Lovíte raději město(mystery nebo multi po pamatkach s koncem mikro, zavod o FTF apod) nebo klasickou krabici nekde v lese, lukach, aspon 5km daleko od nejblizsi cesty?
Ja jsem z venkova, tak jednoznacne preferuji jakoukoliv krabici mimo mesto, klidne 5 km od silnice, zcela mudloprostou.
Zatim u me v tomto smeru vedou cache od Atipa, Samana nebo Kpypla.
Nemusí to být zrovna 5 km, ale rozhodně mám raději kešky mimo obydlené oblasti. Ovšem když jsem si loni za jeden den donesl na sobě 11 klíšťáků prohlásil jsem, že do lesa už nepáchnu. Ale stejně tam chodím dál. Mimochodem nemáte někdo nějaký zručený recept jak ty potvory od sebe odlákat?
Já mám raději keše dále od měst respektive jejich rušných částí. Lovím totiž bez GPS a můžu se tak více soustředit na samotný lov, než abych se pořád paranoidně ohlížel a vzbuzoval pozornost nepovolaných.
To je těžký. Pokud je člověk v práci a všude okolo jsou krabičky, tak je prostě posbírá, ale s radostí pak vyrazím na výlet za město a poohlídnu se po nějaké krabičce na samotě u lesa
Většinou nás krabičky směrují na naše výlety za město… Nicméně bych ale hodnotu CITY mikro krabiček (a nemusí to být vždy mikro) nesnižoval, nikdo není nucený je lovit…
Tak jelikož jsem z města, tak z něho taky rád někdy vypadnu. U mě tedy určitě vedou keše někde v přírodě.
No u nás je to podle momentálního stavu. V pracovním týdnu jsou po ruce spíše městské krabičky nebo ty které se válejí po cestě z města do města. O víkendech naopak přivítáme cestu mimo civilizaci. Také záleží na počasí. Během zimy, kdy je většinou nevlídno pro lov (sníh, bláto, déšť a pod.) vedou tradiční kešky a to většinou ve městě. Naopak z jara a během léta jsou to všechny druhy a kde se dá. Například multiny si hodně necháváme na hezké počasí a kolo.
Mestske mam rad, pokud jsou v nejakem meste co neznam. To pak sednu na vlak, kolo nebo neco…dojedu tam a jako turista si pekne projdu vsechny pamatky a zajimavosti, a u toho posbiram kesky…
já jednoznačně v přírodě a čim větší končina tím lépe,osobně mám už hodně přes sto keší a ani jednu městskou.
I já patřím k těm, kteří mají raději keše v přírodě, na pěkných místech, kde je klid a můžu se úlovkem i okolím v klidu pokochat, užít si to, relaxovat….
Vždyť geocaching dělám právě proto, abych si oddechnul od každodenního shonu v práci, hodil starosti za hlavu a vnímal přírodu.
Ale i tady jsem poznal velké rozdíly.
Odlovil jsem pár keší, které mě vysloveně nadchly.
Našly se však i takové, z kterých jsem měl pocity přinejmenším smíšené.
To už tak hold ale bývá.
Někdo zakládá keš, protože chce mít prostě založenou keš.
Jiný zakládá keš a chce, aby byla jeho chloubou, aby ho reprezentovala.
Podle toho pak vypadá příprava, výběr místa a ve finále samozřejmě i celkový dojem z ní.
To ale platí obecně pro všechny keše bez rozdílu.
Proto poslední dobou stále více přihlížím k autorovi keše.
Samozřejmě pokud je to v oblasti, kde autory znám z předchozích odlovů.
Jinak nezbývá, než se nechat překvapit. Někdy mile, jindy nemile.
Ale i to k geocachingu patří …..
Celkem je mi jedno jestli je to město nebo les, ale rád mám mudlů prostá místa, kde můžu v klidu logovat a pročítat logbook bez toho, abych musel stále hlídat jestli náhodou někdo nejde. Většinou jsou to místa v přírodě, ale třeba jsem ulovil ve městě mikro přímo u parkoviště, kde jsem si mohl keš vzít do auta a v klidu se jí těch několik minut věnovat… také vyhovující.
Podle nálady a situace, nějak to nedělím… Ony i ty městský mikra maj něco do sebe:)
Jak kdy a jak kde. Ale většinou jsem pro městské parky B)
U mě jednoznačně vedou kešky v přírodě, mohou být i ve městě, ale někde na kraji, kde není velký mudloprovoz. Nebaví mě spíš hlídat okolí, než hledat pixlu. No a když už to musí být někde mezi lidmi, tak ne na dětském hřišti a podobně, kde si připadám jak úchyl
(malé děti už nemám a vnoučata ještě nemám) nebo třeba v parku na trávě, kam se normálně nechodí.
Mne ani ty mestske mikro nevadi, jsem rad kdyz najdu kes v originalnim obalu nebo vtipne ukrytou, a na to jsem narazil spis prave ve mestech. Ale jinak je to podle nalady.
Já nejradši lovim někde v přírodě, ale některé městské jsou taky dobré.
EDIT: Ale když jde o FTF, tak je mi jedno jestli je to ve městě nebo mimo…![]()
U mně jednoznačně vítězí les. V Praze mě to baví čím dál tím méně… s výjimkou Geopiv teda ![]()
Jednoznačně venku z města. Mezi domy chodíme spíš jen pro bodíky.![]()
Nejraději v přírodě, čím dobrodružnější expedice tím lépe. Občas ale dám i nějakou cache někde v parku (dal jsem pár cachí v Praze, ani jedna nebyla micro).
Dle momentálního stavu abstinenčních příznaků. Nejraději příroda, ale tam se dostanu zřídka. Takže město.