MapSource

Zdravím, potřeboval bych poradit jak v MapSource hledat podle PSČ. Nevím jestli něco dělám špatně, ale prostě mě tam jdou zadat jen tři čísla pak jen písmena a to jde mimo mně. Dík za odpovědi

Ctrl+F -> Adresa

Jako tomu rozumím, ale myslím dal je tam záložka PSČ a tam mi nejde zadat celé číslo.

Mě osobně jde zadat co mě napadne. Např zde:

Tak mám asi jinou verzi MapSource.

Don82 napsal/a:
Mě osobně jde zadat co mě napadne. Např zde:

A v jaké verzi MS? Já používám 6.13.7 a v Topo 3 PRO mě vyhledávání adres nefunguje, pouze v Atlas Czch 7 NT

MapSource 6.13.7 + TOPO Czech 3 Pro a vyhledávání mi funguje :wink: Nezapomeňte ale, že kromě "Adresy CR" se musí zadávat orientační číslo, ne popisné. To umí teprve až ty nové Adresy…

Ano, tohle je nějaká vyšší verze MS, 6.14.x, nebo dokonce 6.15.x… S tou ale nemám moc zkušeností, tu jsem okamžitě dával pryč, protože je hnusná a děsně pomalá…

To jako musím mít nainstalovaný ty Adresy, který jsou součástí Atlasu 8 NT?

Atlas 8 NT v MS nepouživám, protože mě vždycky nainstaloval verzi 6.14 a tu nechci kvůli rychlosti překreslování a deformaci mapy

MapSource 6.15.6

Pokud Ti nestačí vyhledávání podle orientačního čísla a chceš popisné, tak se tomu nevyhneš… Ta data o popisných prostě v TOPO mapách dosud nejsou…

P.S. MapSource si tam můžeš dát jaký chceš, jen je s tím trochu práce… Mně se také s TOPO Czech 3 Pro nainstaloval ten nový paskvil, ale hned jsem ho dával pryč… Jenom zrovna netuším jestli zrovna pro ty Adresy CR není potřeba právě jedna z těch novějších verzí MS…

No ale mě to v MS 6.13.7 a Topo Czech 3 PRO nejde vůbec, ani podle čísel orientačních. Záložka Najít - Najít místa.. není aktivní, takže se k zadání adresy vůbec nedostanu. To můžu jen v Atlasu 7 NT, a pak to uložím jako WP a můžu ho otevřít v topomapě. Trochu zdlouhavá, ale zatím jediná možnost.

Pak to ovšem vypadá na přeinstalaci MapSource + map co v něm máš.

Mám stejný problém. MapSource 6.15.4 a v Topo Czech 2Pro, Topo Czech 2, Topo Czech1.2, Adresy CR v1, Atlas Czech 8NT, Topo Deutchland v2, Topo Oesterreich i Slovakia TOPO v2, funguje záložka Najít - Najít místa… v pohodě. Jen v té Topo Czech 3Pro není aktivní!