"Mapa kesi" na vlastni domene online

Mam mensi dotaz ohledne Export -> Mapa kesi. Na localhostu neni zadny problem a funguje to spickove. Je silne navykove mit rozlustenych nekolik mysterek a potom si omezit vyber pouze na finalky a mit super prehlednou mapu. Rikal jsem si, ze by nebylo marne toto mit dostupne online napriklad na vlastni domene. Pokud ovsem soubory uploaduji na web a nactu mapy.html, tak mi vyskoci hlaska o Google API a nespravnem klici. Co jsem se dival do souboru, tak jsem zadny API klic nenasel.

Pochopil jsem to tedy spravne, ze na localhostu neni potreba zadny API klic a kdyz by to chtel mit clovek nekde "hozeny", tak si musi nechat od Google vygenerovat vlastni klic? Pripadne pujde to vubec rozchodit tak, jak si predstavuji? Diky za info

Chapes to naprosto spravne. Pro pouziti na webu si musis nechat pridelit klic a zadratovat si jej do mapa.html.

Kazdopadne pozor na to, ze umistenim mapy zaroven zverejnujes i data, ktera se v mape zobvrazuji, vcetne kompeltnich presnych souradnic. Tak aby ses nedostal do rozporu s licenci groundpeaku.

Toho jsem si samozrejme vedom, ovsem:

1. nikdo nezna URL, kde to "pobezi"
  2. i tak to bude chraneno loginem

Pak neni problém

Takze jsem nadsen. Nechal jsem si vygenerovat API a uz mi to bezi presne jak jsem chtel.

Jestli to dobre chapu, staci mi vzdycky zaktualizovat soubor data_cachi.txt a budou k dispozici vzdy aktualni data.

Opet to chapes spravne.

Skvele :slight_smile: a nakonec posledni dotaz. Slo by nejak "zautomatizovat" cely proces? To znamena, na jeden klik nechat vygenerovat data_cachi.txt a uploadovat ho na hosting?

Jestli zrovna na jeden klik, to nevim, ale s pouzitim makra Combine to muze byt treba na 2 kliky: 1 klik spusti cachemapu (to Combine neumi) a 2. klik udela zbytek.

Nic na to hotove neni. Ale kdyz se podivas do toho souboru, tak jeho struktura je vcelku jednoducha. Pri trose snahy se to da vygenerovat treba exportnim makrem.

dotaz z jiného soudku, ale s tímto související. Napadá vás možnost jak skriptem nahrát na web soubor v případě blokovaného ftp? Nejsnažší by bylo přes nějaký webový formulář, ovšem nevím jak ho obsloužit ze strany toho skriptu v GG.

HTTPask funkce umi poslat i POST. Chce to jen trosku umet ten HTTP protokol, abys byl schopen spravne vygenerovat parametry k poslani.

Bylo by mi mozne sem aspon prepastovat ty promenne, ktere pouziva prave to Export -> Mapa kesek? At nevymyslim vymyslene. Diky

Jeste me napadla jedna vec, proc ve filtru dole nejde "odhodit" zadisablovane cache.