Logovani z excelu

Ahoj, zjistil jsem, ze kdyz se klidne na odkaz podobny tomu nize
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?wp=GC190PD tak se rovnou otevre stranka gc.com pro logovani kese uvedene v linku. Nevite nekdo jak by se v parametru dal rovnou predat i text logu? Dalo by se pak v excelu po sebou napsat ID logovanych kesi, vedle toho text logu, a jednim tlacitkem to pak vsechno zalogovat..

Diky

Nevím jak předat text logu, ale co ten text nakopírovat třeba do schránky? A pak na otevřené stránce dát jen CTRL+V?

Sice by to nebylo jedním tlacitkem…

No nevím, ale spíš bych hledal praktičtější cestu přes import logu z Colorada. Tedy pokud by byla známa struktura dat, které se načítají z Colorada, pak by se dal na cestách připravit log do nějakého externího txt souboru a pak to v klidu naimportovat. Kdo má Colorado nemohl by sem vložit strukturu toho souboru co se natahuje pro logování?

Pro GSAK jiz existuje makro na vytvoreni Field Notes, ktere toto resi:
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=7946&st=0&#entry49345

To je pěkné, ale né každý má GSAK nebo Colorado a na cestách mám tak akorát možná Notepad nebo jinou hodně jednoduchou aplikaci do mobilu, PDA…

Tady je priklad toho txt z Colorada, ktere se da na gc.com uploadovat:http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=113749

Ona by byla vubec idealni nejaka mala jednoducha aplikacka pro PDA, kam bych v terenu zadaval GC kody a zaskrtaval druh logu… a ono to vyprodukovalo ten textovy soubor. Pro nekoho, kdo je kovany v .NET by to mohla byt prace tam na jedno odpoledne.

Myslím, že toto by mohla být cesta jak vrátit logování do Handy Geocachingu…

Tak ale naimportovat mi to stale nejde. Dam do textaku tento text, kliknu upload a napise mi to 0 recordes uploaded:(

GC19PJF,2008-04-07T00:00Z,Found it,""

Myslim, ze to nebere cisty text, ale unicode (tj. musi zacinat EF BB BF hexadecimalne)…

Jo, uz to fici. diky.
Dokonce i ten posledni argument funguje jako text logu.

No a ted už to dostat jen do toho Handy Geocachingu :wink:

už se tedy těším na další verzi handyho :smiley:

Bojím se že se nedočkáme, už jsem to psal Destilovi a ten byl nějak proti :frowning:

Áno, na základě téhle věty jsem na tom začal pracovat, pokud nevadí. Nepochybuji o tom, že to mnoho lidí zvládne lépe, ale mě procvičení jedině prospěje :slight_smile: A hodí se to dycky.
C# @ .NET CF, v ničem jiným bych to pravděpodobně neudělal :smiley:

Tvoji snahu velmi vitam a doufam, ze se s nami pak podelis. :wink:

HaLuMa: zveřejnění považuju za samozřejmost… :slight_smile:

Tak, zrovna jsem si chystal silnou řeč a ono to zatím není zcela ideální. Du to řešit :slight_smile:

Jen dotaz - pro testování chcete kamkoli nakopírovatelnej spustitelnej .exe, nebo .cab? Dík za odpověď(i).

ja bych osobne privital ten EXE. Nebo muzes zverejnit oboji. :wink:

Mno, tak první build je zde.

Netuším, jestli to plní ten nápad, ale doufám že ano (a já osobně to používat budu, protože něco takovýho mi chybělo:) ).

Představuji vám GC logger. Beta verzi, neručím za škody, ale stát by se nic nemělo. Má to mnoho nedostatků, které mám v plánu řešit. Ale funguje to, základ tam je.

A co to dělá? Po vyplnění zadaných položek (datum a čas se defaultně nastaví dle aktuálního) vytvoří jeden řádek v souboru "fieldnotes.txt" (v téhle verzi je v rootu PDAčka - pokusím se to změnit). Soubor se pouze doplňuje, po každým uploadu je třeba ho smazat (další to-do).

Víc keců na http://honnycze.blogspot.com/2008/04/gc-logger-build-1.html (nemám tam reklamu a počtem přístupů si ego nehoním:))).

Testováno zatím na emulátoru a HP h5550, další budou následovat. Ale mělo by to fungovat všude, budu rád za report. VGA ani čtvercovej display v okolí nemám. :frowning:

// jo, a do buildu 2 dam taky jinej vyber dne… takovej ten kalendarik:)

To zacalo vypadat dobre!

Namety k dokonalosti:

• moznost zobrazit seznam dosud zaznamenanych logu (asi staci serazeny podla data a casu) a moznost editovat/smazat libovolny radek.

• protoze web gc.com nijak nezpracovava informaci o casu nalezu, bylo by vtipne automaticky vkladat retezec s casem i na zacatek logu. (log proste bude zacina na: 15:32 text logu…Programy jako Geoget tak budou umet automaticky takovouto casovou informaci zpracovat.