Jsem rekreacni keser a kese si stahuji stylem ze si na gc.com zaskrtam kese ktere chci stahnout, stahne se mi soubor typu loc, ktery otevru v mapsource a poslu do gpsky. Takto mi to fungovalo jeste v prosinci.
Nyni si stahnu soubor a mapsource napise ze soubor nemuze byt naimportovan.
Ted jsem updatoval mapsource a chova se to porad stejne.
Cache tedy musim posilat pojedne ikonkou send to gps. To mi pri nasem tempu 10 kesi mesicne tolik nevadi, ale rad bych vedel kde je problem.
On Groundspeak zmenil format toho LOC souboru, a pridal do nej nove tagy s obtiznosti, terenem a velikosti kese. A to Mapsource nejak nezkousne. Kdyz jsme ty tagy zkusil odmazat, v pohode se to otevrelo.
Problem se ma tak. LOC je jen nejake XML. A dobre udelany import z XML by nemelo rozhodit, ze tam pribyl nejaky tag navic. neni nic jednodussiho, nez jej proste ignorovat!
Jenze treba ten mapsource pouziva hodne prisny XML import. provadi pomerne duslednou validaci dat vuci prislusnym definicim, atd. Jakakoliv anomalie jej rozhodi a odmitne soubor naimportovat. Takze Mapsource se da pouzivat jako velmi dobra kontrola spravnosti souboru.
Takze ja se domnivam, ze Mapsource ma v sobe zabudovanou i definici LOC XML, vuci ktere ta kontrola neprojde, protoze ta definice o tech novych tazich netusi.
Cele je to komplikovane jeste tim, ze neexistuje zadna poradna oficialni definice toho LOC formatu. Takze tam vladne mensi anarchie. Na dnesni dobu je LOC zcela zastaraly a byl davno nahrazen GPX formatem. Nevim, proc misto LOC neudelaji nejaky ocesany GPX format. Tyhle problemy by nebyly.
A v neposledni rade treba rict, ze stejny problem, jaky ma ted mapsource, muze mit jakykoliv jiny program, ze stejnych duvodu, jake jsem tu zminil.