To vím, takhle právě hledám např. jenom metro. Ale nevím, jak udělat aby to hledalo ve více skupinách najednou, tedy třeba to metro A+B+C.
Když to tam nahrávám poiloaderem, tak mu jen řeknu, ve kterém adresáři mám jednotlivé GPX a on z každého souboru udělá jednu skupinu.
Chyba. Mas mit adresar MHD, v nem adresar MHD-Praha a v nem ty gpx soubory. Pak zadej POILoaderu ten adresar MHD a ne MHD-Praha
Nešlo by prosím přidávat do imformace o wpt navíc toto? Přiřazovalo by to totiž v ikonky i v beeline ![]()
–>metro<–
<visualgps:waypoint xmlns:visualgps="VisualGPS | Getty Images;
<visualgps:icon>145</visualgps:icon>
</visualgps:waypoint>
–>bus<–
<visualgps:icon>108</visualgps:icon>
–>tram<–
<visualgps:icon>124</visualgps:icon>
Slo by, a kde se ty ikonky vezmou? Co je to za cisla (beeline nepouzivam=neznam).
a jak to bude s ostatnimi ikonkami (privoz, trolejbus, lanovka, … uz nic jineho me ve mestech nenapada)?
Beeline má ikonky integrované přímo v sobě - přidání nové by museli provést tvůrci programu - a pokud bude mít zastávka metra v sobě tuto informaci
beeline zobrazí místo modrého hnusného kolečka obrázek metra. Stejně u busu a tramvaje. Přímozy a lanovky neřeším, těch je 5 a půl, těm může to kolečko zůstat…
Praha má trolejbusy?
Dobra, vyzkousim, co to udela s POILoaderem a Oregonem a pokud nic, zverejnim jak nejdriv to pujde (snad vecer nebo zitra).
Super, díky moc. Ještě jsem našel ikonku pro přívoz, tak ji sem za chvíli hodím - číslo - a pokud najdu něco, co by se mohlo podobat lanovce, tak tež přidám - strašně blbě se to prochází…
–>Přívoz<–
<visualgps:icon>73</visualgps:icon>
–>Lanovka<–
<visualgps:icon>79</visualgps:icon>
Přívoz je good, pro lanovku jsem vybral parašutistu ![]()
Stahujte novou verzi s doplnenymi tagy pro zobrazeni ikon v Beeline. Vse ostatni by melo zustat beze zmen (zkousel jsem na Oregonu). Gpx soubory trochu narostly, ale POILoader to schroupe bez potizi.
K dispozici je nova verze se zmenami v MHD/PID k pocatku zari.
Presunuto z jineho vlakna:
Souradnice stanic beru ze souradnic, ktere ma v mape Ropid a generuji z toho GPX pro POI. Abych byl presnejsi: pouzivam pro prevod ROPID-WGS-84 prevod, ktery vytvoril Ebik.
Pro ucely, pro ktere to pouzivam ja, mi tato presnost bohate postacuje a vlastne jsem ani nejake rozdily oproti skutecnosti nepozoroval. Ja to pouzivam pro sve (zhusta nocni) navraty z kesek, kdy si najdu nejblizsi zastavku MHD a k ni me to vzdy dovedo. A pokud si pamatuji, vzdy na zastavce mi to zapipa, ze uz jsem tam.
Prace na pripadnem zpresneni, pokud nebudou soucasti konverze, jsou pro me ztraceny cas, protoze pri kazdem novem generovani takoveto korekce nutne zmizi. Ale jak rikam, zadne podstatne odchylky jsem pri svych toulkach (spis navratech) nepozoroval a presnost souradnice je take trochu otazka ucelu pouziti.
EDIT: budeme-li pokracovat v tomto tematu, navrhoval bych presun do prislusneho vlakna, at je to tam, kde to ma byt.
Jasný, prostě věc názoru. Já ale "potřebuju" mít přesně vstupy do metra tam kde jsou. To co "poskytuje" ROPID, jak se tak na to dívám, jsou prostě dva body pro každou zastávku … u autobusů a tram pochopitelné, u metra z jejich pohledu taky pochopitelné (jejich body opravdu značí zhruba začátek a konec peronu stanice, nikoliv vstupy do metra) nicméně pro běžné používání to není moc praktické. Prostě podle mého má být poi umístěný tam, kde můžu "službu" využít a není pro mě až tak podstatné, jestli tam fyzicky je nebo ne … V cizím městě, by se ti asi taky nelíbilo, že místo vstupu do metra ti poi ukazuje někam do dvora domů nebo doprostřed silnice…pokud člověk musí skutečný bod dohledávat hlavně v husté zástavbě v okolí několika desítek metrů, nezdá se mi to jako nejlepší řešení. Chápu tvůj argument, že při generování změn, by úpravy přišly vniveč … jenže to platí hlavně pro bus a tram … jak často se přesouvají vstupy do metra a linky co v nich jezdí?
Ale nenutím, chápu … Je to tvoje databáze…
Ja vim, ze mas pravdu. Jedina cesta by byla pouzit tvoje metro a metro Ropidu pri generovani ignorovat. Coz je vlastne take mozna cesta. POkud ti to tedy nebude vadit, kouknu na to a zaradim to mezi sve soubory tram, bus.
Koukni … a využij jak uznáš za vhodné … proto jsem to sem psal… ![]()
Není to stoprocentní, ale pro mě se použitelnost značně zlepšila a na POI.cz jsem to dal hlavně proto, aby z toho mělo užitek co nejvíc lidí a hlavně aby to moh upravovat a doplňovat kdokoliv…
Teď mě ale tak napadá, že vhledem k množství mých změn a k tomu, že v těch stanicích opravdu nebudou do budoucna až tak překotné rozdíly, jestli by vlastně nebylo pro tebe (potažmo pro všechny ostatní) lepší případně doplňovat a upravovat databázi metra už jen na POI.cz?
Každopádně moc děkuju za super ikonky k metru… B)
Ja tam na prani cpu jeste ikony pro Beeline, takze si to necham u sebe a pripadne doplnim tvuj soubor o dalsi vchody (pokud narazim jeste na neco jako u te Budejovicke). Oddelim to jako samostatny soubor spolecne s privozy a lanovkou (ty se taky asi moc menit nebudou). Meni se hlavne tram a bus a tam je to dulezite. Ale bude mi to chvili trvat, nejak se mo tu toho nahromadilo vic nez stiham, prace se take obcas hlasi o cas. ![]()
Aktualizace zastavek MHD k pocatku listopadu. Soucasne jsem tam dal upravy od HuntBehinda - oprava poloh vstupu do metra.
Mam prosbu. Bylo by mozne mit ke stazen i ZIP, kteyr obsahuje vzdy vsecho? Ted vlastne pokazde stahnu ctyri zipy a stejne ro vsehcno rozbalim do jednoho spolecneho adresare. Dik.
Mozne to je, ale meni se prakticky jen Bus a Tram, takze je zbytecne stahovat metro, lanovku, pristavy. Ted bylo metro vyjimka. Ma smysl to davat dohromady, kdyz se meni pulka?