fotku musíš přesunout samostatně na osmap.cz. Neděje se to automaticky. Jsou to dvě nezávislé databáze.
Přesun rozcestníku v osm.org proběhl, to že se zobrazuje na starém i novém místě je zřejmě způsobeno nějakým problémem s aktualizací dlaždic. Na novém místě se aktualizovala, na starém ne. Mělo by se to dříve či později samo srovnat.
…hmm, zdá se že je aktuálně nějaký problém s aktualizacemi dlaždic :-( Snad to brzy vyřeší.
Problém spatřuji v názvech souborů, kdy jsem v začátcích používal foťákem automaticky tvořený název DSC00xxx, dnes dávám raději referenční číslo rozcestníku nebo jiný jedinečný název.
Problém spatřuji v názvech souborů, kdy jsem v začátcích používal foťákem automaticky tvořený název DSC00xxx, dnes dávám raději referenční číslo rozcestníku nebo jiný jedinečný název.
no pokud vím, tak fotky s duplicitním názvem nejde nahrát, objeví se hláška o neúspěšném pokusu o nahrání
Dnes urcite nejdou vlozit soubory se stejnym jmenem jako uz v systemu je, ale driv podle me sly a soubor prepsal ten puvodni (nekolikrat jsem toho vyuzil). Obavam se, ze bude nutne udelat novy snimek.
Pokud mam pravdu, bylo by asi dobre vyhledat rozcestniky, ktere ukazuji na stejny soubor s obrazkem, udelat jejich seznam, zkontrolovat je a odmazat odkazy na obrazky tam, kde to zjevne ukazuje na sparny obrazek. Kdyz bude seznam, bude na cem pracovat. Ja jej vytvorit neumim.
Ahoj, jiz nejakou dobu funguje nastupce puvodni databaze rozcestniku jmenem Fody - https://osm.fit.vutbr.cz/fody/?stat.author. V novem systemu je z ruznych duvodu vyzadovano overeni autora a schvaleni podminek pouziti. Pokud mate v systemu fotky, prosime vas o prihlaseni do systemu pod vasim OSM nickem a schvaleni podminek, jinak budeme muset fotky z databaze zrusit. Detaily viz @talk-cz.
Fotky vkládejte bez úprav v editorech nebo jinde, tak jak je vyfotíte
Toto pravidlo mě poněkud překvapilo. Pokud poladím úrovně a křivky tak, abych zlepšil čitelnost, a zmenším velikost fotky na nějakou rozumnou, tak je to špatně?
Samozřejmě to budu respektovat, jen se ujišťuji, zda to správně chápu.
Ano, realne je totiz zkusenost, ze vetsina uprav je v nejakem ohledu problematicka a upravenou fotku uz nikdo do originalu neda, naopak pripadne potrebne upravy pro dany ucel (kazdy muze potrebovat neco jineho) se daji udelat (poloautomatiky) i pozdeji z originalu.