Dnes se mi nepovedlo zadat do vyhledávání na mapy.cz souřadnice ve formatu SS°MM,MMM SS°MM.MMM
ještě nedávno to šlo. Nevíte někdo, co se stalo?
šlo vybrat waypoint na listingu GC.COM, jen z něj odstranitt písmena N a E a mapa zobrazila přesné místo. Taky Vám to už nejde?
Nejde! Rano jsem to zkousel na mobilu a hlasilo to nenalezeny objekt. Myslel jsem, ze je to rukama:). Treba v tom bude nejaka nova finta.
Mně to nešlo už ani včera…
Je potřeba přidat apostrof… koukni sem.
Problém asi ale bude, že se v tom buď hrabou, nebo se něco pokazilo. Některé další věci střídavě jdou a nejdou (například odkazy z listingů - souřadnice přímo v URL)
Vlákno přesunu do vhodnější sekce. S Garminem mnoho společného nemá.
pridavam se k davu, taky mi bezne zadavani souradnic nefunguje, uz od vcera, rikal jsem si, jestli je problem nekde u me, ale asi to vypada, ze je nekde u nich
Nebývá, než vložit souřadnice v tomto formátu:
Loc: 49°55’57.541"N, 15°45’49.055"E
Ahoj, tohle je odpověď přímo z map.cz:
Lukáš Kadlec: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci ?
Nyní s Vámi hovoří Lukáš Kadlec (Mapy.cz)
Vl: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč již není možné zadávat do map souřadnice ve formátu SS°MM.MMM SS°MM.MMM . Díky
Lukáš Kadlec: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji
Vl: Děkuji za odpověď. Nashledanou.
Lukáš Kadlec: Není zač, přeji Vám hezký den.
Takže to snad bude zase jako dřív :).
Potřeboval jsem narychlo zjistit polohu finálky a mapy.cz mi taky nefungovaly.
Pomohlo mi http://maps.google.cz/ v podobě: 50° 05.822 015° 11.469
Pokud akutne nepotrebujete funkce, ktere jsou na mapy.cz, tak je asi nejjednodussi pouzit google maps (maps.google.com) - sezerou i souradnice v tomhle tvaru - 50 11.132 15 45.878.
Paw
On neni problem souradnice pro seznam zadat tak, aby ted fungovaly. NEz prechazet na jinou sluzbu, to je jednodussi ten jeden chybejici apostrof doplnit.
Problem je ale treba v tom, ze nelze vyhledat vice bodu najednou. Od podpory jsem se dozvedel toto"
Ja: Dobry den. mapy.cz mi prestaly vyhledavat dva GPS body najednou. Do vyhledavaciho pole jsem zadaval "loc:50.211233 13.983033,loc:50.2103 13.9811", ale od patku to nefunguje.
Seznam: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji
Ja: Mohu poprosit o nejaky casovy odhad, kdy by to mohlo byt v poradku?
Seznam: odhaduji to na několik týdnů.
Ja: No, to mne moc nepotesilo.
Seznam: Bohužel systém vyhledávání se nyní zcela předělává a proto to může trvat déle, vyčkejte prosím
Tak je taky otravujte, at nemaji pocit, ze je to marginani problem. ![]()
odpověď stylu CTRL-A CTRL-C CTRL-V i s tím překlepem
Ale termin se zacina opatrne zkracovat. ![]()
Vypadá to totiž, že zk… to javascriptové api (nechodí mi ani offlinová aplikace). Zkusím se na to večer podívat (nedám-li přednost červenému vínu B)).
Napsal jsem jednoduchou nouzovou aplikaci, která použije api z mapy.cz a umožní do ní kreslit body. Body jsou ve formátu Ndd°mm.sss Eddd°mm.sss a když jich je víc, oddělují se čárkou.
Pro toho, koho to zajímá: přiložený zip rozbalte na adresáři a spusťte v něm obsažený mapycz.html. To je všechno. Zkoušel jsem to ve Firefoxu.
Crocky, mapycz.html je fajn, škoda, že se mapa sama nepřesune na pozici první zadané souřadnice … ![]()
Tak přesně tohle je ta největší blbost, co může kdo udělat.
Jelikož pracuju na ServiceDesku jedné nejmenované společnosti, tohle je přesně ta věc, která ze strany uživatelů naprosto nejvíc zdržuje.
A jestli si někdo myslí, že čím víc lidí napíše, tím rychleji se problém vyřeší, je naprosto naivní.
Ale jdi ty, brepto. Clovek, ktery odpovida uzivatelum, neni ten stejny clovek, ktery problem resi. Takze to tezko muze zdrzovat reseni problemu, ze?
Naopak jsem se mnohokrate setkal s tim, ze dokud problem nebyl nekolikrat nahlasen, tak se k tem spravnym lidem ani nedostal (nebo se nedostal hned). Zkratka, helpdesk neprikladal problemu tak velkou prioritu.
Nová verze: přesune se.
Neříkejte mi, že seznam nepoužívá nějakou bugzillu. Člověk na helpdesku samozřejmě neřeší problém, ale zapisuje do této bugzilly chyby. A když ho budou lidi "otravovat" (tj. reportovat) stejným problémem, měl by kliknout "vote for this bug" nebo něco podobného.
Řešením by bylo, zveřejnit bugzillu ![]()
A to je někdy právě mýlka, protože třeba u nás zrovna spoustu problémů řeší přímo HelpDesk.
Nevím jak to mají u Seznamu, u nás to tak je.
Takže to klidně řešení problému zdržovat může, že? ![]()
Ale zrovna tohle budou určitě dělat vývojáři a podle toho, co jsem četl, nejde až tak o chybu v systému, ale o změnu v systému a ta si svůj čas určitě vezme ![]()
A pokud to dělají plánovaně, což u tohohle případu vypadá že ano, tak nějaké popohánění od uživatelů nebude mít vůbec žádnou váhu ![]()