Mapy.cz fixlují

Zdá se že mapy.cz, v souběhu se svou modernizací doznávají i některých poněkud závažných chyb. Například vyhledávání dle souřadnic. Donedávna bylo potřeba před hledané souřadnice přidat kouzelné slovíčko "Loc:". To dnes již (alespoň mě nefunguje, a mapy.cz se prostě tváří jako bych nic nezadal), prostě nenajdou nic. Když vložím souřadnice bez kouzelného slůvka (jako v google maps), zobrazí to sice jakési místo na mapě, ovšem od skutečného hledaného místa vzdálené cca 740,km na západ. Nevím kde udělali soudruzi zase chybu. Zlaté staré mapy.cz.

Nikdy jsem kouzelné slovíčko nepoužil a mapa se i tak vždy zobrazila.

No já jsem ho i používal. Kdysi bylo opravdu nutné a navíc ještě s přesným formátem souřadnic, ale už nějaký ten pátek to funguje v poměrně dost formátech i bez něj a já to beru docela jako plus. Nicméně, pokud to slůvko použiješ, je fakt poloha mimo.:frowning:

Takže vynech loc a pokud to pořád nepůjde hoď sem přesný příklad řetězce, který tam zadáváš, třeba s tím něco vymyslíme.:wink:

Na konci minut se musí zadat apostrof, minuty musí existovat a nesmí to být celé číslo. Pak to snad funguje správně.
Neprojde tedy např. 50° 14° nebo 50°10’ 14°10’, ale 50°0.0’ 14°0.0’ už projde. A že by stačilo místo ° psát "o" nebo "d", to zatrhli už dávno.
Ale pro změnu zase nově funguje formát haf=50°10’ mňau=14°16’, tady kupodivu nevadí, že minuty jsou celé číslo. :-)))

Ono mnoho věcí projde (včetně 50° 14° atd.), pokud se tam, kam patří, přidají N a E. (tzn. 50°N 14°E)

Všimnul jsem si toho už minulý týden…

Slovy klasika: Ale Mlha, o tom se tu už dobré půl hodiny bavíme:D
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=21229&sort=&rowstart=0
Jinak pokud nemůžeš najít na klávesnici apostrof, jako já, lze použít i klasickou čárku nad písmeno.

Taky jsem si toho všimnul. Dříve jsem vložil souřadnice z listingu a v pohodě to našlo, teď mě to hodí někam úplně dopryč.

Ono toho projde víc. Třeba i blaf=49°0’ blaf=14°30’ . Nechápu, proč tam dodělali takovou pitomost a přitom zrušili, co bez problémů fungovalo. Vlastně chápu to. Bez koncepce přidávali další a další formáty, ty co se s něčím tloukly, tak zase bez koncepce rušili, a teď v tom mají guláš, ve kterém se nevyzná už nikdo.

nemate nekdo odkaz na nejakou oficialni "napovedu" od mapy.cz co se ma zadavat a co vsechno jde? Nejak nemohu zadne oficialni vyjadreni najit.

A toto neni ono?
http://napoveda.seznam.cz/cz/mapy-mereni-gps.html

Není. Chybí tam ten formát haf blaf. Vlastně tam chybí skoro všechno. Myslím, že kompletní výčet podporovaných formátů zadávání souřadnic neví nikdo.

Extrémně blbě jde teď extrapolovat bod - získat vzdálenost a azimut z bodu A do bodu B. Nějak jsem to nakonec naklikal, ale nemáte někdo správnou funkční "kuchařku"?

Nejjednodušší projekce bodu je v GoogleEarth. Ale ruční a přečíst výsledek očima. Přímo v Oregonu to pochopitelně lze udělat. Navíc mám jedno ukázkové wherigo (oficiální, stažené ze stránek), které dokáže počítat i průsečíky, ale nějak s ním neumím pracovat.

Ještě v pátek fixlovaly, ale teď už v pohodě vezmou tento klasický formát :
48°57.555N 17°57.555E

No a hlavně už konečně berou klasický formát z listingu keše… super:D

když se dobře podíváš, tak obrázky ukazují staré menu, nikoliv to aktuální…zase nezbyl čas na přepsání dokumentace :smiley:

Nevím jak komu, ale mě ne. Pořád musím odmazávat to loc:

myslím že měla na mysli klasický formát, nikoliv mapy.cz formát..

Malá prosbička.
Po dlouhé době jsem potřeboval zadat do mapy.cz několik bodů najednou, ale loc: stále nefunguje (asi ani nebude), čárka ani středník nepomohl. Jsem osoba líná, proto zkouším, zda na to někdo nemá nějaký ten fígl…:smiley:
Díkes předem!