MapSource Vrstvy

Ahojte, resim dost zvlastni problem. Po nainstalovani map Topo 50 v4 jsem provedl update softwaru MapSource na verzi 6.14.1! Tato verze ma podle popisu nove renderovaci jadro, coz je pravda, Topo 50 v ni vypada uzasne, ulice vykreslene ruzne sirokymi pruhy podle dulezitosti, skoro jako tistena mapa. Problem ale nastava se znacenim turistickych tras a cyklotras, ktere jsou vykresleny pod vrstvou silnic - casto tedy krivku znacici barvu turisticke trasy prekryva sirsi pruh silnice! Setkali jste se taky s timto problemem? Podle me by uplne stacilo prohodit vrstvy silnic a tras, napsal jsem uz na ceskou podporu garminu, tak jsem zvedavy, co s tim budou delat. :frowning:

Co by s tím jako měli dělat ? Asi jako vždycky, poděkují za podnět k opravě a za rok si budeme moci zaplatit upgrade na novou mapu, kde ty opravy teoreticky provedou :wink: Ještě nikdy se nestalo, že by vydali nějako opravnou verzi, vždycky se čekalo na kompletní novou…

Takže asi tak…

No popravdě počítám s podobným přístupem, takže bych se ani nedivil! Už si instaluju starší verzi, je přeci v tom vykreslování o něco rychlejší, i když ty mapy nevypadají zdaleka tak dobře

Pokud jsi si jistý, že by to mohly opravit jen změny priorit vykreslování vrstev, tak to se dá opravit svépomocí. Sice tím porušíš licenční podmínky mapového software a blablabla, ale co… Když to nechtějí opravovat oni, tak si to spravíme sami, ne ? B) Nebudeme čekat zase rok jestli to nááhodou opraví…

Zkus si prostudovat tohle http://ati.land.cz/gps/typdecomp/
Hned nahoře ten Editor.

Zase jim tak nekrivdi. Treba upgrade z Topo Czech 1.0 na verzi 1.2 byl zdarma, a to se nejednalo jen o nejake kosmeticke zmeny! Upgrade to byl docela velky…

A byl zdarma pro všechny, nebo to bylo jako nyní, kdy se to vztahovalo jen na přístroje / mapy zakoupené do určitého data zpětně ?

Ten editor je sice paradni pocin, ale problem neresi! Povedlo se zmenit maximalne tak sirku krivky turistickych tras, ale ne jejich poradi ve vykreslovani. To je pevne vazano k datovemu typu vrstvy, ktera je na pevno a nejde s ni podle vseho hybat. Do toho bude muset asi opravdu zasahnout jen tvurce mapy :expressionless:

Byl opravdu zdarma.

Vztahovalo se to na vsechny. kdo mel vezi 1.0.

Ba co vic, dalsi priklad… kdo mel Topo50v3, mohl si zdarma upgradnout na Topo50v3.1.

Takze opatrne s tim kategorickym prohlasovanim typu: ‘nikdy nic…’

O.K., tohle mi v běhu času už nějak vypadlo… Omlouvám se :expressionless:

Asi trošku mimo od příspěvků výše, ale vrstev se to (asi) týká.

Stává se mi, že se mi přestavnou nejspíš vykreslovat nějaké vrstvy a mapa mi zůstává "slepá". Mám tam třeba vykreslenou trasu, sem tam je vidět nějakej potok, ale nikde žádná cesta ,někdy jen větší silnice, zelené plochy žádné, …nikde nic. Podklad je jen takový růžový a toť vše. Nevíme, čím to je? Měřítko už dost podrobné (třeba 300m) a detaily Největší. Když v tomtéž okamžiku přepnu na mapu Atlas 7, tak v ní se objeví vše. Jindy vše funguje správně, nevím, kdy se to vždycky takhle zvrhne.

Používám MS 6.14.1 a Topo 2 a Atlas 7

No tak opět chybné vykreslení podkladu v MS - mrkněte na to. Měl jsem mapu, vše vykreslené. Natáhnul jsem tam kešky, zadal aby to do záložky mapa uvedlo mapy okolo bodů a poté jsem zazoomoval na větší detail. A už se to překreslilo bez podkladových vrstev. Zavřel jsem MS, znovu otevřel a ačkoliv tam už kešky nejsou, špatné zobrazení zůstává.
Hranice mezi vykreslenou a nevykreslenou částí je právě hranice mezi dvěma mapama.

No, tak asi vyřešeno. Po návratu ke starší verzi 6.13.7. se to už nestalo. Takže buď chyba nové verze, nebo (jak se tu už píše), překresluje tak pomalu, že jsem se nedočkal (ani po půl hodině :D)