Ahoj, zjistil jsem, ze kdyz se klidne na odkaz podobny tomu nize http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?wp=GC190PD tak se rovnou otevre stranka gc.com pro logovani kese uvedene v linku. Nevite nekdo jak by se v parametru dal rovnou predat i text logu? Dalo by se pak v excelu po sebou napsat ID logovanych kesi, vedle toho text logu, a jednim tlacitkem to pak vsechno zalogovat..
No nevím, ale spíš bych hledal praktičtější cestu přes import logu z Colorada. Tedy pokud by byla známa struktura dat, které se načítají z Colorada, pak by se dal na cestách připravit log do nějakého externího txt souboru a pak to v klidu naimportovat. Kdo má Colorado nemohl by sem vložit strukturu toho souboru co se natahuje pro logování?
Ona by byla vubec idealni nejaka mala jednoducha aplikacka pro PDA, kam bych v terenu zadaval GC kody a zaskrtaval druh logu… a ono to vyprodukovalo ten textovy soubor. Pro nekoho, kdo je kovany v .NET by to mohla byt prace tam na jedno odpoledne.
Áno, na základě téhle věty jsem na tom začal pracovat, pokud nevadí. Nepochybuji o tom, že to mnoho lidí zvládne lépe, ale mě procvičení jedině prospěje A hodí se to dycky.
C# @ .NET CF, v ničem jiným bych to pravděpodobně neudělal
Netuším, jestli to plní ten nápad, ale doufám že ano (a já osobně to používat budu, protože něco takovýho mi chybělo:) ).
Představuji vám GC logger. Beta verzi, neručím za škody, ale stát by se nic nemělo. Má to mnoho nedostatků, které mám v plánu řešit. Ale funguje to, základ tam je.
A co to dělá? Po vyplnění zadaných položek (datum a čas se defaultně nastaví dle aktuálního) vytvoří jeden řádek v souboru "fieldnotes.txt" (v téhle verzi je v rootu PDAčka - pokusím se to změnit). Soubor se pouze doplňuje, po každým uploadu je třeba ho smazat (další to-do).
Testováno zatím na emulátoru a HP h5550, další budou následovat. Ale mělo by to fungovat všude, budu rád za report. VGA ani čtvercovej display v okolí nemám.
// jo, a do buildu 2 dam taky jinej vyber dne… takovej ten kalendarik:)
moznost zobrazit seznam dosud zaznamenanych logu (asi staci serazeny podla data a casu) a moznost editovat/smazat libovolny radek.
protoze web gc.com nijak nezpracovava informaci o casu nalezu, bylo by vtipne automaticky vkladat retezec s casem i na zacatek logu. (log proste bude zacina na: 15:32 text logu…Programy jako Geoget tak budou umet automaticky takovouto casovou informaci zpracovat.