Mio PDA plus IGO8

Zdravim kacery,
mam takovy specialni problem a zadost,ale nevim,jestli mi bude nekdo schopny poradit.Mam pda Mio P560 WM6 a Igo8 pouzivam v aute na dojezdy ke kesim,ale nedavno mi zacalo mio pri pouzivani"navigovani"vypinat display "spici rezim" a to uz po 1min.Reset pomohl jen na chvili a tvrde nastaveni v pristroji nepomaha.Pri pouzivani GCzII vse ok.Jak to mam udelat,aby mi navigace "neusinala"kdyz jedu treba hodinovou trasu.Dik

Hod na pozadi beeline nebo neco co zamestnava trvale GPS.

V nastaveniach\podsvietenie\pokrocile\ su
"politiky" pre napajanie z baterii a zo striedaveho prudu…
Tam si nastav co potrebujes…

Tak to by mě zajímalo jak tohle udělat…pokud je gps čip využit jedním programem, druhý už nemá šanci.

A na to jsi prisel jak? Na svem HTC mam normalne spustene i 4 programy, ktere pouzivaji GPS (Geoscout, GCZ, Beeline a IGO). Ty ktere nepouzivam v ten dany moment mam v minimalu…

Jak jsem na to přišel? Na svém PDA MIO P560 jsem to nedokázal rozchodit, no. Přestože dám Manage GPS automatically, žádný druhý program už na satelit nevidí. Možná problém s porty, nevím…

Nektere starsi pristroje to skutecne takhle maji, ale jsou programy, ktere to dokazi umele rozdelit. Cili zapnes ten program, hodis ho na pozadi a pak uz to jede jak jsem to napsal… Ma to jediny hacek, ze si nemuzu vzpomenout ani na jeden nazev a nejsem u sveho PC, cili Ti nereknu, co mas zadat do googlu…

Taky jsem používal více programů současně. Je nutno u všech nastavit SW port a ne ten HW, který jde používat jen z jednoho programu. Pohužel už Windows zařízení nemám, takže nedokážu poslat nějaký srozumitelnější návod, jen potvrzuju, že to jde.

Jinak pokud to skutecne musis resit pres SW, tak je to programek GpsGate, jiank jak pise predemnou miroslav, chce to sparvne nastavit porty. Krom Garminu, ktery s tim ma problem vetsinou staci dat automatickou detekci a ono se to podda…

Otazka znela na spiaci rezim …a ten sa nastavuje tam ako som popisal ale ked uz spominate COM porty tak…
Zdielanie HW serial portu nie je mozne, ked si ho nejaky sw alokuje iny nan nema sancu sa dostat.
Modernejsi WM vsak spristupni HW COM port simultanne, ktory vytvori system z jedneho HW COM portu. Potom sa aplikacia moze pripojit na tento "programovy" com port, ovsem musi to ta aplikacia podporovat.
Je to normalne sucast settingsov - "External GPS"…

Jenze dotaz sel taky na IGO a v nem je problem, ze i kdyz si to nastavis jak pises, tak to neni zarucene reseni uspechu, neb IGO je tak specificky sw, ze nekdy proste musis pouzit vetsi paky…

Pouzivam iGO uz od prvych verzii a preto si dovolim tvrdit, ze to ci PDA pojde do rezimu setrenia baterii /vypnutia dispeja/ je dane nastavenim v settingsoch a netreba nejake dalsie sw aby to riesili.

U vyše zmiňovaneho Mia mi to taky občas začalo dělat a pokažde pomohla nova instalace Igo. U HTC mi to ještě nikdy neudělalo.

Tak jsem to konečně zkusil…a úspěšně. Teď už opravdu můžu pouštět více aplikací využívající GPS modul. Stačilo jenom nechat HW nastavení na COM2 a SW aplikacím přiřadit volný port (u mě třeba COM5).
Díky za tipy, asi by mě to jinak nenapadlo.

V IGo8: Nastavení - Zařízení - Řízení spotřeby: Zapnuté podsvícení.

dekuji vsem za rady a tipy na triky.