Zdravím,kolegové kačeři.Mám dotaz ohledně mapy na zdejším webu.Komu chodí bez nějakých zádrhelů?Mám na mysli načítání keší a hlášky o chybách načítání stránky,a nakonec o skriptu,který zpomalí prohlížeč,pokud se nevypne.Bohužel asi 3 dny se mi už nedaří načíst víc jak pár keší,asi tak do 10.Zbytek mapy je prázdný.
Me to taky ruzne blbne… Navic mne tuhle udivilo, kdyz jsem koukal proc to blbne, ze ac si nezobrazuju uzivatele, stahnul se z netu jejich seznam i se souradnicemi… hml neco okolo 500kB… dost desne…
Mně mapa tady funguje docela v pohodě. Trochu teda blbne vypínání, kdy se prohlížeč na chvíli zadrhne a pak ohlásí, že skript neodpovídá. Dával jsem to původně za vinu SeaMonkey, kterou požívám.
Jediný vážnější problém (takový, že bych mapu nemohl pořádně použít) za poslední dobu jsem zaznamenal s mysterkami, ale tam byla příčina spíš ve zdroji dat a už je to v pořádku.
Možná si zkuste pohrát s limitem počtu zobrazovaných keší. Já tam mám 250, což v pohodě stačí a šlape to i celkem rychle…
edit: Teď jsem mapu zkoušel ještě na jiném počítači ve Firefoxu a IE. Firefox, se tvářil v pohodě. IE zahlásil něco neukončeném skriptu, tak možná tam fakt nějaký drobný problém bude.
me mapa nefunguje vubec v opere… nevim cim to je ale nevidim jedinou kesku.
nejak me prestava zdejsi portal bavit…
Stalo se mě to taky jednou (neviděl jsem kešky), ale posléze jsem zjistil, že nejsem na gc.cz přihlášen. Jinak mě mapa s keškami ve FireFoxu funguje na 100%.
IE ok, no problem
Opera 10, FF 2.0.06 i IE 7 bez problému.
A proč nepoužíváte mapu na geocaching.com? Pro mě dostačující ![]()
Kvety: protoze ta nema takove "feature". Navic nejlepsi mapa je GoogleMaps a pres API nacpany vlastni data z GeoGet. To tam clovek potom vidi i finalky mysterek apod.
S474N: aha do toho nevidím, zatím mám jen 160 nálezů, to asi užiji až jich budu mít o mnoho víc. Tak se vám do toho zatím nebudu motat ![]()
Kvety: zni to slozite, ale je to naprosto jednoduche. Proste si rozchod GeoGet a potom das jenom Soubor -> Export - Mapa kesek a mas to hotove.
S474N: Ať zbytečně neplácáme mimo téma, tak ti děkuji, a někdy časem to zkusím. Až bude pětistovka ![]()
Google chrome taky v pohodě. Ale postup takový, že nejprve vypnu všechny vrstvy, potom si nazoomuji mapu jakou potřebuji a pak teprve opět zaškrtnu vrstvu kešek. A pak to lítá jako ďas ![]()
Bohužel musím konstatovat,že mapa načítá body a konkrétně v Praze vyhlásí chybu na stránce…
Tohle je normalni vlastnost Google maps API, mapy s body jsou pak v prohlizeci zobrazeny jako javascript a v tom je cela ta "tragedie", ktera celkem dost zatezuje systemove prostredky PC. S tim je treba se smirit.
Mně mapa na geocaching.cz nefunguje už několik měsíců vůbec, nenačte se mi jediná keš!!!
Myslela jsem si, že závada je u mě, tak jsme zaúkolovala přihlášené kamarády a taky jim to nejde:(
V čem může být závada? Uživatelem to snad není, protože dřív mi to šlo a prohlížeče máme různý.
CO S TÍM?
Je to rozbitýýýý! Nam to taky nechodilo dlouho. Ta mapa je pekne blbe udelana a vecne nefunguje. Logujeme se jen na geocaching.com a tam se na ampe automaticky objevi smajlik a to mi pro prehled staci. Samo pak jakakoliv nase mapa je podorobnejsi, ale to pak staci vzit souradnice a udelat ctrl+c ctrl+v a nacte se ti to misto na jakekoliv mape.
no mne teda vecne funguje, jsem s ni spokojeny a blbe udelana urcite neni B)
Nevim co s tim delate, ale mapa je v poradku a funguje, takze 99% problemu je mezi zidli a klavesnici. Spousta z vas tam ma nastaveny nizky limit na zobrazovani kesi a pak se divi, ze se zoomem na pul republiky nevidi kese. (Az si to nekteri z vas nastavi na zobrazeni 5000 kesi ve vyrezu, tak zas budete rvat, ze vam to zase nefunguje…)
Mam to vyzkousene na trech ruznych prohlizecich a jedine, co jsem zjistil je, ze to vsude jede jak ma. Porad.
A takovouhle mapu, vam jen tak nekdo neudela, takze kecy typu ze je blbe udelana si laskave nechejte. nebo udelejte lepsi a presvedcete Pepu, at ji tam da. Howgh
Souhlas s Numirou… mě také jede bezproblémů. A používám ji hlavně protože mi vyhovuje turistická mapa s tur. značkama. B)