MOBAC - sloučení více vrstev z více sqlitedb souborů

Dobrý den,
stáhl jsem někde mapu ČR pro locus v sqlitedb, kde některé vrstvy jsou ve více souborech a musím tak zoomovat ručním přepnutím mapy na soubor s podrobnější vrstvou. Jde tohle prosím nějak jednoduše v MOBAC či jinak sloučit? Něco jako načtu všechny soubory do MOBAC, označím znovu všechny vrstvy a vygeneruji 1 velký sqlitedb soubor?
Děkuji, kazach

zkus nejprve to co Locus umí…

v adresáři Locus/maps vytvoříš adresář třeba mapa_cr ( sdcard/locus/maps/mapa_cr) a teprve do něj zkopíruješ mapy, s nimi pak Locus pracuje jako s jednou velkou mapou.

locus ano, ale kdyz to chci v adrake nacist?:slight_smile:

Na úpravu již hotových sqlite map nic není. Viz bod 5. Proto Locus podporuje tu funkci podadresář = mapa. A proto si mobac ukládá dlaždice pro možné pozdější znovusestavení jiné mapy. Rozhodně bych takovouto aplikaci také uvítal.

Áno to sa dá. Prečítaj si niečo o "Custom atlas as map source / locally generated tiles" v závere textu súboru README.HTM ktorý nájdeš v inštalačnom priečinku MOBACU.

• každú zo svojich SQLITEDB máp použiješ ako "custom tile SQLite source" a v MOBACu uložíš vo formáte OSMTracker.
  • zlúčiš priečinky jednotlivých vrstiev a dáš ich do jedného priečinka, tak ako to je bežné vo formáte OSMTracker
  • tento priečinok použiješ ako "OSMTracker custom tile files source" a v MOBACU si vyrobíš novú mapu RMaps, kde budú všetky vrstvy v jednom súbore SQLITEDB

já myslím, že by to mělo jít ještě jednodušeji, než píše lacop - stačí vytvořit pro každou mapu "custom tile SQLite source" a pak vytvořit atlas, do kterrého přidáš z každé mapy patřičný zoom - převádění do OSMTracker formátu a slučování je imho zbytečné…
(konkrétně tohle jsem teda nezkoušel, ale jinak běžně vyrábím mapu, kde pro každý zoom beru data z jiného mapového zdroje)

Dela to na mne dojem, ze vyrobit nejake trvialni udelatko by nemusel byt az tak velky problem. Hodim na to oko.

@krysthtof: Pozor však na to, keď sa pridávajú dva rôzne mapové zdroje pre jeden a ten istý zoom level. Neviem, či by to dopadlo dobre. Bolo by to potrebné vyskúšať. Preto to manuálne zlučovanie priečinkov s tiles rovnakého zoom levelu (cez ten formát OSMTracker). Tam si vyberieš, čo čím sa má prepísať.

@HaLuMa : <OT>ze by predzvest cachemapy s vlastnimi sqlitedb mapovymi podklady? :slight_smile: </OT>

@lacop: to je jasne, mapy stejneho zoomu spojuji taky pres OSMTracker tiles (ikdyz i tak jsem narazil na problem, ze velikost tile souboru neodpovidala obsahu - vetsi soubor obsahoval vic bileho mista nez mensi :frowning: )

To jsem sice zrovna na mysli nemel, mel sjem na mysli udelatko, co vezme dve ty databaze a sleje je dohromady. A naopak, ze vezme jednu databazi, a rozdrobi ji do rady mensich, treba podle podkladu a zoomu. Za pomoci techto dvou utilitek by se pak snadno cokoliv rozdrobilo a zase slilo, dle libosti.

Nicmene tva myslenka neni tak uplne k zahozeni! :wink:

Tak jsem zkusil neco rychle spichnout: http://geoget.ararat.cz/doku.php/dbmtools

Jsou to dve jednoduche utilitky pro prikazovy radek:

Jedne se preda nejaka databaze, a ona vyrobi sadu mensich, kazdou pro jednu uroven zoomu z puvodniho souboru.

Druhe utilitce se predaji dve databaze, a ona tu druhou databazi slouci do te prvni.

Je to jednoduche, je to drevni, ale vzajemnym kombinovanim se daji delat docela divy. :wink: Jen bacha, neni to nijak hluboce testovano, na to fakt nebyl cas!