Zajímá mne názor majitelů keší na tuto problematiku… Nějak se nám to rozmohlo a logy u keší jsou buď velice krátké (to je taky smutné) nebo jsou jako od cirkusu. Ne každý používá email via html a pokud ho čte v mobilu nebo na webu jako prostý text, je to snůška paznaků, rozsypaného čaje, označení entit a de facto nečitelný…
Vadí vám tyhle novinky v lozích nebo ne?
P.S. to Geostorm: jako běžný kačer mám snad právo se ještě vyjádřit v cizím vláknu na nějakou věc… Nebo že bych jako moderátor nesměl nikam psát? Checht…
Logy si čtu v e-mailech (jako prostý text) a zatím se nikomu nepodařilo vytvořit takový log, aby byl pro mě nečitelný / obtížně čitelný, takže je mi to vlastně jedno. Jenom je škoda toho času, co s tím logující stráví, když to nakonec owner neocení. B)
Totéž. V 95% případů čtu logy jen v mailu a zatím jsem se nesetkal se zápisem, který bych nerozluštil. Občas se mrknu i do listingu, ale to je v podstatě jen v případech, že se chci podívat na přiložené obrázky nebo na profil kačera, který tam píše evidentní chujoviny.
Ale na moje keše stejně moc lidí nechodí, takže to mám vlastně bez práce
Je mi to fuk. Tzn. že mi to nevadí a taky se z obrázku v logu neraduji. Smajlíky používám jak doplněk v psané komunikaci na forech nebo chatech. Když mi odlov keše přinesl nějaké emoce, dokáži je celkem vyjádřit slovy. Na konec svého logu často připojuji jednoduchého psaného smajlíka
Určitě souhlas, že se to dá vždy nějak vyluštit a přečíst, ale je to zbytečné. GS s tím nepočítá a prostý text v emailu taky ne… Vyprovokoval mně jeden dnešní ranní log, který byl asi na 10 řádků a z toho bylo čitelných jen pár slov, zbytek entita, entita, nějaký smajlík, prostě hrůza… 90% logů čtu v iPhone nebo mobilu a ty si s tím neporadí… Už si kolikrát říkám, že radši log typu TFTC než 20 řádků entit.
Druhá stránka je používání entit v listingu, což vede k problémům s PQ přímo do Garmina atd. GS asi ví, proč to převádí na standardní znaky a zatím nemá plnou podporu národních sad.
Mně se logy dekorované hrou s fonty a barvičkami většinou líbí.
Občas barvy i trefně doplní atmosféru pokladu či lovu, třeba taková keš s vodnickou tematikou si říká o zelené logy opentlené červenou:D.
Mnohem méně se mi líbí takové zápisy, v nichž autoři ani nečlení text do odstavců. Například zápis…
[color=blue]# 251[/color]
Ten kopeček nám dal zabrat:@, ale výhled stál za to. Díky za kešku.
TNLN
…mě potěší pod listingem víc, než…
251 Ten kopeček nám dal zabrat, ale výhled stál za to.Díky za kešku.
TNLN
…a přitom je to skoro totéž, jen autor prvního byl hračička a estét, druhé psal ryzí praktik:)
Možná to tak vidím proto, že logy pročítám jednou za čas pěkně pohromadě na webu, automatické maily mažu a většinou je ani neotevřu.
Mě nevadí, když je třeba jakýsi nadpis, nebo něco podobnýho napsaný baravně, hrozně ale vypadá když je každý druhý slovo jinou barvou a nejlépe ještě zvýrazněný barevnym pozadim, to je pak takový buranský.
Víc mě však štvou a to nejen v logách ale i všude jinde na internetu takový ty úchylný zkratky jako nwm, pls, jj a podobně.
to geostorm: můj dotaz v tvém vlákně byl zcela normální… "K čemu je to dobré?" a odpověď jsem nedostal… Následně holé konstatování "Ty všechny bejkárny v lozích jsou o ničem… " nezakládá zase na nic. Tak klid a pohodu…jo?