uriznout ab se nebylo u ceho fotit, kdyz te to tak zere.
Protože earthcache má pod sebou The Geological Society of America, nikoli Groundspeak. Vidíš tady nějaký velký byznys? Osobně bych řekl, že v případě takových společenství bude o dost menší než u Groundspeaku.
[quote]
CIRA: Tak mi teda rekni proc earth kese maji ted vlastni server a domenu? Kdyz to teda neni kvuli penezum tak proc by to as delali, v americe se vydelava na kazde blbosti kdyz vidim za co se tam lidi zalujou, pozaduji horentni sumy, a proc pac chteji penize. Äsi budes muset jit v noci a tu ceduli uriznout ab se nebylo u ceho fotit, kdyz te to tak zere.
[/quote]
To jako každý kdo má v Americe doménu a server je apriori zloděj a vydřiduch, který dělá všechno kvůli penězům ? Jediné co mě žere je hloupé paušalizování čehokoliv.