Jak upozornujete ownera, kdyz mu dochazi ve schrance LOGbook? Obvykle to jenom pripisuju k logu, zda se mi zbytecne kvulit tomu psat NM. Jenomze ted nedavno jsem u jedne cache objevil poznamku ownera: "Prosim kacery, aby davali zpravu o tom, ze logbook dochazi (pred tim, nez dojde), nebyva v silach ownera jen tak okukovat svou kesku."
Pritom jsem koukal do predeslych logu - a mimo moji poznamky na tuto skutecnost upozornovalo ve svem logu nekoli lidi. Je tedy lepe na tohle pouzit log NM? Vyjadrili by se tady k tomu owneri cachi?
U svých keší jsem rád, když kačer dá vědět, že dochází logbook a je jedno, jestli je to jen v logu (čtu je), nebo jako write not nebo NM… Vše jsou v podstatě stejné logy, NM nevadí, je to v pořádku. Myslím si, že žádná majitel ti nebude nadávat, že jsi mu dal vědět, že logbook dochází… a když jo, tak si z toho nic nedělej. I muži mají své dny…
Když se stránky plní a blíží se konec, píšu to normálně do "found it" logu, nebo "note". Když je logbook plný, nebo už je tam patnáctý cár papíru navíc a keš nejde zavřít, píšu NM… Že to dost kačerů vůbec neřeší, to považuju hlavně za zapomnětlivost.
Zalezi na tom v jakem stavu je logbook.Kdyz je to sesit tak radsi poslu NM je vic videt v listingu. Kdyz je logbook jen par obycejnych predtistenych papiru tak na to kaslu, nejaky ten pouzity listing muze pridat kazdy a ownerovi na tech papirovych logach evidentne nesejde kdyz hned od zacatku vlozil salat. Zacal jsem nosit v krabicce s par drobnostmi i dva male notysky abych mohl pripadne vypomoci a od te doby jsem na zadnou kasku kde by byl logbook plny nenarazil. ![]()
Jojo ve vsech komunitach kde se vyskytuju ti "starsi" ochotne poradi po 101 jen aby se novacek nemusel prehrabovat. Ze vsech nejvic vynika ta ceska linuxova.
GC.CZ hadr ![]()
Normálně do found it logu napíšu že dochází logbook, případně že jsem tam přidal další list. Need maintenance používám jenom když je cache narvaná strarými logbooky které by bylo potřeba přebrat.
Taky se mi stalo, že mikrokeš byla narvaná pomocnýmí papírky, ve kterých se ani prase nevyznalo, tak že nešla ani zavřít. Takže jsem upravil a vložil náhradní lokbook, který jsem měl u sebe a ostatní dal do sáčku a uložil bokem. O všem jsem udělal poznámku na NETu a ještě poslal soukromou zprávu. Po roce, když jsem se sem s kolegou opět dostal, tak sáček byl pořád na místě, lokbook opět plný a …, a to autor stále aktivně kešuje. Prostě další keš typu "Co Kačer, to údržbář.". ![]()
Needs Maintenance dávám. Jak řekl předřečník, je to víc vidět a pokud někdo má na poště pravidlo podle subjectu, které standardní Found it logy posílá někam do null
(mám pocit, že takoví jsou, člověk píše noty a nic), tak tohle má větší šanci být vidět.
Jak kdosi vzpomenul, byla tu kdysi tuším hádka a nějaký magor se rozčiloval a vadilo mu, když mu přibývalo číslo u NM logů (a že mu na keši pak svítí červený křížek, dokud nevloží Maintenance log :D)
Já upozornění na údržbu vítám. Opravdu nemám u keší kamery. ![]()
Asi bych NM nedávala. Jinak ta citovaná věta na úvod je ode mne. Funguje to tak, že když si přečtu v logu, že logbook došel (skutečně se mi nestalo, že by někdo kdy napsal že dochází ;)), připravím nový a vyměním ho. Vždy to ale trvá 3-4 dny. Je jasné, že v Praze za tu dobu navštíví keš dost dalších lidí, kteří už potom nemají kam logovat. Tak přístě ![]()
Asi nejlepší forma je poslat SZ, i když pro nálezce je to práce navíc. Upozornění, že "dochází" mi přichází zcela běžně a pokud je to SZ, odpovídám děkovným mailem. Upozornění v logu je také OK, NM asi není nutné, pokud není v keši halda dalších papírů nebo logbook navíc promočený.
A sakra, teď jsem si vzpomněl, že na dvou místech mi logbook zrovna dochází, to abych sebou hodil, co :D:D:D!
Rozhodně je lepší poslat zprávu, než nahazovat atribut NM.
Ale já třeba nosím v batůžku pár čistých listů A4 logbooku, takže pokud je k tomu keš vhodná, tak tam klidně jeden list nechám.
Logujete NM kdyz dochazi LOGbook? Zcela běžně, i když je cache prasklá, obsah plesnivý, kvůli tomu tam ta možnost je.
Tak jsem zrovna poslal SM pres profil jednomu ownerovi cache, kterou jsem zrovna ulovil a ve ktere DOCHAZI ale jeste nedosel. Nedal jsem mu NM. Tak uvidime, jaka bude reakce. ![]()
dnes jsem u třech keší dávala nový logbook,napsala jsem to do logu a přepokládám že je to jen tím že jsem byla na keších v zoo a tam se autorům asi nechce chodit každý týden kontrolovat.
Poslední dobou mi ale příjde že je to tak každá třetí keš co je narvaná papírky co kdo našel po kapsách aby se mohl podepsat,tak nosím pár provizorních u sebe a dám,aby se to neplnilo dalšími a dalšími papírky a aby se mohli kolegové v pohodě zalogovat
Ahoj, všichni!
Poznámky o problémech v keši píši do logu Found it formou P.S. Tak alespoň mé avízo ownerovi nezanikne v textu. Pokud má keš velké problémy, oslovím ownera přes profil. Sama jsem ráda, když mi návštěvníci našich keší pošlou info jakkoliv. V batohu nosím pro všechny případy pár předtištěných listů logbooku.
A nakonec příhoda s jednou pražskou mikrokeší: filmovka byla tak narvaná přidanými lístky, že se mi nepodařilo ji zavřít. Tak jsem je sebrala, nechala tam jen ty čisté a večer při logování o tom napsala ownerovi. Domluvil jsme se, poskytl mi adresu a já mu tu haldu poslala poštou. V klidu, s úsměvem a v pohodě.
Oli ![]()
NM neni nic hanliveho, tento log je urcen pro zpravu majiteli, ze je treba v kesi neco opravit, doplnit. Kolikrat se setkam s kesi, ktera je rozbita nebo je dopsany logbook. Kazdy druhy to pise ve svem logu, ale neda NM. Pak ho tedy dam, protoze existuje dost kaceru, kteri maji zalozeno hodne kesi a dovedu si predstavit, ze si nenechavaji posilat denne treba 10x3 mailu o nalezech na svych kesich, zatimco log NM jim prijde. Vzdy ho pisu pratelsky a jeste se mi nestalo, ze by mi za to nekdo vynadal, naopak, parkrat mi prislo podekovani za zpravu. Kdybych poslala SZ, tak o tom ostatni kaceri nevi a zbytecne by kazdy soukrome sdeloval to stejne. NM kazdy vidi a vi, ze neni treba dale upozornovat.
V některé keši jsem viděl, že na několika posledních stránkách logbooku byl nápis ve stylu "Za chvíli v tomto logbooku dojde místo, dejte mi prosím vědět, ať se můžu postarat o nápravu!". To se mi vážně líbilo :).
Jinak NM je úplně regulérní log (nic hanlivého, ani osobního), a když není kam se zapsat, tak je to samozřejmě problém. Ostatně když už je podle nových pravidel jedinou podmínkou k zapasání elektronického logu to, že jsem našel krabičku a zapsal se fyzicky do toho papírového, tak mi funkční logbook připadá docela důležitý.