Londýn - poraďte!

O podzimních prázdninách se dostanu na týden do Londýna. Mám v plánu pouze kešovat. Potřebuju nějaké tipy na místní kešky. Nemám v plánu nějaké kombajnování spíš, kdybyste vypíchli nějakou bestofku…

Díky moc.

Ahoj, moc ti neporadím ale rád bych tě na cestu vybavil coinem, kterej má za úkol putovat po ostrovech, ale dostal se do Prahy. Mohl bych ti ho předat?

Current GOAL: this coin needs to stay put in Merchants Quay until the end of August then can travel, 10 caches in the Lake District, 10 caches in Scotland 10 caches in Wales 10 caches in Ireland/isle of Man 10 caches in the North 10 caches in the East 10 caches in the South 10 caches in the West 10 caches on an Island 10 caches by water 10 multi caches when complete there will be a prize for the best log?

Londýnské městské cache jsou takové…trochu zvláštní. Našinec jim není přivyklý, takže nejdřív kouká jako blázen na tu spoustu virtuálek a pak je zase na větvi z toho, že to jsou jinak samá mikra až nano.
Z Londýna se nám líbily asi nejvíc cache v Greenwichském parku - byly to takové typické parkovky (extra vyzdvihnu Nultý poledník - ač virtuálka, tak stojí 100 % za to). Parky jsou určitě dobrá volba obecně. V městě samotném (City a Westminsteru) jsme ulovili fyzické asi 2 (obě nano), zbytek buď nenašli nebo nehledali. Za to se ale dají poměrně jednoduše odlovit virtuálky a to hlavně podél řeky a přitom řada z nich je docela zajímavá.
Pokud můžu doporučit, vyjeď z Londýna pryč na "venkov" - tam je to úplně o něčem jiném a pokud nemáš extrémní zálibu v městských, tak se ti tam bude líbit. Cesty jsou všude dobře udržované, skrýše se v přírodě hledají skoro samy a skoro pokaždé je to na pěkném místě. Taková nijaká byla snad jen jedna u Stonehenge, ale šlo to taky. Taky bývají cache v blízkosti letišť z války (typicky North Weald v Eppingu (konečná Podzemky)). No a určitě doporučuji zvolit i libovolné historické město. My byli v Salisbury a paráda, ale dokážu si představit, že takový Oxford nebo Camridge budou taky velmi zajímavé lokace.
Takže rada? Neboj se vyjet z Londýna úplně pryč - nebudeš litovat.

Salisburská virtualka ke kathedrale je dobrá,Ja bych taky doporučoval výjezd ale do Bathu…

Tady je pár tipů na kešky, co se líbily: [cache]GCH9HP[/cache], [cache]GC1BE1A[/cache], [cache]GC18FF[/cache], [cache]GCVMTY[/cache] - v Holland parku je keší víc, jsou to sice mikro (opravdové mikro, ne nano jako spousta jiných), ale už jen kvůli parku samému trojí za to (jsou tam pávi :slight_smile: )

Len mala poznamka k Londynu - az ta capne ako podozriveho policajt, tak nemlzit. AFAIR londynska policia o kaskach vie, mali tam dokonca nejakeho kacera ako kontaktnu osobu. Holt par falosnych bombovych poplachov spravilo zrejme svoje :slight_smile:

Koho chytne policajt, tak špatně maskoval :slight_smile: i když je fakt, že CCTV si člověka najde všude :slight_smile:
Také proto je lepší hledat keše v parku než pře Westminstrem :slight_smile:

Tam je stejně jen virtuálka a nejbližší fyzická je na druhém straně mostu přes Temži B)

Edit: Omlouvám se, opoměl jsem tu multicache - ty jsem hned filtroval pryč (nebyli jsme tam jen kvůli cachím)

Do Londyna ideme v pocte 6 kacerov 19.9., okrem ineho aj kesovat B) pozeral som tam na okruh tradicnych 60 cache u kanalu, ale kedze tam nejdeme najma cachovat, ale uzivat si aj pamiatok, modernej architektury, pubov a shopov, vidim to skor na centralne parkove tradi krabi a virtualky. BTW to IslandTeamMember - ak budes napr. na geopive, mozes poslat mincu po nas…

Podivej se do meho logu z kvetna tohoto roku. Mam tam kese z Londyna a Windsoru. Urcite si odlov Prime Meridian v Grenwich Parku, tu povazuji za trofej, je velmi blizko E=0. Pobliz jsou dalsi. Dalsi nase lokality byly Regent’s Park a Hyde Park. Oboji jsou i prijemna mista. Parky jsou v pohode, jinak na ulicich jsou to vetsinou mikrovky a je tam provoz. Jinak pokud by Te oslovil i ten Windsor, da se tam snadno dojet vlakem z Paddingtonu.

My jsme sli od Millenium Bridge podel Temze k Tower Bridge a byla to takova hezka prochazak a zaroven hezka radka kesek.. u Toweru je krasna Nano… teda byla tam loni v lete :slight_smile:

Do centra města nedoporučuji zacházet, většinou jsou to kešky na místech ne moc vábných. Zatímco v parcích jako je Hyde či Regent jsou opravdu hezké kešky, především díky tomu že ty parky jsou velice pěkné.

Londynem jsem letos jenom projizdela, loni jsem tam byla jeste jako mudla, a troufla bych si rict, ze jsem si to uzila vic, nez kdybych tam hledala kesky - anglicouni maji podle me mnohem mensi tendence zakladat zajimavostne-ukazovaci kese.
Tim samozrejme nechci nikoho odrazovat, jen informuji. A krom toho, Lodnyn muze byt vyjimka.

Kazdopadne varovani - mit co nejaktualnejsi data, kesky se tam ocividne archivuji jak na bezicim pasu. Nahravala jsem kese do GPS na konci cervna, kolem nadrazi St Pancras jich bylo asi pet, a na konci srpna byly vsechny kdovikde, jedina, ktera tam byla, byla nejaka nova …:o