Dobrý den,
stáhl jsem někde mapu ČR pro locus v sqlitedb, kde některé vrstvy jsou ve více souborech a musím tak zoomovat ručním přepnutím mapy na soubor s podrobnější vrstvou. Jde tohle prosím nějak jednoduše v MOBAC či jinak sloučit? Něco jako načtu všechny soubory do MOBAC, označím znovu všechny vrstvy a vygeneruji 1 velký sqlitedb soubor?
Děkuji, kazach
zkus nejprve to co Locus umí…
v adresáři Locus/maps vytvoříš adresář třeba mapa_cr ( sdcard/locus/maps/mapa_cr) a teprve do něj zkopíruješ mapy, s nimi pak Locus pracuje jako s jednou velkou mapou.
locus ano, ale kdyz to chci v adrake nacist?![]()
Na úpravu již hotových sqlite map nic není. Viz bod 5. Proto Locus podporuje tu funkci podadresář = mapa. A proto si mobac ukládá dlaždice pro možné pozdější znovusestavení jiné mapy. Rozhodně bych takovouto aplikaci také uvítal.
Áno to sa dá. Prečítaj si niečo o "Custom atlas as map source / locally generated tiles" v závere textu súboru README.HTM ktorý nájdeš v inštalačnom priečinku MOBACU.
- každú zo svojich SQLITEDB máp použiješ ako "custom tile SQLite source" a v MOBACu uložíš vo formáte OSMTracker.
- zlúčiš priečinky jednotlivých vrstiev a dáš ich do jedného priečinka, tak ako to je bežné vo formáte OSMTracker
- tento priečinok použiješ ako "OSMTracker custom tile files source" a v MOBACU si vyrobíš novú mapu RMaps, kde budú všetky vrstvy v jednom súbore SQLITEDB
já myslím, že by to mělo jít ještě jednodušeji, než píše lacop - stačí vytvořit pro každou mapu "custom tile SQLite source" a pak vytvořit atlas, do kterrého přidáš z každé mapy patřičný zoom - převádění do OSMTracker formátu a slučování je imho zbytečné…
(konkrétně tohle jsem teda nezkoušel, ale jinak běžně vyrábím mapu, kde pro každý zoom beru data z jiného mapového zdroje)
Dela to na mne dojem, ze vyrobit nejake trvialni udelatko by nemusel byt az tak velky problem. Hodim na to oko.
@krysthtof: Pozor však na to, keď sa pridávajú dva rôzne mapové zdroje pre jeden a ten istý zoom level. Neviem, či by to dopadlo dobre. Bolo by to potrebné vyskúšať. Preto to manuálne zlučovanie priečinkov s tiles rovnakého zoom levelu (cez ten formát OSMTracker). Tam si vyberieš, čo čím sa má prepísať.
@HaLuMa : <OT>ze by predzvest cachemapy s vlastnimi sqlitedb mapovymi podklady?
</OT>
@lacop: to je jasne, mapy stejneho zoomu spojuji taky pres OSMTracker tiles (ikdyz i tak jsem narazil na problem, ze velikost tile souboru neodpovidala obsahu - vetsi soubor obsahoval vic bileho mista nez mensi
)
To jsem sice zrovna na mysli nemel, mel sjem na mysli udelatko, co vezme dve ty databaze a sleje je dohromady. A naopak, ze vezme jednu databazi, a rozdrobi ji do rady mensich, treba podle podkladu a zoomu. Za pomoci techto dvou utilitek by se pak snadno cokoliv rozdrobilo a zase slilo, dle libosti.
Nicmene tva myslenka neni tak uplne k zahozeni! ![]()
Tak jsem zkusil neco rychle spichnout: http://geoget.ararat.cz/doku.php/dbmtools
Jsou to dve jednoduche utilitky pro prikazovy radek:
Jedne se preda nejaka databaze, a ona vyrobi sadu mensich, kazdou pro jednu uroven zoomu z puvodniho souboru.
Druhe utilitce se predaji dve databaze, a ona tu druhou databazi slouci do te prvni.
Je to jednoduche, je to drevni, ale vzajemnym kombinovanim se daji delat docela divy.
Jen bacha, neni to nijak hluboce testovano, na to fakt nebyl cas!