o vikendu se mi ztratil dalsi coin, pri prohlizeni watchlistu jsem narazil geocachera "speedbird737"a, ktery ma u sebe TB a Jeepa! Posledni prihlaseni 12.kvetna, 3 nalezene cache:(, v TicTac 2 a Pendulu nejsou, ale maji byt take 2 coiny…
…proste a jednoduse, problemy s “trackables” stale pretrvavaji a uz jsem se mnohokrat setkal s nazorem typu “coiny uz nekupuju, stejne se je nekdo slohne”. Nema cenu nad tim nejak lamentovat, je to proste realita. Ale jak uz jsem psal v nedavnem vlaknu - mam takovou ideu (neco jako I HAVE A DREAM :))) napsat navod, ktery by novackum osvetlil problematiku trackovatelnych predmetu. Neco takoveho jsem se skutecne pokusil napsat, vysledek je zde:
Pozdeji bych sem jeste pripsal kus HTML kodu, ktery by mohl byt vlozen do Vasich listingu, pokud byste meli zajem. Mozna je to boj proti vetrnym mlynum, ale pokud to pomuze jen trochu, proc to nezkusit ? Ted bych Vas tedy poprosil o Vase nazory a pripominky.
No jasneee !!! Cim vice lidi by si to dalo na stranky svych kesek, tim vice lidi si to precte a tim (snad) mene se budou coiny zatoulavat vinou spatneho logovani apod. Strucne receno, je to free
No jasneee !!! Cim vice lidi by si to dalo na stranky svych kesek, tim vice lidi si to precte a tim (snad) mene se budou coiny zatoulavat vinou spatneho logovani apod. Strucne receno, je to free
Jasne ze jasne, ale znas to, co je psano, to je dano! Diky moc. (Skoda jen, ze zakladni problem se tim neodstrani - spousta lidi travellera z cache vezme a NIKAM se nepodiva… takze ani velky tlusty odkaz v listingu nic nezmuze. Ale na par lidi jineho typu treba bude mit kyzeny ucinek :]
Jasne ze jasne, ale znas to, co je psano, to je dano! Diky moc. (Skoda jen, ze zakladni problem se tim neodstrani - spousta lidi travellera z cache vezme a NIKAM se nepodiva… takze ani velky tlusty odkaz v listingu nic nezmuze. Ale na par lidi jineho typu treba bude mit kyzeny ucinek :]
Souhlas ! Ale … je jista sance, ze nejaky zacinajici geocacher se koukne na listing nejake kesky (na zadani multi, na hint, aby zalogoval nalez apod.) a pokud si to precte, tak na nejake dalsi kesce v budoucnu bude vedet co a jak. No a nebo ho to trkne, vynda TBho z kapsy a dologuje ho dodatecne. Neni to stoprocentni, ale treba to malinko pomuze. Zkopirovat to do listingu je otazka par kliknuti…
A což tento návod zredukovat na třebas oboustrannou A5 a přiložit k TB nebo GC. Osobně to hodlám udělat. Až se zadaří, dám k dispozici. Už jsem také viděl u některých TB zalaminovanou visačku s upozorněním, že se nejedná o běžný obchodovatelný předmět, případně ješte s cílem putování.
Jak jsem psal jiz drive - ani cedule u geocoinu neni resenim, ztraci se i tak… Na druhou stranu cim vice informaci, tim lepe a proto jsem primo do svych kesi umistil krome pravidel i zalaminovanou karticku s informaci o tom co to GC a TB jsou a ze je s nimy treba zachazet jinak nez s beznym predmetem na vymenu. Karticku samozrejme mohu poskytnout, akorat data nemam ted u sebe…
Osvety neni nikdy dost, take jsem dal odkaz na vecne a vystizne seznameni s “trackable” do svych listingu, stejne jako mam u vsech odkaz na tyto Honzovy stranky…
Když budeš chtít , vem si něco z “pokladu”. Pokud si ale něco vezmeš, zanech tu také něco svého pro ty, kteří přijdou po tobě, a zapiš se do návštěvní knihy.
připsat něco jako:
Nenechávej si prosím předměty s visačkou "The Travel Bug"
ani mince s nápisem "TRACKABLE ON GEOCACHING.COM",
jsou to stopaři cestující od jednoho pokladu k jinému.
Poslední dva coiny co jsem hloupě dotáhl ze zahraničí do ČR jsem vložil do krabičky s nápisem “Geocoin, nebrat, přesunout do jiné keše” což mi připadne jako dostatečná informace pro neznalého českého kačera. No uvidíme.