Mam takovej problem s programovanim tras pres mapsource s TOPO mapou CR. Kdyz vytvarim nejakou trasu, tak me to uplne ignoruje barevne stezky.
Proste kdyz chci zadat cestu z A do B a vim ze nejlepsi je to po cervene, ktera je spojuje. Program mi nesmyslne pocita trasy mimo, jakoby se temto turistickym trasam vyhybal. Nevite nekdo co s tim? To same se mi pak i deje kdyz stejne pocitam v GPSce (Garmin 60Cx) u obou mam nastaveno trasovani na chodce!
Celkem me to stve, jelikoz takhle je jakakoliv navigace v lese na nic. Vi nekdo co delam blbe?
Zkus využít cyklotrasy. www.cyklotrasy.info Já je využívám a plná spokojenost. Můžeš si tam nastavit kudy chcesš vést trasu, který typ cest využít, který zakázat a ted v poslední verzi je i podpora geocachingu. Sice není celá republika v celku, je rozdělená na oblasti, ale jinak super!
Přesně jak píše Drobik, v cyklotrasách vytvoříš trasu, vyexportuješ nejlíp do gpx a pak už si to mužeš natáhnout třeba přes mapsource do GPSky. V poslední verzi je jako novinka podpora geokešingu, takže když máš LOC nebo GPX soubor s keškama, tak jej natáhneš do cyklotras a mužeš si pak tvořit trasu od keše ke keši.