Mapa PSC

Memate nekdo mapu PSC pro CR? Idealni by byla zkalibrovana pro Oziho, ale staci nekalibrovana bitmapa. Chtel jsem si koupit papirovou, naskenovat a zkalibrovat, ale uz je asi vyprodana…

Nebo koupim papirovou, pokud nekdo ma na prodej.

Už se to tady řešilo
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=18450&pid=273311#post_273311

To mas sice pravdu, ale vyresila se jen pulka tehdejsiho dotazu. A realne ani ta ne. :-((

Na internetu je sice k dispozici ke stazeni seznam PSC, obec, souradnice. Ma vsak jednu chybu. Jsou v nem hrube chyby. Uz nevim kolik, ale nekolik stovek PSC - obci nema evidentne spravne souradnice.

Tak jsem se rozhodl, ze nez se snazit dat nejak do kupy ten puvodni seznam, tak si udelam z volne dostupnych dat vlastni. Jenze nekolik stovek (z asi 16.000) paru PSC-obec maji podezrele statisticke vlastnosti a nejspise budou nespravne umisteny. Nekde muze dochazet k zamene jmena (duplicitni obce stejneho jmena), nekde muze byt chyba v podkladovych datech (chyba v souradnicich obce), mozna mam i nejakou chybu ve zpracovani…

Takze, abych mohl doresit tech par stovek podezrelych PSC, potrebuji mapu PSC, abych mohl potvrdit nebo vyvratit chybu lokalizace.

Mapa PSC byla k dostani asi za 200 Kc. Momentalne vsak neni k sehnani. Dival jsem se na internetu a byl jsem dneska v nekolika velkych knihkupectvich, obchode specializovanem na mapy i na poste. :-((

A co vytahnout to z www.psc.cz?

No na internetu jsem ji nasel v nabidkach hned nekolika firem.
Jen nevim, zda by odkaz nebyl reklama… Tak si dej do googlu PSČ, ale nech si vyhledat obrazky, a pak si to proklikej, na mapu CR… :wink:

No, ja se jeste podivam. Ale kdyz se podivas podrobne, tak u te mapy vetsinou maji poznamku, ze je nedostupna. V obchode s mapami, kde jsem byl, ji v pocitacovem systemu zavedenou meli, takze ji drive prodavali, ale meli ji uz v soucasne dobe vyrazenou.

Tistenou mapu nebo sken mapy jsem se na internetu samozrejme snazil najit.

To nevim, jak bych tam odtud vytahnul celou CR. Jasne, mohl bych zkontrolovat tech par stovek podezrelych PSC, tak ze bych je postupne natukal na PSC.cz, kouknul na vygenerovanou mapku a srovnal to s pozici zobrazenou v jine mapce. V nejhorsim to udelam nejak takto, ale delat to pro stovky bodu je prace minimalne na pul dne.

Navic jsem chtel potencialne zkontrolovat i ty body, ktere mi vychazeji nekde na hrane a namatkove i ty, ktere budou nejspise spravne.

Kdyz budu mit mapu PSC v bitmape, tak dokazi overit spravnost asi tak 20-30 lokaci za minutu. To mas rekneme 1500 za hodinu. Za den, dva bych byl schopny overit komplet vsech 16.000.

Tak jsem na jednom mapovem portale vystoural posledni kousek vytisku. Tak doufejme, ze mapu skutecne maji a pristi tyden mi dorazi.

Ale kdyby ji nekdo prece jen mel, tak mi dejte vedet.