Mapy.cz na wapu, včetně letecké mapy

Tohle by vás mohlo zajímat: wap.mapy.cz. Je tam i letecká mapa, a když použijete zadání ve formátu např. Loc: 49d11.597mN 16d35.994mE, dá se s tím v terénu přesně zobrazit poloha cache. Wapová verze Map.cz je zatím beta, ale funkční - dá se s ní pracovat.

Doporučuji používat raději internetové než wapové APN, hodně dobrá je Opera Mini.

Škoda, že tu v ČR je wap neuvěřitelně drahý (teda alespoň u T-M). Pokud ale fungují mapy.cz v Opera Mini, není co řešit :slight_smile:

Tohle se určitě hodí. Jen jsem trochu bojoval se zadáním souřadnic. Je zajímavý, že 49 11.597N 16 35.994E hodí úplně někam jinam než 49.19328N 16.5999E. Druhý formát zápisu ukáže správně na krabici Václava Babinského.

Když do souřadnic vložíš d (degrees) a m (minutes), tak je lze zadávat i v geotvaru. Není nutné použít variantu s desetinami stupně.

Právěže jsem to zkoušel i takhle a furt se mu to nelíbí (“Musíte zadat validní GPS souřadnice v některém z podporovaných formátů”).

Aha, jasné. Zapomeň na vyhledávání, použij rovnou pole na titulní straně map v tomto formátu:

Loc: 49d11.597mN 16d35.994mE

Joj, to se mi to ale líbí :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: Jasně, že přes operu mini kvůli APN… Zadání souřadnic prošlo napoprvé a bez problémů… Díky moc za velice zajímavé info.

V ramci usetreni zapisu (stejne jako na www.mapy.cz) se pismena N a E nemusi zadavat, pokud dodrzite poradi cisel sev.sirka a pak vych.delka. Stejne tak neni treba pismenem “m” oznacovat minuty, pokud jsou za stupni.

Staci tedy na titulni strane wap.mapy.cz do formulare zadat napr. Loc:49d11.597 16d35.994 coz je trochu kratsi a na mobilu kazde pismenko mene je jiste vitane :slight_smile:

A jeste jedno doporuceni. Pokud hned pri hledani zadate operandem dist: meritko v metrech, tak se primo tento zoom pouzije a nemusite tahat nejdriv mapu s tim extra vzdalenym zoomem na celou CR. Doporucuji zoom 50 ci 100m a pak to vypada pri zadani hledani treba takto: Loc:49d11.597 16d35.994 dist:50m (podobnou vec s predem nastavitelnym zoomem umi i GreaseMonkey skript do Firefoxu pro mapy.cz aplikovany u cache-listingu, viz <a href=Doplňky pro Firefox – GeoWiki>Doplnky pro firefox na cacheWiki).

Jeste pro jistotu opakuji, co tu uz napsal Marek-vsechny tyto hledaci retezce zadavejte primo na titulni strance do hledaciho formulare, odkaz GPS netreba uzivat.

Výborně, díky za tipy.

Jen mě napadlo. Nedala by se udělat vlastní wapová stránka, kam by se jen vyplnily souřadnice a systém by je potom v patřičném tvaru a s parametrem dist poslal na wapovou stránku Seznamu?

Na té stránce by bylo:

N[ ]°[ ]

E[ ]°[ ]

Odeslat

Do polí (to jsou ty symboly [ ]) by člověk vyplnil stupně a minuty a výsledkem by byl kód třeba Loc:49d11.597 16d35.994 dist:100m, který by se odeslal Mapám.

Šlo by to takhle udělat? Server, kam tuto stránku dát, mám k dispozici. Jen to nenaprogramuji.

Marek, to by mal kazdy na local.

Možná nerozumím. Mám server, kam bych tohle umístil jako wapovou stránku a zveřejnil její adresu. Jde jen o to, jestli lze ve WML zpracovat takový formulář a odeslat data ve formátu, kterému porozumí wapová verze Mapy.cz.

No, určitě by to šlo. Nestudoval jsem WML tak podrobně, ale je to jen nějaká odvozenina HTML, takže by zřejmě neměl být problém zavolat odesláním formuláře na WML stránce nějaký skript (PHP…), který by přesměroval na tu wap.mapy.cz. Jde jen o to, aby se posílaly správně mime typy na wap stránky (něco jako text/wml ???)
Ještě reference: Introduction to WML, Apache, and PHP