měkké fólie na laminování

Existuje nějaká možnost papír zalaminovat do měkke fólie? Tak aby se ten list papiru dal srolovat? Nebo nějaká jiná možnost jak dát tištěný dokument ven a aby chvilku vydržel? Jak píšu tak mne napadá třeba provést tisk přímo na nějakou (pvc) folii? Nemáte někdo nějaké zkušenosti?
Předem dík

Existují přímo folie na tisk - prvni odpoved z googlu http://www.rafoshop.cz/folie-pro-tisk/folie-dataline–57166–pro-laser-tisk–100l-

Ja jsem teda doma tiskl inkoustovkou na folii, ale to by asi venku nevydrzelo. Dalsi varianta je tisk na samolepky.

No jo taky jsem si to mohl najit sam :frowning: , jen nemas s tim nejake zkusenosti jak to vydrzi? Jde o to že pokud na ni budou nejake instrukce, clovek ji musi vytahnout rozbalit a pak zase sbalit a uklidit zpet,jestli ten tisk na tom vubec nejak vydrzi?

Tyhle folie jsou ale transparentní, průhledné.
aké jsem to řešil - dvě mé keše mají lísteček na stagi potopený. Existuje bílá folie pro tisk, našel jsem výrobce, ale nedodává než velkoo po paletách a v Čechách jsem nenašel jedinýho prodejce, co by to měl :frowning: (kdyby někdo věděl, byl bych vděčen :slight_smile: )

Laminování také není ideální, protože po laminaci a stočení se přecejenom ty dvě vrstvy mezi sebou "poperou", zkrabatí a i když ne, nevím jak je to možné, že i když necháš slepené okraje bez papíru, vnitřek navlhne a rozlepí se… prostě to nevydrží. :frowning:

Já to nakonec řeším odběrovými kontejnerky na krev - jsou skutečně vodotěsné, inkoustem tištěný papírek v tom vydržel pod vodou čitelný už jednu zimu - na jaře to zkontroluju, co to udělalo po druhé zimě :slight_smile:

Jo, a v jedný tý tubičce, kde jsou fakt jen souřadnice další stage, je mám napsaný právě na týhle transparentce. Pro sichr. Ale tu bílou, to by to chtělo…

Existují firmy, které tisknou transferem na fólie, odolné i proti lihu a benzínu. Používali jsme to pro popisy na zdravotní technice, která se touto směsí otírá. Levné to není, ale moc drahé taky ne. Konkrétní firmu psát nebudu, ale asi v každém městě bude nějaká, co tiskne etikety.

Já mám pár folií pro laserovou tiskárnu, dokonce barevných. To by snad mohlo vydržet. Používalo se to pro zpětné projektory. Leží mi to tu, tak pokud jseš z Prahy…

Onehdá jsme tiskli štítky na předprodukční vzorek sekačky na běžné samolepící fólie na laserové tiskárně. Je pěkné vyndavat rozteklou fólii z jejích útrob :slight_smile: Dnes bych tento problém řešil tak, že bych potiskl na plotteru buď samolepící fólii nebo nelepící banner (plachtovinu) a to buď PVC (autoplachta) nebo např. polyester (prosvětlovací boxy s roletkami). Mám Roland, lze se spojit přes interní poštu.

V amatérských podmínkách lze samozřejmě papír ručně přetáhnout běžnou samolepící transparentní fólií a to i oboustranně.

dekuju vsem za napady,navrhy i nabidky :slight_smile:
problem zatim neni aktualni,jednalo se mi spise o informace s cim se da do budoucna pocitat a jestli to je napad vubec nejak proveditelny

Sežeň si firmu, která tiskne na polyetylénové etikety termotransferovým tiskem a používá TTR pásku 90% RESIN 10% VAX. Tato kombinace mi na samolepce na autě vydržela 6 roků i mytí v myčce.

Nebo

Pošli mi SZ a uvidíme co s tím. :wink: