Mapy.cz - problém s operátorem "loc"

Mám dotaz pro bystřejší kolegy z fóra.

Někdy po návratu z dovolený jsem zjistil, že na serveru mapy.cz mi přestal fungovat oblíbený operátor "loc". Používal jsem ho poměrně často ve tvaru např. loc:49d53.366mN, 14d17.393mE - třeba když jsem měl více řešení pro nějakou mysterku a zkoušel různá "rozumná umístění" * apod. Bylo to rychlý a jednoduchý.

Teď mi to však nefunguje, resp. funguje pouze zadání souřadnice decimálně (bez operátoru loc) nebo se vteřinami (s operátorem), což vyžaduje konverzi souřadnic navíc a tudíž vopruz. Něco jsem přehlídnul, nebo to už nejde jako dřív ?

Díky za pomoc!

• odpověď typu "Tak se na ten BF vyprdni!" si umím říct sám :smiley:

Mně funguje, ale je to tím, že ho používám jinak :slight_smile: V tvém konkrétním případě "loc:49°53.366’N, 14°17.393’E" - tedy, místo d °, místo m ', místo s ".

No nevim, chvilku to zlobilo (viz. jine vlakna), ale ted uz to zase funguje jako driv…
http://www.mapy.cz/#mm=TP@sa=s@st=s@ssq=loc:49°%2053.366%2014°%2017.393@sss=1@ssp=132709875_135205352_132825587_135308392@x=132710912@y=135266560@z=12

Staci jen loc:49° 53.366 14° 17.393

Dík moc za pomoc!!!

Škoda, že už to nefunguje bez těch symbolů jako dřív. Šlo to rychleji s tím "d" místo "°" atd. :frowning: Než teď přepnu na správnou klávesnici a trefím ty symboly, případně zedituji zkopírovaný text, loguje pomalu už i STFkář :smiley:

Já ° píši SHIFT+středník (mám úplně vlevo nahoře, nad TAB), čímž se nastaví jako diakritika kroužek, třeba pro ů, a pak dám mezeru, takže to napíše čistý kroužek. Bez přepínání klávesnice.
[SHIFT]+[;] , [mezerník]

Ne kazdy ma debilni ceskou klavesnici… ja treba ° napisu jako caps+5 a to bez mezery :wink:

No a k tematu :smiley: na mapy.cz uz dlouho nevyhledavam, googlemaps to vsechno zvlada daleko lepe, vcetne ruznych formatu :slight_smile:

A jde nějak na maps.google.com zobrazit víc bodů najednou?

A pořádný mapový podklad i jinde než ve městě?

Ano, doporucuji nastudovat Google Maps Platform  |  Google for Developers :wink:

Se satelitni mapou docela problem nemam :slight_smile:

Já tedy jo. Chybí mi tam vrstevnice, pořádně viditelné cesty, turistické a cyklistické značky. V tomhle jsou mapy.cz rozhodně lepší.

No a mně tam hodně chybí zoomování výběrem oblasti a měření vzdálenosti. Dokud tohle nebudou google maps umět, budu pro ČR využívat mapy.cz.

Z adresy jsem musel oproti dřívějšku vypustit čárku mezi N a E a naopak přidat symbol stupně. Teď vypadá řetězec pro GSAK takto: Mapy.cz=Mapy.com

A zvladaj ti googlemaps i treba takove veci jako mereni vzdalenosti dvou bodu popripade zjisteni presne polohy GPS daneho bodu?

No to já taky ne, ale mnohem častěji potřebuju vidět úplně jiné věci než zrovna fotku z družice nebo letadla.:stuck_out_tongue:

Otázka nebyla na použití API, to samosebou umím ;), ale na to, jak do webové stránky http://maps.google.com vnutit víc bodů jako např. na mapy.cz, kde lze za sebe napsat víc výrazů loc:

Problémů na mapy.cz jsem si všimnul už dříve.
Na helpu na seznam.cz se píše:

Podporované formy zápisu:
50°4’17.698"N, 14°24’2.826"E"
50d4m17.698N 14d24m2.826E
50.0716 14.4008
50,0716 14,4008

Takže tvary jako :
"loc:49°53.366’N, 14°17.393’E"
"loc:49° 53.366 14° 17.393"
jsou ve srovnání s tím, co uvádí help zcela pohodové.
Závěrem snad jen tolik, že mapy.cz rozhodně nefungují jako dřív.
Jinak všem dík za radu.

Super, to je přesně to co jsem potřeboval. Akorát netuším proč takhle přehodili tu syntaxi…
Zkoušel jsem to a funguje to i bez N a E (asi tak nějak tuší, že na mapy.cz nehledám S a W :wink: ), takže je to pak krásně rychlý zadání bez nutnosti toho "loc" operátoru:
50d4m17.698 14d24m2.826
Paráda!Díky!