Ahoj,
jako autor série mám samozřejmě radost když je tato navštěvována - nicméně mě dnes nemile překvapil log na [cache]GC26JFR[/cache] od hledače se 31 nálezy:
Co s tím? Budu doufat, že s přicházejícím podzimem klesne počet návštěvníků a následná horská zima zahladí toto řádění.
Packy
P.S.
Omlouvám se, prostě jsem si musel postěžovat …
Jde o to, že při hledání cache bychom měli postupovat tak, abychom co nejméně narušili okolní přírodu. Pokud by takto rochali všichni, tak můžeme s klidem zahodit GPSky a chodit od oraniště k oraništi …
Bud v klidu a napred se tam osobne podivej.
Trocha hrabani preci nic neznici a za par dni se nic nepozna…navic ted na podzim vse zapada listim za den.
A v pripade nejakeho vetsiho zniceni mista krabku odnes a disabluj, to ke preci nejjednodussi…
Něco podobného jsem už také několikrát viděl. Zkus se proti tomu bránit lepším hintem. Ne každý si ho sice přečte, ale aspoň někteří ano. Musíš prostě volit kompromis mezi obtížností nalezení a rizikem rozvrtání přírody.
U tradičky je to jednoduché - pokud je to o tom, udělat kačerům krabku na jen trochu zajímavém místě, nebo jim prostě udělat "bodík". tak to řeší detailní hint s fotkou k tomu. U multiny fotku asi nedáš, tak alespoň rozumný popis, třebas "nehledejte v zemi", nebo "je 50 cm nad zemí".
Pokud máš skrýš postavenou na potrápení s hledáním, tak si musíš uvědomit co takové hledání znamená.
Prave ze pro pripad ze nebudou jednotlive stage snadno odlovitelne (a v listingu nekolikrat upozornuji na spatny signal) je pro kazdou stage napsany jednoznacny hint a pridany fotohint mista ulozeni (vcetne sipky). Je mi jasne, ze ne vsichni napoprve najdou - ale mrzi me, kdyz clovek (i kdyz ne treba umyslne) po sobe zanecha spoust (a jeste se tim chlubi v listingu). Ale to se dostavame na uroven diskuze o mnoha lidech, kteri s GC zacinaji a nemaji spravne citeni a GC-know-how …
Já osobně nápovědu používám až po chvilce hledání, nechci totiž dopředu vědět kde to je. Fotohinty nesnáším, nebudu si kvůli tomu tisknout fotky. A tak když je potom na místě nápověda "v kořenech smrku" a je to v kombinaci se špatným signálem ve smrkovém lese tak je to pak nápověda k ničemu.
Pokud to myslis obecne jako "pod kamenem v kamenolomu" tak OK. Pokud myslis konkretne tuto stage, tak je hint "v korenech smrku u potoka" - a je to jediny smrk, ktery v urcitem definovanem okruhu je (a byl tak zamerne vybrany pro usnadneni hledani).
Nekolikrat se mi stalo, ze jsem prisel na misto a ani s hintem jsem nenasel - tak jsem chvili pohledal a nakonec se vratil jindy - popremyslim, zmeni se konstelace druzic a uz to jde. Nechci tady flame-vomat o hintech, jen me proste mrzi, ze se nekteri kaceri chovaji v prirode barbarsky …
No jo, ale na druhé straně potoka těch smrků je trochu víc a mě šipka zrovna ukazovala tam.
Jo je pravda že občas se nezadaří ani s nápovědou, ale záleží to na konkrétních kačereh. Většina jich určitě hledá, že by jsi po nich nenašel jedinou stopu, ale najde se pár blbců kteří to tam rozhrabou jako prasata. Tady bych ti doporučil … viz SZ :). V sobotu jsem byl na FTF eventu a to co někteří předváděli je hodně smutný (zákazy vjezdu, autem po loukách a polích jen aby nemuseli 100 metrů pěšky).