Mapa nálezů pro jednotlivé kraje

Nechtělo by se někomu vytvořit šablony map nálezů (nesobecky) pro ostatní jednotlivé kraje, (sobecky) především pro Jižní Moravu, (závistivě) tak jako to má Královehradecký kraj? Byl bych mu velmi vděčný. Fórum jsem pročetl a vím že to nějak udělat jde, ale asi to není nejjednodušší, tak lépe se to bude dělat někomu kdo má s tím zkušenosti.

Já bych se zas přimlouval za mapy ve větším rozlišení. Nepatřím určitě mezi ty, co by chtěli diskriminovat uživatele monitorů s rozlišením 1024 apod., ale šířka 650 mi přece jen přijde docela málo..
Kdybych to uměl, tak se třeba do toho pustím nebo nějak pomůžu. Ale nevyznám se v tom.
Bylo by přece jen vidět víc detailů a tolik by se to neslévalo (možná by i ta slavná šipka byla jakžtakž vykreslena:-) Aspoň 800…

Vsak si vyrob a zkalibruj mapu jakou chces, posli ji Pepovi s prosbou, at ti ji tam prida. Navod, jak na to, jsem tu kdysi psal.

Ja take kdysi touzil po mapce Prahy, tak jsem si ji vyrobil, a ted je tam pro vsechny. :wink:

Dík, zkusím to vlákno s návodem najít. Jestli je návod polopatický, mohlo by se třeba zadařit. Mohlo by to být řešení i pro jakumu.

Princip je jednoduchy…

Potrebujes obrazek a u toho obrazku vedet, jakym souradnicim odpovidaji jednotlive rohy toho obrazku.

Z toho pak system jednoduse spocita, na ktery pixel se ma soupnout ta tecka s keskou. (Proste trojclenka…)

Díky, to zní nadějně :slight_smile: Už se prohrabávám nějakým vláknem, možná je to to, co jsi měl na mysli. Taky tam byla zmínka o natočení mapy - to chápu tak, že např. dva spodní rohy mají být na stejné zem. šířce (prostě aby nebyla nakřivo). Uvidíme, až se prohrabu (mě by stačila úplně ta mapa, co tu je, jen větší, takže budu pátrat po zdroji).

Ahoj, hele, a co vzít tu stávající mapu, v libovolném grafickém programu jí zvětšit cca o 20-30% (jasně, že půjde o mrtvé zvětšení a rozpixluje to těch několik línií, co na mapě je, ale nemyslím si, že by to měla být taková hrůza, navíc to lze prohnat nějakým zostřovacím filtrem či vyhledáním obrysů atd. - nebo úplně jinak a sofistikovaně převést obrátek do vektoru, zvětšit a vrátit do rastru.)
Vtip by byl v tom (pokud jsem tu kalibraci dobře pochopil, ale v zásadě se neliší od té v Ozim), že by zůstaly stejný ty rohový souřadnice, tudíž i kalibrace pro ten původní obrázek. Pak už by snad Šipka byla šipkou :wink:
Kdybych byl doma, tak to hned zkusím, teď na to nemám soft.

A co objevit treba neco vektorovyho?

Přesně takhle nějak bych to viděl. Ale musím tajně, mám rozestavěnej barák :slight_smile:
Zkusím si nějak graficky pohrát se stávající mapou a uvidíme, zda by to Pepovi stačilo jako podklad, aby do toho nasypal ty červený tečky. Já tak akorát dělám něco na fotkách v Zoneru a občas tápu ve Photoshopu.. Zabředávat do vektorové problematiky kvůli jedný jediný věci se mi nechce. Snad bych i nějaký ty prachy raděj nabídl, jako tenkrát Polerok za mapu Ostravy :slight_smile:

Zkus pohledat - vektorový mapy najdeš třeba na wikipedii. Seš člověk, hledej.

Pokud by to někdo uměl a chtělo se mu udělat mapu čr (hranice, okresy) určitě by se hodila nejen mě. :wink:
Díky.

Variantu mapy "hranice, kraje" jsem zvětšil ze stávající na šířku 1000pix a poslal. Zda se bude adminovi líbit a umístí ji jako další variantu, to je na něm.
Je to jen "prázdné" zvětšení (zkusil jsem i vektory, ale výsledek je svérázný). Nemám na lepší výsledek znalosti ani programy. Odjinud z netu jsem mapy nesháněl, mohl by být problém s autorskými právy. Tak uvidíme, mě osobně by ten můj výtvor stačil.

Já mluvil o mapě nálezů čr (hranice, okresy) ne o mapě čr (hranice, kraje).
Mapa okresů tu není. :frowning:
Měl jsem na mysli něco takového:
http://www.geocaching.cz/ggstat/generator_mapy.php?cht=t:N&chs=645x459&chtm=CZokres&chf=bg,s,ffffff&chco=ffffff,ffffff,ffffff,ffffff,000000&chd=1&chld=JI
Také neumím upravit a nemám potřebné znalosti a programy, proto jsem psal:

B)

Edit: Velikost mapy (třeba na větší) se dá upravit v adresním řádku.

Tenhle můj obrázek by nestačil? sice je v ěm pár drobých chybiček v hraicích okresů (Louny/Chomutov; PM/PJ, Kolín/KH), ale…

L@Troj: netusis jestli se ta mapa da vygenerovat online s realnymi nalezy?

Je to mapa, co se generuje do statistik "z GeoGetu". Nejdou tam vygenerovat tečky, jen barevné označení, počet kešek, % údaj "o nalezených keškách".
Já jsem jen vygenerovaný odkaz poupravil aby tyto údaje nebyly vidět.

Tak ta Plzeň je hodně vidět. Nevím, jestli by to plzeňákům nevadilo.
Ale zase jsme u stejného problému:
Je potřeba někdo, kdo obrázek uloží do správného formátu, zkontroluje správné natočení a zpracuje "kalibraci". :expressionless:

L@Troj: jo uz to vidim, ja mam zmenene barvy a proto me to nedoslo

Pokusil jsem se tu mapu ČR s okresy tedy vytvořit sám podle postupu od HaLuMa.
Je v rozměrech: 800 x 459
Zkusím požádat o kontrolu a přidání. B)

L@Troj: pokud uz si to delal, delal si to alespon ve krivkach, aby to bylo libovolne resizovatelne?

libovolná data o okresech či i menších územních celcích lze získat z OSM. Jde jen o to nějak zpracovat XML a převést do obrázku :wink: Pro člověka co umí tročku programovat by to neměl být problém

příklad: okres Praha - východ : Relace: ‪okres Praha-východ‬ (‪441584‬) | OpenStreetMap