GS oficiálně nabízí měsíční trial PM zdarma, podmiňuje to ale platbou ročního PM. Jde ta platba zrušit, když se během toho měsíčního trial PMO rozhodnu, že už to nechci? Je to opravdu zdarma, nebo jen scam?
Občas nabízejí zkušební PM zdarma a bez závazků revieweři, nebo ČaGeo, zkus se jich zeptat.
Napadlo mě si pro tento účel vytvořit jednorázovou kartu s limitem 30Kč.
Co mám zkušenost, tak systém GC takovou kartu rozezná a odmítne. Zkoušel jsem to loni když mne jedna kačerka požádala abych ji pomohl se zaplacením
Nechápu. Proč kartu s limitem 30 Kč?
Oni přece chtějí zaplatit cenu za rok (nebo možná stačí i cenu za měsíc) s tím, že po zaplacení darují navíc ještě jeden (první) měsíc zdarma, jako na vyzkoušení (trial), pokud se při platbě použije jeden z těch kódů RVGEO nebo TROLLS26. A já se ptám, jestli mi platbu vrátí, když během toho prvního zkušebního měsíce zdarma usoudím, že PM nechci?
Pokud umožňují vrátit platbu během toho prvního zkušebního měsíce, tak je vyzkoušení opravdu zdarma, pokud to neumožňují, je to SCAM, tedy vylákání platby pod příslibem měsíčního zkušebního období zdarma.
Nevim jak konkretne geocaching. Ale spousta sluzeb s trial obdobim funguje tak, ze musis objednat predplatne, ale 1. platba prijde az po tom trial obdobi. Napr. u Samsungu jsem dostal k telefonu 4mesice youtube premium. Normalne jsem vytvoril predplatne, zadal ten slevovy kod (nebo to slo linkem ze samsung members netusim uz) a pak ve sprave google predplatneho byla moznost to zrusit do konkretniho data. Pokud jsem to neudelal, tak mi zacalo naskakovat pravidelne platby.
Takto jsem mel treba rok gratis TomTom. Objednal predplatne, a pak zrusil. A vse fungovalo rok dle podminek a po roce skoncilo. Blbe je, ze v me neofiko latam verzi asi vypli update servery nebo se zmenily. a latam verzi uz asi nikdo novou neudela
takze jsem o tomtom asi prisel.
Tady chce ale GS nejdříve uhradit plnou roční nebo měsíční cenu předplatného, a při použití jednoho z těch kódů v platebním formuláři přidá první měsíc zdarma, označuje tu slovy 30DENNÍ BEZPLATNÁ ZK… Kódy nejdou využít bez platby.
Ten obrazek, ale nic nedokazuje o tom, kdy se ta platba realne zauctuje na ucte.
Groundspeak klidne muze v tomto pripade dat pokyn na datum zuctovani az za tech 30 dni. Tj ty sice koupis predplatne, ale 1. platba neprobehne okamzite, ale az za 30 dni, kdy realne stahne penize. Asi by ti to lepe vysvetlil nekdo kdo tyto systemy programuje. Ja bankovni api nedelam, tak to znam jen z pohledu uzivatele, jak se mi ruzne predplatne chovaji. A vzdy proste bez koupeni to nejde. jedna vec je koupit a druha je realne datum, kdy ta koupe se zauctuje. A casto do tohoto data je moznost to predplatne zrusit a tim padem nic se ti z uctu nestrhne.
Bohuzel realne ti tady vic nereknu. geocaching PM mam uz nekolik let a dostavam jej pravidelne od zeny k narozkam:D. A jak to tenkrat bylo s kodem ti nereknu. Ale mel jsem myslim tenkrat slevu na 1. rok diky CAGEO ci neceho jineho v te dobe.