Tak jsem po čase zase napsal jednu recenzi mobilu, který považuji za vhodný pro geocaching. Především kvůli velké baterii (bez nárůstu velikosti a hmotnosti), díky které vydrží i delší hledání a taky podpoře všech GPS systémů, které vůbec existují. Navíc má i slušný poměr ceny a výkonu, přičemž spořiví mohou sáhnout po loňské doprodejové verzi za výrazně nižší cenu. Více zde:
Pěkná recenze, jen mi tu chybí alespoň pár slov, jak se ta bohatá navigační výbava chová z praktického pohledu zkušeného geokačera - tedy rychlost a přesnost zaměřování.
Před třemi lety jsem na základě tvojí recenze koupil Zenfone MAX a jsem naprosto spokojený doteď. Takže přestože tenhle vypadá jako pěkný evoluční krok, nechám si ten předchozí :)
Pěkná recenze, jen mi tu chybí alespoň pár slov, jak se ta bohatá navigační výbava chová z praktického pohledu zkušeného geokačera - tedy rychlost a přesnost zaměřování.
Pravda, to jsem trochu opomněl, ale tohle je vždycky trochu na hraně, protože vždy záleží na okolnostech. Nicméně obecně můžu říct, že mi to přijde velmi přesné i rychlé, což je dáno především tím, že to bere signál ze všeho, co v současné době existuje - tedy všech 5 systémů, což zase tolik mobilů neumí. :)
Před třemi lety jsem na základě tvojí recenze koupil Zenfone MAX a jsem naprosto spokojený doteď. Takže přestože tenhle vypadá jako pěkný evoluční krok, nechám si ten předchozí :)
Jo, tohle je vlastně jen nástupce, i když už přes několik generací novější. I ten první byl dobrej, byť už je to hezkých pár let. :)
M1 neumí nastavit pro každou SIM jiný vyzváněcí tón. Jak je na tom M2?
Přiznám se, že nevím - mám tam jen jednu SIM a volba tónu pro druhou tam není (jako ani neaktivní). Příležitostně ještě vyzkouším, až budu mít po ruce nějakou druhou SIM. Taky je možný, že bude brzy vše jinak, protože aktualizace na Android 9 se očekává každým dnem.
Fajn recenze, ale ta velikost. Já potřebuju tak o 2cm méně na výšku. A takové telefony nejsou ani bez dlouhé výdrže. Škoda.
O víc než 1 cm nižší 144x70x8,2 mm je např. Vernee Thor E, baterie 5020 mAH a rychlonabíjecí, používám ho i na geocaching, podpora GPS i GLONASS, je fakt dobrý.
O víc než 1 cm nižší 144x70x8,2 mm je např. Vernee Thor E, baterie 5020 mAH a rychlonabíjecí, používám ho i na geocaching, podpora GPS i GLONASS, je fakt dobrý.
Pokud ti nebude vadit si počkat až do dubna, tak tohle bude velmi pěkný kousek. Jediná vada na kráse je absence NFC. Holt v Číně pro platby používají QR.
Pokud ti nebude vadit si počkat až do dubna, tak tohle bude velmi pěkný kousek. Jediná vada na kráse je absence NFC. Holt v Číně pro platby používají QR.
No nevím, za stejný peníze je starší verze toho Asus Zenfone Max Pro M1, která je podstatně lepší - větší RAM, větší interní paměť, větší baterie ....
Lenovo P1M používám přes dva roky a naprostá spokojenost, sice nemá kompas, ale jsem zocelený používáním starého nemapového Garmina 12. Ten recenzovaný Asus vypadá funkčně pěkně, ale připadá mi jako hrozné pádlo/těžítko, jenže já patřím k lidem, co jim cokoliv většího než 5" připadá jak televize. Nevím, kam bych ho dával při výpravách na kole.
Víťa přede mnou mě svojí zoceleností navnadil, písnu tady taky něco :D . Též jsem měl nedávno Lenovo bez kompasu, ale ten komfort klasický GPS s kompASEM mi prostě chyběl. Jelikož taky lovím nejvíc na kole, používám mobil Huawei P20 lite (3000mAh), což na celodenní výlet stačí taktaktak akorát. Jenže suprčupr počasí se může změnit, proto v záloze s sebou tahám Backview GBV9500 (10000 mAh) cihlu :D, ale do batůžku v poho. Na řídítkách kola + na mobilech mám systém Quad lock, takže výměna trvá tak 15 vteřin, v mobilech je Duo SIM card, první odpojím, druhý zapnu a frčí se dál ;). Doma pak je v záloze Oregon 750 a powerbank 10000mAh, takže třeba takovej čtrnáctidenní track v naprostý divočině je zcela v pohodě. Teda až na dvě věci... Je to kilčo váhy navíc a hlavně.... dávno mi vodešla fyzička :wacko: :wacko: :wacko:.
Já taky. A jsem spokojený. Kapsovy recenze mobilů pro velké kapsy jsou fajn.