v multině vzoreček
N 30° 00.(5*A + B), kde A je treba 10 a B je 1 a tudíž vyjde dvojciferné číslo. Doplnili byste nulu zleva nebo zprava? Čili šli byste na .051 nebo .510?
Diky za Vaše hlasy a názory..
v multině vzoreček
N 30° 00.(5*A + B), kde A je treba 10 a B je 1 a tudíž vyjde dvojciferné číslo. Doplnili byste nulu zleva nebo zprava? Čili šli byste na .051 nebo .510?
Diky za Vaše hlasy a názory..
U vetsiny kesi je to .051 ale osobne mam radej zapis .0(A/2)(B). Je to vic jednoznacne ikdyz matematicky spatne ![]()
51 je 51 a ne 510 ![]()
já bych šel na 051..no ale owner to mohl nastavit líp,aby vyšlo trojciferné číslo…
Owner jsem prave ja a pochopitelne 51 je 051 a nenapadlo mne, ze jeden z prních 3 kacerů, co našli, šel na 510 a doplnil nulu na konec - vzoreček jsem uz upravil jednoznačně, aby nedochazelo k mýlkám, ale prostě jsem byl překvapený, tak se ptám, kolik lidí by tu nulu taky doplnilo na konec…![]()
Za sebe mohu říct, že bych 0 doplnil na konec, neboť není na základě čeho předpokládat, že to má být zrovna číslo na 3 des. místa. Např. když jsem začínal kešovat, používal jsem Nokii a tam se zadávaly souřadnice na 4 des. místa. Přesně takto jsem se na jedné keši "nachytal", teď už vím a zkouším obě varianty a jako první jdu na tu pravděpodobnější. Takže pro mě by byl jasný zápis následující: N 30° 00.0(5*A + B )
někdo je prostě jednodušší,nebo má blbý den a nemyslí mu to,to se stává..tak se projde,pokud tak 510 nevychází někam do vody nebo baráku
rozdí to není tak veliký,horší by to bylo u minut..
Když už jste v tom doplňování, jak by jste doplinili toto:
A = 10
B = 8
C = 6
D = 9
E = 4
E 017 (A-D)(C-E).(B+C-E)(A-C)(C+E-A)
V neděli jsme na tom pohořeli, dnes už je keška zakázaná (z důvodu krádeže) a prý bude řešena jinak, takže nic neprozrazuji.
Setkal jsem se už s oběmi variantami, záleží na tom, jak to autor myslí. Oprava v listingu vedoucí k jednoznačnému řešení je namístě.
hm.. asi 040? ale těžko hádat… tohle je zapeklité…
Tak to netuším
Snad by se to ale nějak dalo ![]()
Taky bysme se vypravili na 051, ale souhlas se zapisem, jak navrhoval RaptorTeam
Jednoznačně zleva, tedy .051
Jj. Nepřekvapuje mě kolik lidí by šlo na 051 (já asi taky), ale to je dané spíš zkušenostmi a zvykem.
Jinak samozřejmě když je ve vzorečku "N49 15.X" kde X=7, není důvod předpokládat že by to mělo být 15.007 ani 15.07, ale jako matematicky i logicky správnou hodnotu bych bral 15.7.
Že jsou zvyky při hledání keší jiné, to je trochu problém.
vzhledem k tomu, ze jsem videl oboji, tak bych doplnil oboji a koukal, kam to vyjde ![]()
mne to totiz prijde logicke na obe strany
Jednoznačně "žádná celá padesát jedna", za desetinou čárkou/tečkou může být jedno, dvě, tři čísla
Lol, tohle je fakt dobry, zacal sem to pocitat a kdyz me vyslo (B+C-E)=10 tak si rikam, no dobra holt je to nula. Ale kdyz me pak vyslo (C+E-A)=0 tak uz si tim nejsem tak jistej. No ja bych to asi tipl na 17 12,040 , ale jistej si tim nejsem.
Co se tyce puvodniho dotazu tak bych bral 051
No, když někdo není natolik zkušený aby věděl, že vždy vychází tři čísla, tak za desetinou čárku doplní to, co mu vyšlo, tedy 51…
Edit: Vždy mě zmate, když vyjdou dvě nebo naopak čtyři číslice. Pak nevím, jestli jsem něco zkazil, nebo to byl záměr.
Nebo čtyri nebo pet…
Jednoznacne do listingu napsat … pokud vam vyjde dvouciferne / jednociferne cislo doplnte zleva / zprava nulami na trojciferne.
Tak aby to bylo opravdu jednoznacene. Ale jinak je opravdu lepsi predepsat ten vzorec nulami a doplnovat jen nenulove cifry.
Trosku me to pripomina muj problem s vypoctem … http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=8785&pid=95821#post_95821