Logování TB a GC

Už to tady bylo, a asi ještě bude. Hlavně v období dovolených.
A to je - netrpělivost nálezců TB a GC.
Cacher najde v keši TB či GC, ten samý den jej chce zalogovat, ale co to? Na netu ještě v keši není! Jaká to hrůza!? Zase někdo nezodpovědný vyzvedne "trackable item" a jen tak jej utrousí! :frowning: a nezaloguje.
Přátelé, kamarádi, prosím vás, buďte trpěliví! Ne každý má možnost zalogovat ihned, dokonce se najdou jedinci, kteří jsou schopni přežívat bez internetu dny i týdny, a přesto přitom kešují a přesouvají TB a GC.
Takže doporučuji takovým netrpělivým nálezcům, počkat pár dní (do pondělka) a pak kontaktovat posledního držitele. A hlavně "negrabovat" hned!!

P.S.: Je zajímavé, že se obecně se respektuje hledání keší bez GPS, ale že cacher může být i několik dní či, nedejbože, týdnů bez internetu to se jeví mnoha cacherům jako naprosto nepředstavitelné ba dokonce nemožné!

jj, ideální dát si takový TB/GC a kešku na watch list a čekat pár dní. On ho jednou někdo zaloguje… Já občas ještě na stránku GC dám Write note, že je u mně a pak ji smažu… aby majitel věděl, že TB/GC žije.

a kdyz to tu uz bylo…neni lepsi ten stary topic jen refreshnout ?
na druhou stranu bych byl veril, ze PLAJ family je uz natolik zkusenym tymem, ze by mel vedet, ze problemy ceskeho geocachingu tady, na foru gc.cz, stejne nevyresi :smiley:

Sice asi nevyřeší, ale k téhle prosbě se připojuju také. Třeba zabere aspoň na někoho.
Člověk se vrátí s TravelBugem 300 m zpátky ke keši, do které ho zapomněl šoupnout, pečlivě zapíše do logbooku i s názvem a když se po dvou dnech dostane k netu (v neděli večer), už není co logovat. Kdosi prostě objevil v keši TB, který v ní "vůbec nebyl zalogovaný".
Určitě teda žádná tragédie, jenom to prostě nas… a TB má o zastávku méně :frowning:

tak mu to grabnete zpatky a hned vlozte do kese :wink:

a kdyz si nepamatuju cislo?

Byl už vložený do jiné keše, jinak bych to tak udělal.

Taky to tak dělám. Aby si dotyčný uvědomil, že byl moc "hrr". :slight_smile:

tak to uz nic. nebo muzes rozpoutat emailovou valku o cislo s tim grabovacem :wink:

alkes: tak ten byl fakt hrrrr :slight_smile:

Taky se mi to stalo už několikrát. Párkrát už jsem tomu zkusil předejít jedním z těchto dvou způsobů:

1. přilepím na minci takové to kancelářské žluté lepítko se vzkazem typu "jsem bez netu, vložení zaloguju až v pondělí"

2. na týdenní dovolené jsem měl "přítele na telefonu", který přez můj profil vložil TB pomocí write log s hláškou "vložil jsem do keše TB, zaloguju se až po návratu z dovolené"

obojí zafungovalo.

Ano, ano. Tak jsem to resila na Slovensku, kde jsem byla (ó hrůza) bez pripojeni. Ale jinak se snazim co nejdriv logovat!

Stala se nám taková věc - přítel našel GC, na netu ji retrievnul z kešky a pak ji zase do stejné keše omylem vrátil. Tak jsem poslední log smazala, aby byla pouze vyzvednuta. Ted ji nemuzeme nikam vlozit, nezobrazuje se nám v nabídce možnost "placed it". Jak mame postupovat? Reseni by bylo, abych ja ji od nej grabla a do dalsi kese vlozila ja? Lze to takto provest?
Diky za radu

Problém vyřešen :stuck_out_tongue:

Ahoj, rád bych se zeptal zkušenějších, jak postupovat v tomto případě:
Včera jsem v Táboře odlovil keš, ve které měl být geocoin A. Podle systému se stále nachází v kešce, ale fyzicky tam nebyl. OK, to není můj problém, někdo ho zřejmě dologuje později.

Nicméně, v keši jsem našel geocoin B, který tam vůbec neměl být a jehož poslední aktivita je tři týdny stará (nějaký pohyb po Praze). Podle logu má geocoin B stále v držení jeden kačer.

Jak mám postupovat? Mám tomu kačerovi napsat mail, aby dal věci do pořádku, pokud není "grabnutí" žádoucí? A co mám zatím dělat s keší? Lze si zalogovat její nalezení a záležitosti s coinem vyřešit až dodatečně?

Další věc je, že zítra odjíždím na výlet ve směru, kam má geocoin B putovat. Mám si ho zatím nechat u sebe a nedávat ho do další keše, než se problém vyřeší?

Předem moc děkuju za radu!

Ahoj.
Cache si určitě můžeš zalogovat nezávisle na geocoinu, jenom nezapomeň do logu napsat, že sis ho vzal ("out: …" ).
Co se týče dalšího postupu, bude každopádně dobré napsat mail současnému "paírovému" držiteli. Mohl coin uložit před delší dobou a zapomenout a nebo, což se mi i zdá pravděpodobnější, coin uložil dost nedávno a ještě se nedostal k zalogování. Přes Vánoce to může být složitý, třeba je někde bez jednoduchého přístupu k netu. Mohlo by to osvětlit i absenci geocoinu "A". Kdy byl dotyčný naposled přihlášený na geocaching.com si můžeš ověřit v jeho profilu ("Last Visit" ).
Nevšimnul sis náhodou, jestli nebylo něco (log, výměna coinů) v papírovém logbooku?
Nejlepší asi bude fakt několik dní počkat a pokud nebude cacher vůbec reagovat a nezbude než grabnout, tak coin aspoň protáhni přes tu táborskou cache (Drop a Retrieve), aby o tuhle zastávku nepřišel.
Jestli ho zatím poslat dál, nevím. Pokud tak uděláš, každopádně si nezapomeň opsat trackovací číslo a nejlépe na kus papíru přilož k minci prosbu ať i ostatní posečkají s logováním a také celou situaci vysvětli pomocí "Write a note" do listingu coinu.
Hezké Vánoce a ať se to brzo vyřeší. :wink:

Zaloguj k tomu coinu "write note" a zkus počkat. Nemá každý stále k dispozici Internet, když je mimo domov.

V papírovém logbooku byl coin zapsaný ??

Zalogoval jsem note a poslal mail současnému držiteli. S umísťováním coinu tedy zatím počkám.
V papírovém logboooku byl poslední zápis pouze jednořádkový bez informací o GC, ale na detailní zkoumání bohužel nebyl čas…
Díky za Vaše rady

Nedavno se mi stalo, ze mi GCoin nesel "upustit" do kesky, kam jsme jej umistili. Samozrejme jeste ten den si jej vzal jiny kacer. Nakonec i pres prosbu na adminy GC, kteri nepochopili nas problem, se mi jej podarilo upustit az v notes, v samotnem logu mi nevyskocila moznost vybrani itemu a pusteni do kese.
Jinak to, ze v kesi je GC hlaseny a fyzicky neni, to uz jsme take parkrat zjistili

Cau, nevim jestli to tu jiz nepadlo, ale neni nic snazsiho, nez kdyz najdu v kesi nezalogovany coin, a nechci li na to myslet (a nakonec treba i zapomenout), coin grabnout a vlozit do kese s vlastnim logem, pak jej z kesky jiz klasicky vyzvednout. Snad to neni proti nicemu, cesta coinu se nezkrati a ja jej muzu zase nekam bezstarostne dat, aniz bych pak zjistil, ze nemam pznacene cislo, a taky nemusim cekat zbytecne tyden ci ctrnact dnu… :wink:

To považuju za poměrně dobré, ale krajní řešení, které by mělo následovat, až po pár dnech čekání. Nikdy nevíš, kudy všudy GC/TB od posledního řádného logu cestoval, kolik lidí čeká na zalogování, atd.
Ideální je prostě počkat, pokud to jde. Pokud ne, tak ale opravdu aspoň takhle.