MapSource

Nezobrazuji se me nazvy u mapy topo50 v programu MapSource :frowning: Cim to je?

Zkousel jsi Ctrl-G tj. zobrazit podrobnosti mapy?

jojo zkousel, ale mel jsem jen uzamcene mapy… chci si nainstalovat mapy z gps-maps.info , ale nevim, jak spustit v tom mapsource img soubory :frowning:

[quote] simaja: jojo zkousel, ale mel jsem jen uzamcene mapy... chci si nainstalovat mapy z gps-maps.info , ale nevim, jak spustit v tom mapsource img soubory :(

[/quote]

IMG soubory v Mapsource neotevres! Jde o zdrojaky map, pro vytvoreni Mapsource mapsetu uzij program M3 ci to udelej rucne dle navodu na webu - podrobnosti a odkaz najdes na wiki zde

[quote] simaja: jojo zkousel, ale mel jsem jen uzamcene mapy... chci si nainstalovat mapy z gps-maps.info , ale nevim, jak spustit v tom mapsource img soubory :(

[/quote]

Momentik. Ja myslim, ze na mapy z tehle stranky neni potreba uplatnovat zadne sofistikovane postupy pres externi programy. Uz si to presne nepamatuju, ale mam za to, ze jsem to delal postupem "stahnu exac", "spustim exac", projdu celou instalaci, mam mapy v mapsource (ktery ale pravdepodobne musi byt nainstalovany uz pred spustenim toho stahnuteho exace)...

edit: Jinak kdyz neni po ruce zadny instalacni soubor, tak se pak na samozrejme musi sloziteji, jak pise minarjo.

Tu mapu jsem prees exe dokazal nainstalovat do mapsource, ale nezobrazuji se me v nem jmena obci… niceho

No, mám takovej trošku problém. S novou GPS sem dostal Mapsource CZ verze 6.7. Chtěl bych se zeptat: Existuje aktuálnějí CZ verze? Jestli jo, tak kde se dá sehnat? Na oficiálních českých stránkách GARMIN sem žádný odkaz nenašel.

To se týká mého dalšího problému (resp. problémů). Vůbec se mi nepodařilo do Mapsource nacpat .loc soubory. V mapsource dám otevřít nový soubor, najdu tam můj uložený .loc soubor z GC.com a šup: vyskočí chyba.

A ještě něco. Jde nějak uděl, že když mám například 2 .gpx soubory, tak jestli je můžu otevřít najednou? Resp. do stejné session mapsource? Že bych tam v části “Body” měl všechny body z obou (či více) souborů?

Předem díky za odpověď na moje začátečnický dotazy, ale s MS se teprv učim … 

Ahoj. Nejnovejsi verzi mapsourcu, jejiz soucasti je i ceska lokalizace, najdes na anglickych strankach vyrobce (www.garmin.com) v sekci Support.

Ve verzi 6.11.6 nemam s nacitanim .loc souboru z geocaching.com problemy. Kdyby ti to neslo ani po upgradu, tak zkus konverzi pomocí EasyGPS nebo GPSbabel.

Na otevreni vice souboru s waypointy myslim funguje nejaky figl s kopirovanim nactenych waypointu pres schranku. (otevreni jednoho souboru, oznaceni bodu, kopirovat, otevreni dalsiho souboru a vlozit)

Jo, díky, s tou schránkou mě to vůbec nenapdalo, snad to bude ono. Jinak sem si stáhl tu nejnovější verzi a ta funguje bez broplémů. Takže díky za tip [:)]

Měl bych dotaz, možná už zde na foru někdy odpovězen někým byl, ale nějak se mi to nedařilo najít..

Vyprojektuju si trasové body v Mapsource 6.11.6 (v ní je nahraná TOPO50 v.2007, GPS je klasický Bédův mapový Legend) a dám vytvořit trasu z bodů, Trasa se mi sice vytvoří ale jen vzdušnými čarami, nepomáhá ani následné "přepočítat trasu" ani kejkle s přehazováním typu prostředku (chodec/kolo/auto). Jediné místo kde to naprojektuje správně jsou větší města tam už to routuje správně. Tvrdošíjně to odmítá používat turistické značené trasy, polní cesty, atd…

Nějak na to nemohu dojít… :frowning: