LOGOVÁNÍ DVOU KEŠÍ PŘI NALEZENÍ JEDNÉ???

stalo semi nedopatřením, že jsem při údržbě keší v jedné z nich zanechal i připravený logbook pro druhou.. V keši TFTC 11 byl logbook i z TFTC10, i když ta sama má svoji krabičku a svj logbook..Nálezci se nerozpakují zalogovat si obě, i když leží několik kilometr od sebe, aniž to ruhé místo třeba jen navštívili…
Co s tím?
Nemám rovnou uělat jakousi knihovku, kde budou logbooky všech mých keší, aby jste to nemuseli obcházet???

Ahoj,
asi to je jasné: platí zápis do logbooku v keši, kterou kačer opravdu nalezl. Jestli je na logbooku nadepsáno cokoliv není pro log určující. Tedy doporučuji napsat těmto kačerům, že jim tyto logy neuznáváš, protože nenalezli keš. Co nenadepsaný logbook? Ten snad neplatí :D?

Nebo je to jinak. Logbook je v pořádku, ale máš špatně jedny souřadnice a ještě k tomu je máš obě v kolizi.:slight_smile:

Seznam lidí, kteří se zalogovali na tu keš, i když tam nebyli, máš, takže bych jim jejich log bez výčitek smazal.

Nadepsání logbooku je jen estetická věc. A jen výjimečně, aby člověk na první pohled věděl, kterou keš našel.

Podle pravidel máš právo na smazání takového logu (pokud někdo nesouhlasí, tak reagujte sem, nebo přes SZ). A pochybuji, že by ti některý z reviewrů nedal za pravdu.

Kašli na ně, škoda času. Ať si ten bod sežerou, neubude. Jejich boj.

me se na lovu FCPT stalo, ze jedna cache nebyla a byla tam jen cedulka, ze log je v nasledujicici cachi, tak at loguji tam.Tak treba to taky tak pochopilili, nevim…

"nálezcům" které nebudu jmenovat, jsem napsal toto:

ahoj, v keši TFTC 11 jste našli logbook i z TFTC 10. Sice je to nedopatření, ale nedává vám to právo logovat 10. jediným bonusem pro vás je znalost bonusového čísla z TFTC 10.
U vámi zalogované keše nesouhlasí velikost, souřadnice, hint, prostě nic.to vám to fakt není blbé logovat si oboje??
Mimochodem, krabička, kde jste logbook našli ,neni rozhodně micro. takže dvě kešky v jedné je fakt blbá výmluva…
Netušil jsem, že v honbě za body lze i toto a ještě se k tomu přiznat..
necítíte se blbě? Navís jste se i ochudili o zážitek z desítky…
Pokud vás to těší, váš problém..Užijte si to..
Jako seriozní řešení ipro vás bych viděl buď log smazat nebo změnit na write note. To první můžu udělat já, to druhé musíte sami…
Petr - czech.tir

jak se zachovají je na nich..

Je úplně jedno, co je na deskách logbooku napsáno či zda je to jen jízdenka… Platný je zápis do papírového logbooku jen pro keš, ve které je uložen. Tedy ostatní neoprávněné logy bych bez rozmyslu (s emailem na kačery) smazal. Pokud kačer byl na té dané keši, ať to doloží třeba fotkou, záznamem trasy či nějak jinak… ale jinak má smolíka…

Pokud se zaloguje znovu, dlab na něj. Pro někoho je důležitější bod ve statistice a větší pinďour než dobrý pocit z lovu a poznání něčeho nového, pěkného, prostě zážitek.

Ahoj,
v této diskuzi se jedná mimo jiné o nás. Na místě 11 jsme našli 1x regular kešku s logbookem 11 a 1x micro stejné skleněné krabičky obalené červenou izolepou, jako na dalších keších ze série s logbookem 10. Nejdřív jsme se divili, proč jsou tam 2 krabičky, pak jsme se domnívali, že u 10 zřejmě někoho vyrušili mudlové, tak raději krabičku odnesl a vložil ji do 11, tj. jedné z mála ragulár keší v sérii. Proto jsme se zalogovali do obou a na souřadnice 10 pak nejeli. Vše jsme po pravdě uvedli v logu na internetu. Naší teorii nahrává i fakt, že v logbooku u 10 jsme nebyli jediní, ale logovali jsme někam doprostřed.

Tohle stačí. Nestálo Vám to za to na desítku zajet. Ale za log na netu a bod, to joooo…

palec dolů

Nejde o to, jestli nam to za to stalo, nebo ne - jde o to, ze jsme nabyli dojmu, ze krabicka, ktera ma byt na 10 byla v 11 a logicky 1-1=0 jsme si odvodili, ze na 10 zadna krabicka neni…

jenže fór je v tom, že v té skleničce, co jste považovali za přenesenou kešku, byl logbook z 11, tedy ten původní v původním obalu…ale to se ani nikdo nenamáhal otevřít…
já se tím nebudu nervovat, připravili jste se sami o pěkný zážitek na 10, keš TFTC 11, zvlášt za tohoto stavu vody v rybníce, je docela nuda..ale přenos keše o několik kilometrů? to snad ne..neřeknu kdyby to bylo někde vedle, ale tomuhle bych nevěřil…

jak jsem se ted presvedcil zase ja v logu na internetu, tak o tom, ze v 11 jsou dve krabicky a logujou se obe dve, jsi byl upozornen uz drive. Stacila treba write note, ze to je nedopatreni a nebylo by co resit.

Toto je nas posledni prispevek v tomto foru.

tak se nenervuj,tobe ty body neubydou a ostatni z nich maji radost
ostatne lucky podal prijatelne vysvetleni,vy vsichni otvirate vsechno co v kesi najdete? a to ze treba nejaky kacer vrznul mikrosku do kapsy a prisel na to o nejaky kilometr jinde se stat nemohlo? ale no tak lidi,vy delate jako by tech "bodu" byl jen omezeny pocet a ten kdo se zalogoval nepravem nebo omylem vas o nejaky pripravil :frowning: a to je celkem smutny

Opravdu se tu z toho stava akorat kovbojka. Musim rici, ze ani ja bych si nebyl jist, jestli to mam logovat nebo ne, zvlast jak bylo uvedeno, v logbooku uz bylo plno dalsich kaceru. Je to skutecne kes 10, nebo je to nejaka putovni? Jak to mam vedet? Owner se misto zbytecnych kecu tady mel sebrat a kes 10 vyzvedvout (jestli to jeste nudelal).
To se opravdu musi kazda kravina rozmazavat tady na foru, aby si kazdy mohl nakydat trochu toho hnoje na jineho kacera? To si owner nemohl vyrikat s kacery osobne pres email nebo napsat jen do logu u te kesky (coz se stalo). Fakt ten trend, kdy musim kazdy problem rychle napsat na forum, nechapu. prijde mi to, jako kdyby geocaching hrala misto rady dospelych jen decka, ktera potrebuji pro svuj nazor nazory ostatnich.

já jsem tu nikoho nejmenoval, ani to nemám zapotřebí..jen jsem se chtěl zeptat na názor co s tím…mě o nějaký bod nejde, zjistil jsem že mám asi dvacítku keší sice nalezených, s logem v nich nikoliv na netu..jelikož je to již dlouho po tom, zaloguju je po další návštěvě..
takže vezmu kus papíru, udělám na něm chlívečky 1-100, a můžete logovat všechny…
faktem je že 10 na svém místě je, kdo jí skutečně odlovil, ví že i hvězdičky terénu odpovídají a že dá odlov zabrat.
svou chybu jsem již napravil,když jsem se dostal domů, kde nejsem každý den..
pokud dotyčné "nálezce" bod těší, jejich problém mě se něco nezmenší a jim asi ani nezvětší,ale přijde mi to jako logovat keš,kterou jsem sice našel, vidím jak někde visí, ale nedostanu se k ní..

Jestli jsem to tak správně pochopil, byla v keši nalezena další keš. Tedy BUG ve hře :-)))

Jako owner bych logy uznal, protože byla mikro nalezena, sice ne tak jak jsem původně chtěl, ale byla …

Jako kačer byl klidně logoval do obou, problém bych s tím neměl, jen bych se z místa zkoušel spojit s ownerem a situaci si vyjasnit, popřípadě ji napravit na místě samotném. Pokud bych tohle nezvládl z terénu, keš bych nechal na svém místě a napsal bych to do logu, nebo bych ownera kontaktoval jinak. Svévolně bez ownera bych stav nenapravoval.

Myslím, že je zbytečné stresovat se kvůli jednomu nechtěnému nálezu.

Pomoooc… jsem lovec zkušenosti teprve sbírající. Neznám tyhle věci jak se dát upést v peci. Nevím, co bych si myslela při nálezu dvou krabek na jednom místě. A asi, že je nějaký důvod, která zatím neumím dešifrovat. A tedy bych se zalogovala také. A to vím jistojistě, že o body (tak zde číkáte počtu nalezených krabiček) mi nejde. Je to pro mne hra a hlavbě hybatel z brlohu. Jinak bych asi seděla za okny a smutnila, že nejsem před okny.
Logování nálezů má fajn důsledkz .. kamsi si řadím třeba i fotky .. ještq si připomenu hezká místa večer … počtu si některé logy … podělím se o nějaké zážitky (sdílené jsou jaksi hlubší) a jistě by se dalo vyjmenovat více.
Čtoucí zdejší forum (nejen toto vlákno) se ale plaším. Bu´d ignorovat zdejší písmenka, nebo se raději nelogovat a svou přítomnost raději utajit a ponechat si alespoń dobrou náladu z pohybu na čertsvém vzduchu. ..
Nu výsledek - dám si spešl bacha na keše od Tira … vyhnu se jim velkým obloukem. Této diskusi totiž nerozumím.

Vsara: nedej na tón některých diskusí tady na fóru. V terénu jsou kačeři normální lidé. Nevím, co někoho popadá být někdy tak nesmiřitelný, když si sedne za počítač…
A tenhle problém? Kdyby se Ti něco takového stalo, tak Tě owner upozorní a ty si Found vymažeš, protože to bylo špatně (a protože pořád ještě se za nalezení keše neplatí :slight_smile: - ale možná to ještě všichni nevědí :D:D).