Tož kdy už neco takového spácháme v ČR? Už jste o tom uvažovali? Nebo na tom už pracujete?
Prosím příspěvky typu "To nejde, protože … " nebo " To by bylo těžký, to by se muselo … " si nechejte pro sebe! Takových dokážu napsat stovky.
Zajímá mne zda jste o tom už někdo uvažoval nebo už něco chystá.
Po pravdě jsme o tom již uvažovali, dokonce snad máme i vybrané vhodné místo, ale ještě to musíme pořádně doladit a domyslet a třeba příští rok by se to dalo spáchat Ale bude to pořádné sousto - vyzkoušíme si naše organizátorské schopnosti na menší akci a pak uvidíme, zda se máme pouštět i do něčeho tak MEGA
Jde taky o to, zda by byl z řad českého a přeshraničního kačerstva zájem
O zájem bych obavy neměl, takovou ikonku tu moc lidí nemá I když nějakou publicitu by oproti obyč eventu by to chtělo.
Spíš nezávidím tu organizaci. Docela schůdná verze megaeventu se mi zdála v Holandsku, kdy event oficiálně začal dopoledne a lidi se tak do hlavního tábora trousili celý den a zase odcházeli na lovy se zadáním novývh kešek. I tak se ale stály fronty na logování nejen nových keší v širokém okolí Sice jsem byl trochu zklamanej, že nevidím těch 500 kačerů najednou, ale za to to byla pohoda, žádný stres a tlačenice.
abakus:
To je právě ono - jeden den/více dní.
Jeden den by byl více stylem někdy dojeďte a někdy odjeďte. Přemýšlel jsem o "pronájmu" zoologické zahrady (někdy mimo hlavní sezónu) včetně přilehlých parkovišť. V ZOO udělat pěknou wherigo kešku. Sehnat i nějaké sponzory a výdělek věnovat ZOO. Ale i tak by to "setkání" bylo více o míjení než o setkání a o ikoně.
Nebo více dní - na volném prostranství bych si netroufnul. Ale někde ve velké škole s jednou nocí. Nechat si i uvařit třeba večeři a večer zahrát nějaké deskové hry, popít, pokecat (po větších otevřených skupinách). Ale i tak by to byl záhul na organizaci. Už jen parkování. 500 registrujících kačerů může znamenat i skoro 1000 lidí a 300 - 400 aut.
O zájem bych se určitě nebál, v případě organizace např. někde na západu Čech je velký potenciál příjezdu cacherů z Německa a i u nás se najde dostatek lidí, kteří si pro tu super ikonku dojedou (já jsem jedním z nich ;))
Nemyslím. Kdo bude chtít přijet, přijede (a že se tam jenom kvůli té ikonce požene spousta lidí). Česká republika je malá a dá se projet za 4 hodiny, to není až taková dálka.
No ideální by na to byla Praha, třeba si zarezervovat na 1. máje Letnou pro sjezd geocacherstva by mohl být zajímavý, ač bláznivý nápad :D.
Nebo udělat nějaký kongres s diskuzemi v kongresovém centru, určitě bych dorazil na přednášku "co dělat s exkrementy u keše"
To s tou Letnou měl být džouk, ale to už je jedno B), jestli rád na své zahradě pohostíš alespoň 500 lidí a zajistíš i všechen servis okolo, tak proč ne
Jelikoz se chystame ted na event do anglie (budeme mit cestu kolem ;o), muzu rict ze to maji dobre vymyslene s pridruzenymi eventy. Megaevent se kona v nedeli, ale uz od patku se konaji mensi eventy pro prespani ve velkych kempech nedaleko od finalniho mista. Ucastnici tak mohou v klidu najet dva dny dopredu, nebo proste jak se jim to hodi, v klidu prespat ve stanu, nebo v chatkach.
Misto bych doporucil urcite nekde v centru republiky, jestli primo Praha je idealni misto, to tezko rict. Vybrat ale nekolik vetsich kempu, nejlepe s chatkami, vsemi smery od mista konani, tak aby mohli prijet i rakusane, nemci, holandani, slovaci, myslim ze by dorazilo dost lidi. Ale ja myslim ze i z cech by 500+ mozna prijeli. Nejlepsi misto by byla ale nejaka megahospoda. Vemte si jen geopivo, 100 nema problem dorazit v praze 4x rocne, to je vlastne 400+, to je uz skoro megaevent ;o))
Mega-Event cache je je obdoba běžného eventu, ovšem je mnohem většího, zpravidla nadnárodního či dokonce celosvětového rozsahu. Tento typ eventu musí navštívit alespoň 500 a více geocacherů, aby byl uznán právě jako Mega.