Mám chuť seknout s geocachingem - vykrádání

moje keš [cache]GC2EDG1[/cache]. Možná bude brzy na prodej oregon 300, půl roku starý, jako nový, s fólií už od začátku.
Omlouvám se za tenhle výkřik do tmy, ale prostě jsem musel, aspoň jako varování…

Nenaděláš nic.. lidi jsou ****** :slight_smile:

Jestli oni ti tam nechodí na procházky Dezo a Ester s Emilkem. :smiley:

To se dá poznat podle okolních krabek. Jestli jsou stejným způsobem vyrabovaný.
BTW, vyměnit origo keškotužku za ohryzanej nepíšící kolek je normální kačeří trade, nad tím bych se nepozastavoval.

To není na seknutí s geocachingem, pouze je potřeba si uvědomit, že takto to bylo, je a bude a tudíž nemá smysl zakládat velké pixly a plnit je hodnotnými předměty k výměně. Smysl má jen chodit po výletech, sbírat body a občas přesunout nějaké TBčko :wink: …a přitom nadávat na mikrokeše, že do nich ta TBčka nejdou uložit, případně že jsou tak mokrá, že nejde ani zalogovat B)

Já už hooodně dlouho "měním" jen GC/TB - už i na CWGčka jsem se dávno vykašlal - příkladem PROČ budiž třeba moje cache [cache]GC1HQMK[/cache] v níž jsem velkým písmem napsal, ať se mění jen CWGčka, a do začátku asi 3 svá vložil - a už asi po 5 nálezech tam ŽÁDNÉ (ani moje, ani cizí) nebylo!!

Stejné pocity mám už přes 2 roky. Vyřešil jsem to tím, že jsem svoje keše nechal adoptovat a některé jsem archivoval a co šlo předělal v earthcache, které nikdo nešlohne. U posledních earthcachí, kde mi psali vychcánkové absolutní nesmysly jako odpovědi a argumentovali tím, že nečetli listing a mají to tam daleko, jsem udělal automatický schvalovací mejl, který i mně pro kontrolu přijde na můj email. A mám klid, chodím po přírodě cíleně za určitýma kešema, ev. cestou přiberu nějakou jinou. Bohužel, každý kdo má do pr…e díru, zakládá keše, které vyjímečně za něco stojí a honí bodíky …hamty hamty ať mám víc než tamti. Prostě už nedělám nic pro druhé (je to smutné), dřív, když nás bylo pár, jsem keše zakládal rád.

Sbohem :slight_smile:

Proč hned končit? Prostě jsi ji nejspíš udělal na nevhodným místě…
A s CWG je problém. Většina kačerů ani neví, jak je vyměňovat, tak je berou. Proto ani neuvažuju, že si je pořídím.

Raymonde nevěš hlavu, geocaching je hezký sport, pouze už je to moc profláklá hra:( A tím je v ní i víc antigeocacherů. Navrhuji stejně jako WitkoAWendy cache předělat na multi a nebo radši mystery, posunout o alespoň 200metrů jinam a vymyslet netradiční skrýš. A hlavně se nejdříve ujistit, jestli ten záškodník není náhodou nějáký floutek z tvého okolí, který tě zná a má z toho p*del, že Ti může škodit tímto způsobem.

Chapu ten pocit, samotnemu se po jednom probehlem eventu stalo to same - zmizela cela krabka, ale maskovani bylo na svem miste - to podle mne mudla neudelal . To s CWG se mi v kesich deje naprosto bezne - na 5 vlozenych CWG je jedna vymena . Ale jestli nebude lepsi se nad to povznest - myslim ze geocaching je o hledani a ne o vymenach. Ja mam treba na mestske kesky ten nazor, ze do mesta patri pouze mikro . Krabka by podle mne mela ve meste byt pouze v pripade moznosti bezpecneho ukrytu a jeste bezp.odlovu. Obcas co vidim v Praze mne fascinuje a divim se ze ty krabky tam jeste jsou .

Ty se hlavně vzpamatuj, keš založena 2.9 tohoto roku, před okny činžáku, co jsi čekal ?

Radši na tom mákni a najdi jiný úkryt. Pokud ovšem trváš na svém rozhodnutí, za patnáct set oregáno koupím :slight_smile:

Máš pravdu, skonči s tím. Geocaching už stojí za ho… taky na něj už prdím…

V Přerově to není první případ, kdy keš brzy po založení dostane zabrat či se ztratí. Prostě je třeba se smířit s tím, že město už je svým způsobem zaplněné a nové bezpečné úkryty je třeba hledat mimo, někde venku za městem. Stačí se zeptat starších místních spolu-lovců (ve smyslu, že nějaký ten pátek již loví). 2 nové keše odlovené nemám, přiznám se, že jsem kolem nich jel a chtěl zkusit, ale právě mudloidnost mě odradila od hledání (a to bylo 23:40).

Take pridam svuj nazor. U kesky jsem shodou okolnosti byl v patek vecer a neodlovil. Prestoze bylo relativne mudloprazdno, tak to proste neslo. Umisteni primo naproti vchodu do polikliniky, pod balkony cinzaku a navic v miste, kam chodi vencit psy cela ulice si o vykradeni primo rika. Misto rozcilovani se na tomto foru na ostatni kacery bych ti radeji doporucil, kesku premistit do klidnejsi casti umoznujici nepozorovany odlov, kde nebude nasledujici den vymudlena.

Když se tam dávají kindrfigurky, tak se rozčilujete :frowning:

Já byl dneska na kontrole kešky, která startovala narvaná nově nakoupenýma věcma, dnes je tam jen logbook a pár drobností na dně.

Já obsah neřeším a už prakticky netraduju.

Buďte rádi, že se neztratila keš a obsah neřešte.

Jakej problém je s CWGčkama??? CWG je "normální" trade item, čili můžeš měnit za "cokoliv", pokud možno "srovnatelné hodnoty".

Slušností pak je měnit jednoduše CWG za CWG - pokud je sbírám, tak nejspíš mám vlastní a tudíž by mi takováto výměna neměla činit problém.

Nechápu, co na tomhle někdo může nechápat a proč by si někdo měl myslet, že si je může jen tak brát.

Výměna "In GC+TB Out 2xCWG" je jasný downtrade, bez ohledu na to, jestli jde o CWG, kalkulačku nebo kindršrot.

Že někdo založí CWG směnárnu, kde požaduje měnit pouze CWG (1:1) je specifická záležitost (asi jako když někdo chce v cachi měnit jen magnety na ledničku nebo kindrhračky) a pokud to napíše do cache a do listingu, ostatní by to měli respektovat - opět nechápu, proč toho nejsou schopni (viz můj výše zmíněný Špičák). Asi proto, že to NECHTĚJÍ respektovat, a na to potom nepomůže nic, jen se s tím smířit a neměnit nic krom TB/GC, kde žádná pravidla na výměnu nejsou.

Btw. to Kolombo - když je tam logbook (do kterého jde rozumně psát) + tužka, tak to je pořád ještě dobrý. Bohužel ani to není vždy standardem a to nejen v nanokeších :frowning:

Bohužel, mizí leccos, že mi někdo vytrejdoval tužku za nic ještě pochopím, když jsme místo lock&lock krabičky našel igeliťák, hlava mi to brala podstatně hůř. Jenže bohužel jsou jen dvě možnosti: smířit se s tím a obnovovat nebo archivovat. Zatím obnovuju.
Samozřejmě základ je najít vhodné a dostatečně mudlovzdorné místo.

Promin ale tohle je rána podpás. Tento typ vět je typu "Všichni moudří…, slušní…, chytří… s oblibou používají politici a vymývači mozků. Ty totiž zcela přímo podsunuješ, že kdo nemění CWG za CWG je neslušný. A to je pořádná blbost.

Jediné platné je co jsi napsal na začátku.
/CWG je "normální" trade item, čili můžeš měnit za "cokoliv", pokud možno "srovnatelné hodnoty"./

Nejdriv jsem myslel ze vlakno bude o kradeni cele kese, ale jestli dobre koukam, nakonec se neztratily ani TB/GC? Nad ostatnim obsahem se imho nema cenu rozcilovat, bohuzel je to bida, ale prece o nej nejde…

2x jsem už došel ke keši, kde měly být GC a nebyly. Ale možná se jenom zdrželo logování.
V keších je leccos a owneři prominou - vyloženej šrot (zátka od piva, ohnutý hřebík, víčko z PET lahve) a nevkus (1x tampón - naštěstí nepoužitej :o ) jim odnáším a likviduji aniž bych jim to logoval jako trade.
CWG dávám hodně, ale už dlouho jsem na žádnej nenarazil (Böhmovi dnes, ale zebřičku už mám :wink: ).
Listingy se nečtou, souřadnice se dávají kdekomu (a jsou na to i programy - podle mě by měl Premium platit každej. Bez zaplacení prvních 10 kešek a dost. Na lidi už platí jenom peníze.), stejně jako se jezdí na červenou a pod vlivem. Mezi lidmi není pokora. A vo tom to je …