Modul k mobilu nebo Legend?

Hledám co nejméně finančně náročnou navigaci pro mé začátky. Poraďte mi prosím, jestli koupit staršího Legenda nebo nový modul LD-4W. Z návodu k modulu jsem nepochopila, jestli se při určování polohy (předpokládám použití, když se blížím k pokladu) stahují data a tím pádem platím za připojení k netu. Děkuji za odpověď.

Mám modul EVOLVE k NOKIA N 73 a Handy Geo a jsem max. spokojený. Pro začátek za málo peněz super.

Pokud chceš co nejlevněji začít, pak určitě Legenda od Bédi Trávníčka, kterého ve frcu seženeš kolem tisícovky, což je určitě míň než BT GPS modul k mobilu. Stáhneš si do něj z netu souřadnice a můžeš vyrazit.

BT GPS modul potřebuje ještě další zařízení (mobil, PDA, notebook,…) na kterém poběží nějaký ten program. Ideální asi kombinace modul + mobil + HandyGeocaching. Záleží na programu, který by jsi používal, ale většina z nich umí buď stáhnout data z internetu přes kabel/BT z počítače nebo je tam můžeš ručně nasázet. Stahovat data přímo v terénu při domácí přípravě nemusíš.

Ale samozřejmě při samotném určování polohy se data netsahují. Ty se stahují až v případě, že si budeš chtít stáhnout listingy keší, nebo třeba mapy.

Ahoj, pokud srovnám přesnost Legenda s BT modulem s čipem SIRF III nebo Mediatek, tak je to docela dost velký rozdíl. Toto porovnání určuje jednoznačného vítěze - BT modul. Dá se pořídit za cenu cca 1200,-Kč. K tomu je zapotřebí nějaký software. Do telefonu jsem používal TrekBuddy a doplňoval ho HandyGeocachingem na stahování listingů. HG používám v nouzovém řešení i teď. U mobilního telefonu si ale musíš pohlídat, aby zvládal potřebné profily bluetooth a Javu. Většina nových telefonů to zvládá, ale více se dozvíš na stránkách k programům TB a HG.
Přeju šťastnou ruku při výběru.

Děkuji za rady. Ve frcu jsem žádného legenda do 2000 nenašla. Ceny začínají na 2500. Modul do mobilu se dvou tisícovek vleze. Mám Nokia 6300 a ta snad k modulu LD-4W půjde (podle toho, co používají Sobíci :slight_smile: ). Nebo snad modul Evolve goTraxx? U popisu výrobku píšou "plná podpora geocachingu". Umí to při hledání pokladů něco navíc?

Jestli chceš, půjčím Ti na vyzkoušení Evolve Touch Traxx, kontaktuj mě přes profil.

Modul je dobra volba, pouzival jsem driv (nebo obcas i ted) Garmin Summit a bylo to horsi se signalem - pravda mel zase kompas. Modul je v tomto ohledu na to mnohem lepe. Aplikace HC na tom vetsinou beha gut. Vyborna aplikace je VLK ale muze byt problem s telefony na Symbian platforme. Obcas to s nimi vytuhava. Chce to vyskouset :slight_smile:

Musim potvrdit ty Evolvy toho solarniho mam a super a bracha nedavno poridil takovy ten plochy a rovnez parada:D

Taky doporucuju modul+telefon. Modul Evolve s mediatekem se da poridit kolem 1200-1400. v N6300 beha trekbuddy(mapovy soft) vyborne. Jedine minus v teto variante vidim ve vydrzi baterky telefonu. POridil jsem v gm nabijecku na jednu tuzkovku. V nouzi to telefon na nejakou dobu ozivi. Nahradni baterka do telefonu uz dneska taky neni cenove nedostupna. Ja v teto konfiguraci kesim temer rok a jsem naprosto spokojeny.