Do logu keše [cache]GC11KHH[/cache] "Zapisnik geocachera" pro znalce historie českého geocachingu jsem napsal otázku pro milovníky statistik, kterou přesunuji sem:
Při těch toulkách minulostí mě napadlo, zda někdy někdo měl nalezené všechny české keše. No to by přeci měli být všichni nálezci první keše v době kdy byla jediná! Jenže ouha, ta je tak zapadlá, že první nález má čtvrt roku po publikaci, v době, kdy už existovala druhá keš. A za první 2 roky má jen 3 nálezy. A pak už bylo keší více než 20. Tehdy to možná ještě šlo, ale při zběžné prohlídce se mi zdá, že to nikdo nedokázal. Nebo ano?
Dnes už je to horší, i když třeba PaBa má přírůstek zhruba 5 keší denně, ony mršky vznikají třikrát rychleji.
Snad jedině účelově vytvořený tým z kačerů z různých regionů by to mohl dokázat. A, čistě teoreticky, kdyby ten tým měl 100 členů a dobrou organizaci, mohl by to zvládnout za týden intenzivního kešování.
No nejsem historik, takže na první část otázky nedokážu odpovědět (myslím si ale, že se to někomu určitě podařilo). Druhá část je myslám jasná. Samostatný kačer (případně rodina, mini team) toho dosáhnout nemůže. Nedokážu si představit, jak by stihl odlovit jen ten denní přírůstek, natož již založených +8 tisíc kešk.
No ale jak se určitě v rozvíjející diskuzi dočteš, o tom to přece není :D;)
No možná snad v prahistorii českého cachingu někdo mohl mít v daný okamžik uloveno všechno, ale… rychlost růstu je obrovská a jen malé zaváhání… Dnes je to už asi nereálné
Zajímavé téma,
kdysi jsem přemýšlela, že bych lovila keše od těch nejstarších. Ale jednak by se to hodně prodražilo a hlavně, kde na to brát čas? Je sice tady všude kolem nás, tedy ta veličina, ale mnohdy zcela nepolapitelná… Jak já skrytě závidím těm kačerům na čele statistiky jejich časové možnosti… Denně trávím tak 2-2,5 hodiny v autě cestou do a z práce směr Praha a každým dnem je to horší. Pak několik hodin v procesu, nechutně sleduji lovce FTF jak odbíhají od strojů a loví a pak ty noční FTF EVENTY v Praze.
ALe k tématu, mít všechny keše? Jako proč? Co pak?
Tak hezký večer všem, ráno si pročtu FTF logy všech FTF-kačerokolegů a spokojeně vyrazím do nechutné zácpy někde na Strakonické či na Milady Horákové…
B)B)B)
No staci tak 2 roky pockat. Tim tempem, jak vznikaji nove "kvalitni" cache, bude za chvili precachovana republika a hledat bude kazdy. Na kazdem rohu, pod kazdym stromem, za kazdym okapem kostela bude cache. Nebudes muset ani cist listingy, proste obejdes kazdy kostel ktery cestou uvidis. (Uz ted to castecne zacina fungovat…)
No a tim spousta lidi odpadne, prestane to byt "modni", spousta cache zanikne a nastane "setrvaly" stav, kdy ti, co to neotravi, muzou po nejakem case ty "zbyvajici" cache odlovit…
Takovy normalni konec kazde "modni vlny" ktera prosla narodem.
P.S. kdo si dnes vzpomene napr. na takovy ten "klik-klak" (dve koule na provazku… pro neznale… nebo na Rubikovu kostku…)
jaký vzpoměl :)? z nudy obcas vytáhnu kliklak z šupliku a kliklakuju a rubikovka je vjerný společník na cestách zatim sem jí jednou složil ale po druhe to nak nejde:D