Lomy Amerika (PM only)

Ahoj, z důvodu ničení přírody a okolí této celé série, která se nachází k CHKO, jsem se rozhodla, že tyto keše dám jen pro uživatele Premiového členství. Věřím, že se příroda a okolí nebude tolik ničit. Přeji mnoho nálezu a tešíme se na Vaše logy s pozdravem Lucík

No, popravdě tenhle nick na gc.com neexistuje a odkaz máš nevalidní tak nevim vůbec o co se jedná, ovšem pokud se jedná o tradičky, pak můžeš počítat s tím, že BM uživatelé budou mít tedy souřadnice ±30 metrů a naopak tím krásně ničení přírody pomůžeš :wink:

Co třeba tohle mistře?

[cache]GC2NNF3[/cache]
[cache]GC2NNF5[/cache]
atd.

ALe jo, najít se dá vše, také jsem se k tomu dopracoval. To ale nic nemění na tom, že by si autorka měla ujednotit zda je čárkovaná nebo ne a prolinkovat profily.

Lucko to mi nemůžeš udělat, mám odlovené dvě ze série a už čtrnáct dní se chystám na doodlov, jen mi zatím nevyšel čas… :frowning:

Když to je někdy těžký, zatímco americký server diakritiku v přihlašovacích údajích podporuje, český nikoliv. Ale prolinkovat profil je vhodné, to samozřejmě ano.

To je každéko věc, já jen že se to dá bez problému najít.

Díky ti za to. Jsem sice BM, ale když jsme sérii procházeli asi před třemi týdny, už bylo okolí keší nehorázně rozryté. Bohužel je to také částečně vinou jejich umístění (mám namysli "pod pařezem", "pod kořeny" atd.), ale je jasné, že kdyby se kačeři chovali ohleduplněji, vypadalo by to lépe. Tohle je jedno z míst, které si to zaslouží…

Hm, to je přesně to, čeho jsem se bál, když se série objevila. O víkendu tam jedeme na vandr, tak to omrknem. Ale už takhle je tam lidí až moc :frowning: Bývalo to takové klidné místečko, asi tak před 10 lety. Pak tam udělali turistickou značku a lšo to rychle do kopru. PMO asi pomůže, myslím, že moc BM se tam tlačit nebude… Možná to tak mělo být od začátku a případně to změnit naopak, škoda…

Jo taky mě to mrzí, nemůžu za to že kačeři jsou hrozní a ničí to (někteří) přitom stačí použít hlavu. Jo a stím nickem se omlouvám ale geocaching.cz nepodporuje diakritiku a nějak jsem nepřišla na to jak to udělat aby to šlo. A na gc.com jsem Lucík7 jen pro info.

Stacilo by si do profilu nastavit odkaz na profil gc.com. Na http://www.geocaching.cz/edit_profile.php najdi Profil na gc.com a vloz tam
Geocaching > Groundspeak - User Profile
to je odkaz na tvuj profil.
Jinak diky za rychle obnoveni #5, o vikendu se na serii chystam, tak doufam, ze to do ty doby vydrzi :slight_smile:

Děkuji za radu :slight_smile: No obnovené to je, a snad to vydží :slight_smile: Tak přeji hodně nálezů a doufám že ti naše série bude líbit

Tak to mě mrzí, mám odloveno 6 z 8 takže zbytek a mysterku asi nedám a 30USD kvůli 3 keším dávat nebudu :frowning:

Pokud už máš jejich souřadnice a listingy, tak je klidně odlov. Pokud ne, tak souřadnice nejdou najít na ±30m, ale ±10m, nebo i lépe. V lese to ani navigace neukáže přesněji. Dvě už jsem takhle našel, spíš je špatný, že je to jen bod, on i ten listing většinou něco zajímavého poví a je to pro mě důvod, PROČ tam chodit.

Tak nevím, byl jsem tam teď o víkendu a nijak moc rozryté mi to nepřišlo. GPS mě naváděla přesně a skoro pokaždé to bylo na první sáhnutí…
Jinak proti PMO nic nemám, je to věc ownera. Každopádně je pravda, že v těchto místech je docela živo (tedy hlavně u Velké Ameriky a Mexika, dál v lesích už byl docela klid)

a co takhle ubrat, predelat na multinu atd? prijde mi, ze jsi objevila ameriku a nadsene bezhlave tam umistila hromadu kesi, ktere tam nedelaji dobrotu. pm tem mistum trochu ulevi, ale ne nijak razantne. je tam ted hodne bodu na malem prostoru v atraktivni oblasti, to tam lidi potahne porad. a podle toho, co pises, je prave velky provoz ten problem. tot muj nazor.

Podle mě není problém ani tak velký provoz, ale to, že někteří kačeri nepoužívají nejdříve oči a mozek, ale rovnou začnou hrabat, kde je napadne.
Minulí týden jsem tyto keše obcházel se svou dcerou, která nekešuje. Strčil jsem jí du ruky GPS a krabky hledala sama. Každou z nich našla během chviky a nemusela rozrývat okolí.
Taky si stačí uvědomit, že keše jsou velikosti small a zamyslet se kde by asi tak mohli být.
Ještě bych rád reagoval na "nadšeně bezhlavé umístění keší" jak je v minulém příspěvku. Umístění keší jsme konzultovali s člověkem z CHKO, snažili jsme se je umístit poblíž cesty a souřadnice jsme u každé keše zaměřovali několikrát, aby byly co nejpřesnější a s odlovem nebyl problém.
Taky mě netěší že bylo nutno sérii předělat na PM, ale to lepší, než ji zrušit.

Myslím, že to je dobrá volba. PM a fotohinty. Možná nebude špatné kešky v zimě odstavit. On ten zvýšený provoz časem opadne. Když může fungovat Knoflík či Kapr, proč by nemohla fungovat tato série. Taky si myslím, že i když někteří bezmyšlenkovitě hrabou a rozrývají okolí, tak tomu nemůžeme úplně říkat ničení přírody… ona se ta příroda brzo vzpamatuje. A že jsou mezi námi jedinci, kteří musí mít nález za každou cenu, tak s tím prostě nic neuděláme. Je jich sice menšina, ale zato po sobě nechávají větší spoušť. Každopadáně držím palce a přeju spoustu krásných logů. A hlavně žádné geodeprese. Těch ohleduplnějších kačerů je většina, řekl bych skoro převaha:-) Mějte se fajn a díky za pěknou sérii. Snad se na ni také brzo vypravím!

Aaa jako bych to nečekala…
Děkuji Radkovi že to skvěle popsal. A je to pěkná série, kde u každé keše je nějaký lom který nikdo nezná. Proto jsme se rozhodli tuto sérii vymyslet a ukázat lidem pěkná místo. Stálo nás to dost usílí tyto keše vymyslet, ale také vyběhat povolení k těmto keších (děkuji kačeru broukovi, který nám to umožnil). Bohužel se vždycky mezi kačerama najde nějaký trouba, který to začně ničit a ještě nám to schutí napíše logu jak vše prohrabal.
Daine tohle bych od tebe teda nečekala…
Pokud chce někdo sérii lovit a je BM ta možnost samozřejmě existuje a i tu keš můžete zalogovat. Jo a něco jiného je popsat kde je PM v Praze a v tomto lese! Jestli má někdo nějaké dotazy či další připomínky nechť mě kontaktuje přes profil na mail. Zamykám a děkuji všem :slight_smile: