Ahoj, zdá se mi to, nebo na ostrově Madeira (Portugalsko) není žádná piksla? Fakt ale vůbec žádná, dle gc.com… ![]()
Ahoj
Vypsalo mi jich to 5 + 2 na blízkém ostrově Porto Santo. Určitě si zajedte na Pico Di Arieiro poblíž gchza6, my jeli na vrchol na východ slunce - paráda. Z vrcholu pak vede přechod na vedlejší kopec, ale pouze pro zdatné turisty - hodně z kopce a do kopce.
Pak doporučuju bezkeškový Porto Moniz, je tam bezvadné koupání (téměř jediné na ostrově:-)
Moc díky, už jsem je dohledal. Na GC.com je chyba, když dám vyhledat dle země a dám tam Madeira, tak to nic nenajde. Ach ti Američané..
No a Portugalci se s kešemi na Madeiře moc nevytáhli, když je jich jen 7.. Přemýšlím, jestli příště zase Tenerife, nebo nově Madeira..
ahoj, my sme nasli pred 2 rokmi 2 zo 4 kesi, takze asi zle hladas. my sme nasli jednu na vstupe do doliny, co som zabudol ako sa volala, tusim Rascal? je to vychodisko velmi peknej tury tesne pod tou nahornou planinou na zapade (pozri si to v Google Earth, aby si mal predstavu terenu). druhu sme nasli tiez na tej plosine, rovno pri ceste, s vyhladom na ocean po ceste odtial na Porto Moniz.
Keby si chcel, mam tusim 2 sprievodcov aj s nejakym navrhom pesich vyletov.
Nastesti se situace za ty dva roky pomerne vyrazne zlepsila, a nyni je na Madeire uz 53 kesi. Uvidime, kolik jich za tech 14 dni dovolene zvladneme.
Pokud mate nekdo tip na kesuli, kterou si rozhodne nenechat ujit, tak sem s nim ![]()
Na Madeiře je krásně všude…, ale vzhledem k tomu jak výrazně je 3D strukturovaná
vyplatí se věnovat více času přípravě, ujasnit si přístupy, a hlavně mít sebou fotohinty, signál v úzkých údolích a hustých lesích bývá špatný.
Na Madeire je skutecne nadherne. Zvladli jsme za 14 dni odlovit 34 z 53 mistnich kesek, vcetne jednoho FTFka ![]()
Jinak je ale Madeira i nadale zemi geocachingem temer nedotcenou. Castokrat jsme se podivovali, jaktoze na tak uzasnem miste jeste neni zadna kes. Je to dost kontrast s krabickovym zamorenim u nas.:o
Ach Madeira!
To je prostě nádherná a keše, to už jen takový bonbónek navíc ![]()
Na Madeiře jsem byl s mojí ženou začátkem května na týden a odlovil jsem asi 20 z 50 keší, které tam tehdy byly. Většina z nich byla na běžných turistických trasách. Asi nejhezčí na místě, které ale nenajdete v průvodci, byla GC1N166 Bosque Mágico - Magic Forest, kde keš je uložena v háji neuvěřitelně mohutných prastarých vavřínů. Parádní trasy byly do Rabacalu, Curral, hřebenovka na Pico Ruivo a jiné, vše s kešemi. Byli jsme i na pár odlehlejších levádách (Bom Sucesso, Caixa dos Moinhos), taky skvělé. Perfektní jsou i earthky, třeba “JEEZ, THAT’S SOME DYKE (& PATH)!” EARTHCACHE. Madeira je neuvěřitelná online učebnice botaniky a geologie. GPS s Ozim a dvacítkovými mapami byla skvělý pomocník na trasách. Ještě na místě padlo rozhodnutí, že Madeiru rozhodně zopakujeme.