Mam garmin eTrex summit HC,ma kapacitu pameti pro mapy 20 MB . Bydlim na rozhrani 3 oblasti a pokud bych chtel pro kazdodenni potrebu naimportovat mapy (TOPO3) dostanu se pres 21,5 MB. Takze importuju mapy podle potreby, ale jsou pripady, kdy bych docela privital mit tam mapy vsechny 3. Jedna se mi o to, jestli by se nedalo nejakym zpusobem upravit mapy, napr. odstraneni WP, ktere v podstate nepouzivam.Nebo je jinak ohranicit - vzdalenejsi oblasti kraje "vozim" v GPS uplne zbytecne. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
diky
Bohužel dost obtížně.
V mapsource to nejde vůbec.
Leda použít GPSMapEdit, mapu upravit a rekompilovat. Bohužel ale přijdeš o routovací data a je to docela pracné.
jedine, co mi napada, je nenahravat mapy s routovacimi daty, to velikost zmensi - byvalo to v mapsource takove male zakrtavatko u seznamu map, ktere sis oznacil. ale delal jsem to uz davno u predchozich verzi pred lety, takze ani nevim jestli to u topo3 jeste jde.
V mapsource to zaskrtavaci policko je, ale volba je "Vcetne bodu pro vypocet trasy,pokud vase zarizeni podporuje". Tim naskoci dalsi 2 MB (v pripade tech mych konkretnich 3 oblasti-ktraju).Takze ten problem timhle nevyresim.
aha, takze tech 21,5MB je uz bez routovacich dat? tak to uz v mapsource nic jineho neudelas. pak uz leda cachrovat s mapama, jak psal alkes.
To asi nepůjde, i kdyby se k tomuto zoufalému kroku odhodlal ;), protože ta mapa je zamčená, a ty nejdou GPSMapEditem otevřít.
WARNING: The map is locked. (NOTE: such maps are not supported by intention).
No pracnější to je, ale ne nezvládnutelné.
Já takto štoural v mapách abych toho nacpal více do Legenda.
Jak píše alkes přijdeš o routing a zároveň o vestavěné POI včetně indexů měst, ale zase ušetříš místo.
Tady je odkaz na vlákno kde jsem to popsal. Koukni na to a kdybys měl zájem tak pošli dotaz na sz.
Musíš použít mapy do určité verze 2. Pak přecházeli na novou verzi, kterou už mapedit neumí otevřít.
Crocky
Nevím, jak nové mapy, ale třeba u starší TOPO50 se i přes tenhle zádrhel dostat dá - stačí drobný fígl se změnou systémového času. Sám jsem si ji takhle konvertoval do Magellana.
Jak pise Bubisovi ve druhém vláknu, půjde asi podobně otevřít i TOPO Czech 2.
edit: Teď už i v tomhle.
Píšu pomalu.
Jasně, já jsem tím jenom snášel další argument, že to je zoufalá činnost. Sám jsem jednou dávno zpřesňoval v mapeditu free mapu Menorky podle GPS a fotomap a byla to práce pro vraha ;). Už bych to nedělal, naštěstí dnes je OSM.
Asi by pro tazatele bylo lepší, kdyby šel cestou OSM, které (snad) budou menší (a míň podrobné) než Topo3 - nevím …
Edit: podle prvního příspěvku jde o Topo3, ne Topo2!
Už bych to nedělal, naštěstí dnes je OSM.
Nevím jak dneska, ale před nějakým rokem a půl byla Praha docela slabá (bylo vidět na kterých místech jsou lidé (nadšenci) co jí tvoří a na ostatních místech bylo jenom to nejzákladnější)
Edit: podle prvního příspěvku jde o Topo3, ne Topo2!
No to jo, já pouze píšu o variantě kterou mám vyzkoušenou že jde
a nebyly ty predchozi topo vubec deleny po okresech - to by bylo "reseni".
Dain a Olik napsal/a:
a nebyly ty predchozi topo vubec deleny po okresech - to by bylo "reseni".
Jojo. Aspoň v případě TOPO50 určitě a taky byly méně datově náročné. Do 20MB se vejde skoro půlka ČR. Jenom nevím, jestli se někomu bude chtít downgradovat až na TOPO50:).
Jentak pro zajímavost, jsem kouknul do mapsource a pár číslíček:
V Topo 50/4 je: 76 okresů celkem 88MB a Praha má 2.8MB (když se zruší routování to jde ještě o něco dolů)
Topo Cz3 má 24 oblastí celkem 314 MB a Praha má 12.3MB