Koupil jsem si dřív Oregon 300 a teď jsem zjistil, že se prodává 400t s mapou Topo Europe. Nemáte někdo tušení jak bych si mohl tuto mapu pořídit do Or. 300. Případně nemáte s ní někdo osobní zkušenost? Pokoušel jsem se najít nějaké podrobnosti a nebyl jsem úspěšný.
Pokud me pamet neklame tak rozdil mezi 300 a 400 je prave druh mapy. Tudiz staci jen koupit mapu a nainstalovat prez MAPSOURCE.
Presne tuto mapu jsem nezkousel, ale TOPO Nemecka nainstalovat slo bez problemu.
Když jsem kupoval Oregon 300 bylo mně řečeno, že mapa pro Oregon 400 není samostatně prodejná a dokonce snad ani není routovatelná:o to ale nevím jistě.
Koupit samostatne si myslim nejde…jedine nejaky nelegalni zdroj.
Je na mysli ta Topo Europe vychazejici z pokladu 1:100000, co na ni skoro nic neni? (A pobavilo mne, ze misto Svycarska je tam dira. :D)
Jestli myslime tu stejnou mapu, tak routovatelna neni. Od toho mas City Navigator, ne?
Nejak moc jsem to nezkoumal, ale prislo me to detailni jako Citi navigator 2010.
Pokud se tady mysli Recreational Map of Europe v2, ktera je predehrana ve Or 400t, tak tak je pokud vim routovatelna jen v zapadni evrope, samostatne neexistuje a protoze ma .img pres 2 giga, do 300 se nevejde…(na externi karte nefunguje) leda snad okopirovat - podelit ovsem to je illegal ![]()
Tak co já vím, tak Oregon 300 a 400t se od sebe také liší tím, že 300 má 384MB vnitřní paměť a 400t má 2GB, ve kterých je ta TOPO mapa. Takže se ta TOPO mapa evropy do 300 rozhodně nevleze.
On Oregon uz nemuze mit mapy na karte? Nebo je nutne mit v GPSce celou Evropu najednou? nebo mi neco unika?
Ostatne, kdyz mas celou vnitrni pamet zaplacanou tou osklivou mapou Evropy, tak stejne si nekam budes davat treba Topo Czech, nebo toho Navigatora… ne?
Oregon 400 má kvůli této mapě zvětšenou vnitřní pameť ve které je napevno nainstalovaná tato mapa.
V podstatě to ale nemá s topo jako je CZ nic moc společného.
Nejsou tam lesní cesty, tur.stezky,cyklo stezky apod.,pouze silnice.
Oni tím topo myslí pouze podklad, to znamená,že jsou tam vidět lesy, planiny, výškové body,vrstevnice,řeky,jezera atd.
Znamená to tedy,že podle ní stejně nemůžete plánovat cesty terénem, pouze vidíte v jaké oblasti se nacházíte.
No, ono ani s temi rekami to neni tak slavne. Treba co jsem videl ja, tak Labe, ano, Vltava ano, ale treba Luznice uz ne. A to zas takovy bezvyznamny potucek neni.
(muze mi tohle nekdo potvrdit?)
Proste takovy lepsi basemap. ![]()
TopoEU se dá "sehnat" samostatně (ne jen s Oregonem 400) a nahrát do GPS se dá libovolný region, nemusí tam být celá. Má to něco přes dvě giga. Mám to v 60Cx na 2GB kartě skoro celé jen bez Francie a Iberie, ale plus TOPO Czech 2 Pro. Pro někoho, kdo jede občas někam ven a chce operativně zalovit je přesnost velice postačující (porovnával jsem si pár míst s ČR v TopoEU a Atlasem7 a přišlo mi to srovnatelný), pokud se někdo častěji pohybuje v některé zemi, je samozřejmě přesnější Topo dané země.
Edit: A ta Lužnice tam fakt není :o
Porovnání okolí Veselí n. L.:
http://www.volny.cz/zsole/TopoCZ.jpg
http://www.volny.cz/zsole/TopoEU.jpg
Lužnice opravdu chybí! Mapa je jen pro hrubou orientaci. TOPO speciálky jednotlivých států jsou mnohem podrobnější. Vrstevnice v TOPO EU jsou po 100 m, v TOPO Czech po 10 metrech. S dalšími detaily je to obdobné.
Ukázka TOPO EU mi připomíná spíše City navigator:o, ale tam Lužnice je! U mě vypadá topo EU takto:
http://bertlak.rajce.idnes.cz/TOPOEU/
…no tak třeba Irsko nemá žádnou svoji mapu, tak pak je člověk vděčný i za Topo celé Evropy ![]()
Z vnitrni pameti 400 pri obsazeni Recreational mapou (2,15 GB)+ prujezdni mapou (90 mega) zbyva volnych kolem 1,3 giga, takze dost na vetsinu Evropy. Na kartu samozrejme dalsi jdou - ale chova se to v pripade te Recreational mapy divne (snad kvuli tomu ze jsem to zkousel na uSD ne-sdhc i kdyz teoreticky by to neměl být problém).
Opakuju ze asi neni problem mapu/.img vykopirovat z neci 400, podelit na sektory atd. Pokud existuje samostatne, jinak je to jaksi ehm nelegál.
Taky se na to da podivat jinym zpusobem:
c400 stoji o 100$ vice nez c300. Tedy nejakych 2000Kč? Od toho odectu cenu 4GB pametove kartu (kterou u c300 asi nebude potrebovat), a jsem na 1700,- Kč. At si kazdy zvazi, jestli mu za tyto prachy ta mapa stoji nebo ne, jestli by si ji samostatnou za tyhle penize v krame koupil.
A podle toho se uz snadno clovek rozhodne, jestli koupit c300 nebo c400, ne?