Někdy po návratu z dovolený jsem zjistil, že na serveru mapy.cz mi přestal fungovat oblíbený operátor "loc". Používal jsem ho poměrně často ve tvaru např. loc:49d53.366mN, 14d17.393mE - třeba když jsem měl více řešení pro nějakou mysterku a zkoušel různá "rozumná umístění" * apod. Bylo to rychlý a jednoduchý.
Teď mi to však nefunguje, resp. funguje pouze zadání souřadnice decimálně (bez operátoru loc) nebo se vteřinami (s operátorem), což vyžaduje konverzi souřadnic navíc a tudíž vopruz. Něco jsem přehlídnul, nebo to už nejde jako dřív ?
Díky za pomoc!
odpověď typu "Tak se na ten BF vyprdni!" si umím říct sám
Škoda, že už to nefunguje bez těch symbolů jako dřív. Šlo to rychleji s tím "d" místo "°" atd. Než teď přepnu na správnou klávesnici a trefím ty symboly, případně zedituji zkopírovaný text, loguje pomalu už i STFkář
Já ° píši SHIFT+středník (mám úplně vlevo nahoře, nad TAB), čímž se nastaví jako diakritika kroužek, třeba pro ů, a pak dám mezeru, takže to napíše čistý kroužek. Bez přepínání klávesnice.
[SHIFT]+[;] , [mezerník]
Otázka nebyla na použití API, to samosebou umím ;), ale na to, jak do webové stránky http://maps.google.com vnutit víc bodů jako např. na mapy.cz, kde lze za sebe napsat víc výrazů loc:
Takže tvary jako :
"loc:49°53.366’N, 14°17.393’E"
"loc:49° 53.366 14° 17.393"
jsou ve srovnání s tím, co uvádí help zcela pohodové.
Závěrem snad jen tolik, že mapy.cz rozhodně nefungují jako dřív.
Jinak všem dík za radu.
Super, to je přesně to co jsem potřeboval. Akorát netuším proč takhle přehodili tu syntaxi…
Zkoušel jsem to a funguje to i bez N a E (asi tak nějak tuší, že na mapy.cz nehledám S a W ), takže je to pak krásně rychlý zadání bez nutnosti toho "loc" operátoru:
50d4m17.698 14d24m2.826
Paráda!Díky!