Mapy.cz mají nové turistické mapy

Viz www.mapy.cz, tlačítko Turistická. Podklady jsou od Shocartu.

Ted jsem to taky zjistil, to je vskutku povedeny pocin!

Vypadá to perfektně, jen tak dál..

Tyyyjo! To je pecka. DIky nositeli dobrych zprav :o)

Bezva věc! Mají i okolní státy takhle pěkný mapový server?

Perfektní zpráva pro plánovače odlovů. Navíc to nevypadá vůbec zle, snad budou i přesná data [;)]

Škoda jen, že to jsou neinteraktivní skeny. Na těch mapách je spousta bodů zájmů, které jsou neaktivní. A nejsem si jist, jestli vůbec mají nějakou legendu k těmto mapám...

Co mi také trochu chybí, že tam zmizely i další body zájmů, co jsou na ostatních mapách - turistické známky apod...

Pěkné. Pěkné.

U nás jsou to mapy na Atlasu, Seznamu a Centru. Všechny jsou vynikající a to nemluvím geoportálu! A zvláště pak historická mapa na Atlasu je taková třešnička.

Opravdu někdo netušíte, jestli mají takové mapy i v jiných státech? Nebo tam čekají, až jim je Google dodá?

Tak to vypada hodne dobre a navic aktualne! Tenhle podklad mi tam chybel. Sice mi nekam zmizela ikonka na mereni vzdalenosti, ale kdo ji kdy pouzival, ze ? :-) Zkratka, nejlepsi CZ mapovy server.

Tak to je velmi potěšující zprava. Čekal jsem na takové mapy. Tak jsem se hned podíval na obec Číhošť (tam co se stal ten zázrak) a hned jsem viděl střed republiky, takže spokojenost.

Ještě jedna internetově-mapová novinka: betaverze map na iDnes (betamapy.idnes.cz).

[quote] marekl: Ještě jedna internetově-mapová novinka: betaverze map na iDnes (betamapy.idnes.cz).

[/quote]

Na to jsem se dneska také díval. Hlavně mě zajímalo (jakožto náruživého cyklistu), jak si poradili s plánováním tras po cyklostezkách. Docela mě to zklamalo...

Zkusmo jsem si nechal naplánovat trasu z Černošic do Karlštejna a překvapivě mě to hnalo přes Třebotov a Trněný Újezd (viz. http://betamapy.idnes.cz/#query=route(11@0@0@id%253A%25201822%253Bid%253A%25204935)&zoom=5&x=446415&y=5532538&map=2&base=2). Přitom každý, kdo zná situaci, jezdí kolem řeky, aby se vyhl výjezdu na Třebotov. Je jasné, že nic není dokonalé, ale není nutné vždy jet po cyklostezce.

Každopádně je to dobrý počin a co oceňuji je, že to umí kreslit hezký výškový profil naplánované trasy ;-) 

Edit:

Zkusil jsem dát průjezdnou obec Dobřichovice a hnalo mě to přes Rovina, takže další kopec. Zřejmě to bude v tom, že lávka v Zadní Třebani je jen pro chodce nebo není v mapě vůbec zakreslená (a v routovacích informacích). 

Moc pěkný, ted ještě aby se tam zobrazovali keše a nemá to chybu :slight_smile:

Osobně preferuju mapy KČT, ale i tak je to bomba!

Jeste historicke  mapy tam jsou, moc zajimave.

Fakt výborné. Nejlepší je překlikávat si mezi orthofotomapou a turistickou - docela to sedí.

Je to  off topic, ale dnes se objevila ještě další mapová novinka - „živé“ plánování tras na Google Maps. Běžte na maps.google.com, někam zapíchněte kurzor, stiskněte pravé tlačítko myši a vyberte Directions from here. Podobně zvolte cíl položkou Directions to here.

A teď to nejlepší: body startu a cíle lze myší přesouvat, Google online a okamžitě přepočítává trasu. Lze vytáhnout bod na trase a umístit ho jinam, trasa se opět online přepočítává – i během tažení. Něco takového jsem ještě na netu neviděl, ba dokonce ani v žádném mapovém softwaru.

Já využívám na kolo program z www.cyklotrasy.info a jsem s ním plně spokojený. Ani betamapy z idnes ani seznam mapy se mi nezdají na plánování dokonalé.