Tak jsem aktualizoval přes internet verzi Mapsource. Mám černobílý Legend. Chci stáhnout mapu do GPS, kabel mám, hlásí mi, že nemám ovladače USB. Kde je mám sehnat? S noťasem mi to chodilo v pohodě, měl jsem tam starou verzi. Teď jsem do nainstaloval i na stolní PC s Windows ME a nadádá. Pošlete prosím odkaz, kde lze stáhnout ty ovladače. Nebo je chybka v té nové verzi Mapsource? Mám ji zase nějak odinstalovat? Díky za pomoc
Ke staremu legendovi opravdu zadny USB oladac nepotrebujes, protoze ten se pripojuje pres seriovy port. Jen ted nevim, jestli se u novejsich mapsource nemusi prohledavani serivych portu v nastaveni povolit…
Po instalaci ovladače je potřeba ve Správci zářízení v sekci Porty (COM a LPT) nastavit u Profilic USB-to-Serial jednociferné číslo portu,pozor ,nesmí být již používané jiným zařízením
hm tak ovladače se mi nainstalovaly, ale hází to "chyba10" chodí to i pod vistama?
zkoušel jsem i přepsat číslo portu na jednociferné a marně…pořád to samé…
může mi někdo poradit co s tím?
díky
hm tak to budu muset tahat přes starý notas… vygenerovat gpx,přenést do do jiného PC s ser.portem a nahrát do garmina…
shit visty…nekupovat nový NTB,nešel bych do nich..
Co ze je za problem s Vistama? Ja jen ze na notebooku s Vistama jeden pUSB-serial prevodnik provozuju (zrovna s prolific chipsetem) a chodimi tam vyborne na ovladacich, co ma v sobe Vista…
Jenze mne zadny tvuj ovladac pro XP nezajima, protoze jak pisu, muj Prolific prevodnik umi Visty samy o sobe, aniz bych jim musel nejaky ovladac podstrkavat. Kapisto? Proto se ptam, co s tim je za problem.
Převodníky RS232 / USB jsou tak nevyzpytatelné kousky hardware, že skoro každý model, i od jednoho výrobce, v drtivé většině potřebuje svoje vlastní ovladače… Zkus si prolézt různá počítačová fóra a uvidíš jaké s tím mají lidé problémy.
To, že Ti to pod Vistama funguje, je spíš náhoda, než samozřejmá věc B) Tak si toho važ a moc nepokoušej štěstěnu
Zjevne mam prilis casto stesti na HW. Ja jen ze si lide casto zbrkle zapleveli pocitac stazenymi ovladaci kdovi odkud, misto aby prvni zkusili, jestli si Windows nenajdou ovladac samy.
Jen nechapu jednu vec… kdyz je ten HW pokaze tak jiny, ze potrebuje specielni ovladace, tak proc je tu nabizen jako reseni univerzalni ovladac? Neodporuje si to trosku?