Makro pro export do TrekBuddy

Rád bych uživatele tohoto makra (jsou-li nějací :)) aby se vyjádřili jaký výpis do TB si přejí. Mě osobně se líbí verze od Komik1000 s menší modifikací a to, že by název keše byl ve tvaru Název [Typ-obtížnost/terén] (např. Sloupská divocina [M-2.5/3.5]). Systém značení waypointů se mi líbí a ten bych zachoval.

Dále myslím, že je dobré z textu odstranit zcela HTML vč. obrázků (zde nevím jestli nahradit odkazem či ne, to je do diskuze) a také kompletně odstranit diakritiku.

Ještě je otázka co vše dodat do cmt, jestli jak má Komik1000 nebo třeba ještě přidat krátký popis.

Vyjádřete se prosím k tomu jak by se vám to líbilo a já to zapracuji do zde uveřejňovaného makra ať to máme vše při jednom.

Podcenil jsem studování připravených funkcí. Já viděl pascal tak šup do toho…

Odkaz na obrázek bych zcela vyhodil, TB to zatím neumí. Umí jen v CMS zobrazit jeden obrázek uložený vedle gpx souboru (link).

Typ kešky až za názvem není vhodný pro malé displeje, u keší s delším názvem to nebude vidět.

(Jeste bych vam doporucil pouzivani vlastnosti GC.IDTag, ktera generuje krasny tag, co obsahuje typ, velikost, obtiznost a teren: napriklad TR12, UM45 a podobne)

Jj ten bude dobrej. Věděl jsem o něm kdysi dávno a teď jsem na něj zapomněl. Díky za připomenutí.

To Komik: To máš vlastně pravdu, já jen, že to na mém větším displeji vypadalo lépe, ale tvůj argument je přesvědčivý. Teď tedy jestli tam dávat i obtížnost nebo ne. Možná zapracovat do makra funkci kde by si to člověk mohl vybrat zda to chce na začátku či na konci.

Já požívám svoje makro pro export pro Trekbuddy (občas použiju i to tvoje ze stránek GeoGetu) a mám ho nastavený tak, že název keše je ve tvaru: Název Typ+Velikost Obtížnost+Terén … např. Sloupská divocina MS21. Do cmt si dávám nápovědu. To mi stačí, protože vše ostatní mám v mobilu v offline listingu. Hlavní výhodou v exportu do Trekbuddy je pro mě export waypointů … ale způsob exportu se mi zatím nelíbil žádnej … ale ten od Komik1000 je nadějnej (nevím co je v cmt u těch waypointů, ale líbilo kdyby tam bylo Note toho waypointu.

Díky za oživení vlánka a za další verze exportů :wink:

V mém makru je v cmt u waypointu uložena poznámka takže to určitě splňuje tvé požadavky :).

Jj … to je dobře

Využívám v Trekbuddy funkce seřadit podle vzdálenosti nebo podle abecedy a furt řeším jak pojmenovávat ty waypointy, abych poznal k jaký keši patřej … když tam bude ten typ i s názvem, tak to bude OK¨.

Teď nevím jak to myslíš s těmi waypointy. Tvar [znak]Název keše nebo jak je to teď [znak]Název waypointu (název keše).

Nemůžu se rozhodnout co by se mi víc líbilo :smiley:
Asi takhle:
pojmenování keše: Název + GC.IDTag –> Cisarska studanka TS22
pojmenování waypointu: [znak] Název waypointu (název keše) –> [P] Parkoviste (Cisarska studanka)

Tak to taky udělám volitelně a bude se to moci nastavit přímo v makru. Každý si to nastaví dle svého :wink:

SUPER … a kdy to bude? :smiley: Za dvě hoďky vyrážím na lov B)

nn … v poho … rád si počkám :wink:

Pokud vše půjde jak má a nenarazím na nějaký problém tak zítra večer by to mohlo být. Nic ovšem neslibuji. :slight_smile:

No lidi, moc vás nechápu, vše se dá udělat úplně easy přes Skrýšotlač, tam si navolíte, jaké tam chcete mít parametry (hint,obtížnost,terén,kód,jméno) a nebo i s listingy kliknout na tlačítko uložit ako GPX(PQ). Prvním způsobem se ušetří pochopitelně více místa. Amobil mi vše v poho přelouská. Skrýšotlač a tlačítko uložit ako GPX(PQ) je nejlepší:D

Jsi si asi nevšiml, že tady jde o úplně jiný program. Ano Skrýšotlač to umí, ale mi tu celou dobu hovoříme o exportu z GeoGetu který dle mého názoru poskytuje mnohem větší komfort něž skrýšotlač. V geogetu jsou sice exportní makra pro PQ ,ale z určitých důvodů nám nevyhovují a tak si děláme vlastní dle našich požadavků.
Cheš-li používej si skrýšotlač, ale nevnášej to do této diskuze, která je o něčem jiném.

Uff … tak to neee :smiley: … využíváme GeoGet i pro jiné věci, než jen export pro Trekbuddy … taky jsem dřív používal skrýšotlač, ale kdo jednou zkusí GeoGet nechce jinak B)

Kliforde, zjevne vubec netusis, o cem je tu rec. B)

no jak chcete, sem zas toho tolik neřekl:Duž mlčím:(

Neboj se, hlavu ti neutrhnu :). Jen ti slušně sděluji, že zde probíráme trochu odlišné téma a program. Také jsem používal skrýšotlač, ale GeoGet je opravdu lepší, komfortnější a nabízí i další funkce, které skrýšotlač nemá (mé osobní názory).

jak říkám,mlčím:Dale jestli jsem to správně pochopil, tak GeoGet žádné soubory nestahuje, takže bych musel ten Skrýšotlač použít, stáhnout v XML a následně nahrát do GG.asi.

Odkazuji tě na diskuzi ohledně GeoGetu 2 tam se dozvíš více a nebo přímo na stránkách programu.
V zásadě se do geogetu dá dostat kešky různými způsoby. Skrýšotlač, PQ, Geojarry, HTML listingu apod. vše vyčteš z fóra či oficiálních stránek.

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=8430&pid=144036#post_144036
http://geoget.ararat.cz/doku.php