MM6 ma elekktromagneticky kompas a jde i zkalibrovat. Zatim jsem moc nezkousel, zda i nejak rozumne funguje. Asi bude platit to same, jako u Garminu, ze je treba kalibraci provest po kazde vymene baterek. V manualu k MM6 o tom sice nei ani zminka, ale vim, ze pote co byl zkalibrovany a nekolikrat jsem vymenil baterie, tak ukazoval uplne nesmyslne…
Dale je tam urcite klasicky tlakomer. Pak je tam jeste nejake cidlo na urceni vodorovneho smeru (vodovaha) a jeste pisi neco o g-cidle, coz bych si prekladal, jako akcelerometr, ale mozna tim mysleli tu vodovahu.
Vsechna tri cidla umi vyuzit madarsky program GPS Tuner. Nejsem si jisty, zda umi kalibrovat tlakomer, spis myslim, ze ne. Stejne tak si myslim, ze neni v soucasne verzi programu vyuzit tlakomer, jako vyskomer.
No, ale aspon prvni SW, co vyuziva i neco jineho, nez pouze kompas. To, ze Magellan nacpe pristroj ruznymi senzory a pak je nezpristupni ani ve svem software mi pripada jako holy vysmech.
Jinak masinka je to pekna. Jen by mohlo byt lepsi podsviceni displeje a kdyby byly hrany zapusteni kolem displeje zkosene, tak by nebranily ovladani prstem. A kdyby se ovladaci pero zastrkavalo zprava a ne zleva, coz je pro pravaka dosti nepohodlne.
Jo a jeste kdyby bylo tlacitko na zapinani z vrchu (nekde nad LED svitilnou) a ne zboku, kde hrozi, ze to clovek omylem zapne. A take jsem to omylem nekolikrat vypnul, kdyz jsem na tlacitku naproti menil intenzitu podsviceni.
Par veci proste neni uplne dotazenych. On to take neni pristroj pro outdoor, ale lowend pristroj pro profesionalni GIS. Videl jsem to pouzivat geometry a ti mi tvrdili, ze pri pouziti online korekci dosahuji presnosti 2-3 cm (centimetry - ne metry).
Nevite o nejake aplikaci, ktera by umoznovala urcit polohu prumerovanim? Moje stara GPS Garmin 60CSx to umi, ale Ozi ani TourNavigator ne, nebo jsem to v nich nenalezl. Idealni by bylo neco jako VisualGPSce (ten ovsem neumoznuje ulozeni vysledku), kde by bylo mozne nastavit prumerovani i podle HDOP nebo i nejak sloziteji, treba podle minimalniho poctu satelitu.
Chystam se prozkoumat BeeLineGPS, ktera by nejake prumerovani mit mela.