Mapy do Garmina - jižní Anglie

Ahoj;)
v létě se chystáme na kola do jižní Anglie - konkrétně bychom chtěli procestovat polostrov Cornwall (ale nejsíš se kouknem i jinam). Chtěli bychom si tam pořádně zalovit. Potřebujeme radu, kde sehnat mapy do našeho nového Garmina (samozřejmě čím levnější tím lepší :|).
Dále přijímáme tipy na období o letních prázdninách, kdy tam nejméně prší:), jak se dá spát jen tak v přírodě, kde sehnat dobré cyklomapy, co určitě ochutnat, naštívit a samozřejmě odlovit…
Předem moc děkujeme za každou radu :wink:

Co takhle googlit treba tohle: Topo Great Britain v2;)

Hmm, pěkná rada, ale přece jen kvůli týdennímu pobytu mi připadá trochu drahá sranda kupovat celou mapu. Nevíte o nějaké volné mapě? Zkoušel jsem hledat volné mapy, ale ty mi v Mapsource padají (tedy, mapsource padá po jejich zapnutí) a *.osm se mi nepodařilo pro změnu zkompilovat ani podle návodu na *.IMG. Prosím, nevíte někdo o nějaké normální mapě, která by se dala normálně nahrát, aby to nehodilo neustále nějaké chyby? Předem díky!

OSM mapy jsou kdesi už zkompilovaný na .img, jen je teda nenacpeš do Mapsource asi (… nebo sem jestě nezjistil jak ten img donutit, aby se tam vecpal).

Jakakoliv IMG mapa pro garmina jde nacpat i do mapsource. Jde to jak rucne za pomoci cgpsmapperu, ale existuji na to u ruzna udelatka. Jedno z nich jsem kdysi napsal i ja http://geoget.ararat.cz/doku.php/msm, ale potrebovalo by to jeste trosku dotahnout . :wink:

Vrstevnice a vrcholy kopcu pro UK a Irsko jsou zdarma k dispozici:
http://www.smc.org.uk/ContourMaps.php

Nejakou dobu jsem ji pouzival a je celkem dobra.

Jinak img mapy dostanete do Mapsource pomoci MapSetToolkit.

Jinak volne se v Anglii podle me prilis spat neda, pouze v kempech, nebo by se mozna dalo domluvit s nejakym farmarem, ze si postavite stan na jeho louce. Bez predchozi domluvy bych to rozhodne nedelal.

Prakticky vsechno soukrome je oplocene a prakticky vse je soukrome. Jinak receno - vsude samy plot nebo zidky. Jsou i vyjimky, ale obecne je vubec problem chodit volnou prirodou. Neni proste kudy…

Mnohem lepsi je to ve Skotsku, nebo treba i v Lake Districtu.