Makro pro export z GSAKu do iGo

Předem se omlouvám, ale jestli se tady o tom někde mluvilo, nenajdu to v té džungli vláken.
Otázka je jednoduchá: je nějaké makro pro GSAK, které mi vygeneruje do iGo keše s ikonami jako POI body stejně jako je makro pro TomTom?

Tak tohle by me take zajimalo, ja to nenasel. Musel jsem pouzit geoget, ale to neni pro me zrovna idealni, udrzovat databaze v gsaku a jeste v geogetu…

Přesně tak, geodet jsem zkoušel, ale nevyhovuje mi. Pak je ještě možnost vyexportovat z GSAKu gpx soubor, přes GpsBabel ho převézt do kml a pak dát do iGo. Ale je to všechno takový zbytečně složitý.

no, zkuste v GSAKu udělat export do formátu UPOI (kodování UTF-8, první 2 bajty FF FE).
vnitřní struktura zhruba :

// verze iGo 8.0
1|Nazev POI slozky |Název POI ||49.676460|18.351105|_CZE|| |Mesto|Ulice |Dalsi info |Telefon|

// verze iGo 8.3
1|Zobrazený název složky|Zobrazený název POI||49.676460|18.351105|_CZE|||||Město|Ulice||Popis detailu POI|+420123456789|

např. něco jako
80|GC_Traditional Cache|GC1CR71 1.5/1.5|poi_geocaching_traditional|49.637650|17.385083|_CZE|||||GC1CR71|LILIOVNIK TULIPANOKVETY size: MICRO||||

a máte to jedním průchodem :), aspoň v Geogetu funguje bez problémů.

Už to někomu funguje???

Exportuji z GSAKu s dole uvedeným nastavením pomocí standardního exportu GPX. Výsledek převedu do KML pomocí iGo POI Exploreru a vrazím do iGo (složka content/userdata/poi). Při prvním startu si iGo dodělá ke KML indexy pro rychlou práci. Mám tak dokonce nasypanou celou ČR (asi 12000 keší) a vše funguje O.K. Jen jsem kvůli vyhledávání nejbližších keší už musel kešky rozhodit podle krajů. U počtů v řádu stovek to ale není potřeba…

Tak jsem to zkoušel a nic.
V Igo to prostě nevidim.

Mam takove tušení že by to mohlo byt verzemi programu:
IGo 8
Poi explorer v 1.0.0.637

neviš kde by se dala stahnou novějši verze poi exploreru

Jinag Igo si indexove soubory po startu dodělal ale v založce POI ty moje vyexportovane kešky nevidim - ani žaden adresař v kterem by mohly byt

Vyřešeno
Koncerzi do KML jsem udělal pomoci programu PoiEdit.

http://www.poiedit.com/downloads.htm

Mám stejnou verzi iGo i POI Exploreru, v tom to nebude. Pokud vytvoříš správně KML (tedy import POI z GPX, export POI do KML), dáš ho do správnýho adresáře (což asi platí, když ti tam vznikly ty indexy s koncovkou KIX a KNS) a soubor se třeba jmenoval Geocaching .kml, tak to v iGo musíš vidět jak ve správě, tak v hledání jako složku POI s názvem "Geocaching (KML)".

Edit: Aha, nevšimnul jsem si úspěchu v řešení jinou cestou…:wink:

Snažím se provést import POI podle návodu tady, zkusila jsem oba programy na převod a bohuže nic - po nahrání KLM do složky Igo a po spuštění programu se neděje vůbec nic, naběhne normálně, nic neindexuje, nic v něm není.
Neměl někdo stejný problém? Nevíte, co s tím?