Dobrý den,
jsme Lokalizační záchranná služba EMERGENCY 911.
Jednou z činností je monitoring osob.
Dne 23.6.2010 náš klient ztratil lokalizační náramek S911BL na následující pozici: 49.98197/14.71790.
Toto zařízení je pro klienta velmi důležité, bez něho nemůže pobývat v otevřeném prostředí a musí být "zavřen" doma.
Klient nabízí odměnu nálezci 2.000 Kč. Naši pátrači na dané pozici hledali, ale nebyli úspěšní. Vzhledem k tomu, že zařízení vysílalo stejnou pozici několik hodin, muselo ležet tak, že vidělo na oblohu. Jedná se o lesní porost, přístupný z veřejné cesty v Tehovci, okres Praha Východ. Kontakt je náš e-mail nebo číslo 910 101 911. Obrázek GPS zařízení připojujeme.
Všem, kdož se pokusí najít toto zařízení předem děkujeme a doufáme, že se zařízení najde.
Zařízení má jiný pásek, než je na vyobrazení. Pásek má kovovou svěrkovou sponu. Děkujeme.
Jako reklamu bych zo nepojímal, jsme natolik specifická služba, že klienti asi nebudou účastníky těchto diskusí:-)
Jedná se o porst stromů, smrk s místními nízkými stromky. V daném zaměření jde o mýtinu, proto se náramek hlásil jak na GSM tak na GPS. Z toho dovozujeme, že musí být "nahoře".
smůla je, že klient si nevybavuje zda jej přetáhl přes zápěstí nebo zda jej rozepnul.
Hledačku kovů nemáme a nápad je to dobrý.
Naši klienti jsou vesměs invalidní důchodci, proto pořízení nového náramku i přesto, že jsou prodávány bez obchodní arže, je poněkud nákladné. Proto jsme zvolili cestu této výzvy.
Přikládáme mapu z našeho GPS serveru.
Děkujeme všem, kdo chápou naší pohnutku a věří, že nejde o reklamu.
Děkujeme.
V prvním příspěvku máš napsáno "Vzhledem k tomu, že zařízení vysílalo stejnou pozici několik hodin, muselo ležet tak, že vidělo na oblohu."
…a pak se vybilo (odpojilo pro nedostatek kapacity baterie) .. takže tam asi nějakou dobu být muselo, že? Podle padesátky tam sice cesta není, ale tipnul bych si už podle toho auta na obrázku, že souřadnice jsou přímo na nějaké pěšině ( "mýtině" ) … takže bych to viděl tak, že náramek už někomu visí doma nad krbem … ale třeba se najde
EDIT - v TopoCzech 3.1 Pro lesní cesta je, a náramek by se měl nacházet 25 m od ní … otázka je, s jak velkou přesností udává náramek polohu v otevřeném terénu a s jakou přesností v lese …
To je dedukce žadatele, zařízení mohl mít klient na sobě, proto ta má otázka, že…
Vzhledem k tomu, že mám také nějaké zkušenosti s podobnou klientelou, tak by to nebylo žádnou zvláštností, chtěl jsem si to upřesnit.
Ale děkuji Ti za reakci, pochopil jsem, že zde na foru opravdu nemám na nic reagovat:|
Ano, klient byl lokalizován na jiné pozici. Dokud zařízení komunikovalo, tak záchranáři hledali (měli na to asi 20 minut) pak se zařízení odpojilo v čase, kdy na daném místě byl náš tým. Ale možné je všechno. Vycházíme z toho, že jsme v době vysílání nic nenašli jako zúčastněné osoby, proto předpokládáme, že nezasvěcení měli méně šancí to najít, ale možné je skutečně všechno.
Ta mýtina je kousek od cesty a je ta maliník, což by mohlo být ono místo, ale zrovna tak to může být v těch malých stromcích…
Pokud to má někdo nad krbem, pak je mu to k ničemu. Zařízení má specifický SW/HW nepoužitelný mimo síť E911:-)
Tolernace je 3-10m, v lese to může být odvislé od viditelnosti na nebe. Jde ale o to, že bez viditelnosti na nebe, by náramek hlásil, že nevidí, ale tomu tak nebylo, viz. odesílání GPS pozic, které byly ± stejné, podle toho, jak se střídaly satelity.
Děkujeme!
Udělal jsem si výlet a strávil na místě asi hodinu … našel jsem dobře schovaný triangulační bod a ptačí hnízdo … lokalizační náramek nikoliv a to jsem prolézal malé smrčky kolem dokola v okruhu cca 20 metrů … myslím, že tak velká věc přehlédnout nejde, ale třeba se pletu. Co jsem zjistil: místo se nachází cca 30m hned za hlavním vstupem do lesa, kudy do něj neustále proudí davy pejskařů … mýtina na souřadnicích skutečně je, neleží sice přímo na cestě, ale v podstatě pár metrů mezi dvěma pěšinkami … takže myslím, že přístroj prostě někdo sebral, to že mu k ničemu není, je vedlejší. Kdo by tam něco takového nechal válet, kdyby to viděl? Po pár dnech bych maximálně zkusil kontaktovat místní policii, jestli se náhodou nenašel nějaký poctivec, co náramek odevzdal …
mwh: klidně se tam zkus v pondělí stavit, je tam hezky
rebel: přečti si pozorně první příspěvek od E911 a zkus dedukovat ještě jednou … a nebo to radši nedělej. ["klient" ztratil náramek, náramek vysílal několik hodin ze stejných souřadnic, pochopitelně bez "klienta", pak se náramku vybila baterie … buď tam někde pořád je nebo ho někdo vzal - to je zase moje dedukce]