Dobrý večer!
Mám dotaz, jestli mohu dát tuto krabičku jako cache. Nevím jesti nevadí že je tam nápis od Celaskonu. Omlouvám se za malou kvalitu obrázku. Udělal jsem to narychlo.
Děkuji, Ondřej Strnad.
Zrovna včera jsem jednu takovou vyhmátl. Není to problém, ale ideální je olepit tuto krabičku černou (nebo jakoukoliv jinou barvou) lepící páskou, která slouží zároveň i jako maskování. ![]()
A nemyslíš, že je brzo na zakládání keše?
Proboha proč brzo? Co je proboha na tom, vybrat dobrý místo, udělat a schovat krabičku, zaměřit a dát na net. Proč z toho krabičkování děláte takovou vědu, vždyť je to probůh jenom hra. Jestli ti to přije brzo, tak prostě na jeho kešky nechoď a hotovo. Je vidět, že chytrolíni se najdou ve všech oblastech lidské činnosti. Sorry za vypjatou reakci, ale tohle "mazáctví" mě fakt štve.
Oni ti mazáci už zažili leccos, včetně cachí se spoustou chyb a nedostatků založených lidmi bez skušeností. Tak se jim nediv. Ale ať si dotyčný klidně cache založí, jestli má dobrý nápad tak proč ne. Jestli to dobrý nápad není tak mu to někdo upřímný napíše…
U té tuby od Celaskonu by to hlavně chtělo vyzkoušet jak je vodotěsná, já osobně bych jí moc nevěřil (záleží na tom jak bude uložená)
Všechno je to o lidech a jejich přístupu k věci!
2 slapator a ostatní:
Nehledě na to, že tazatel již jednu krabičku založil v únoru na skutečně pěkném místě (nelovil jsem, ale znám to tam) a několik desítek logů svědčí o tom, že ne každý začínající owner, co nemá X set nálezů, je lama.
2 Ondrej Strnad: Jak psal chemic77, zvaž obalení krabičky černou izolačkou. Něco vydrží a dobře maskuje.
To neni mazactvi, to jsou zkusenosti. ![]()
Omlouvám se, ale nedá mi to nechat Tvůj příspěvek bez reakce.
Pokud by to dělali všichni tak jak říkáš, neměly bychom pro samé krabičky kam šlápnout a nejsem si jistý, že geocaching je právě o tom.
Já osobně ( a podle příspěvků asi nejsem sám) upřednostňuji kvalitu před kvantitou. Ale možná mne (nás) někdo přesvědčí, že to tak má být jinak.
Tím nechci říct, že začátečník nemůže udělat pěknou cache.
Ale bude to spíš vyjímka než pravidlo …
Osobně jsem zastáncem toho, že cache je třeba věnovat mimo krabičky, zaměření a uvedení na net i to nejdůležitější - myšlenku.
Nějak mě prostě neberou krabičky které jsou jen proto, že jsou..
A tady je myslím na místě rčení: Učit se, učit se, učit se …
a pak terprve založit cache, na kterou jsem pyšný a mám z ní radost.
Tolik můj názor k Tvému příspěvku.
Já tyhle "lékový" dycky ošmirgluju, pak stříknu černym sprejem, lakem. A občas olepím černou páskou…
To elese: 100% s Tebou souhlasím ve všem. Ale kvalita kešky s číslama prostě nemá nic společného. Je to o lidech, jako všechno.
no nedá mi to, ale kdyby měli všichni tento názor, tak žádný gc neprovozujem ![]()
Dle mého názoru na zakládání je brzo a není to až tak úplně triviální, ale o tom tohle vláko není. Stejně už jednu kešu Ondrej S. založil.
Obecně jako schránku můžeš použít cokoli, vhodné jsou spíš vodotěsné schánky, což Celaskon v pohodě slpňuje.
Až najdeš víc keší, uvidíš, že fantazii se meze vůbec nekladou a spousta ownerů se dokáže opravdu vyřádit ![]()
Když už si autor dá tu práci šoupnout sem fotku a zeptat se na vhodnost, přece také svědčí o tom že chce aby keška byla v pořádku. Reakce některých lidí moc nechápu.
K dotazu: několik keší v tomto provedení jsem zažil, většinou byly v pořádku. Snad jen jedna byla prasklá, ale nevím jestli to udělal nedočkavý kačer nebo to bylo vlivem povětrnostních podmínek.
Také se přimlouvám za černou pásku. Mě se velice osvědčila černá POWER TAPE. Koupil jsem jí celé kolo a to na nějakou dobu vystačí ![]()
Když už se tady téma zakládat, nezakládat načlo, tak píšu.
Zatím jsem nikdy nevyslovil negativní hodnocení k nějaké nalezené keši, ale dnes mi to prostě nedalo a napsal jsem. A to dokonce ke keším, které jsem zatím nenalezl… Týká se to série Bystricka zeleznice. Autoři podle fotek mladí - nevadí, účet založen 6.1.08, no, nic moc, ale na druhou stranu něco nalezeno už mají. Přitom se na první dvě, založené už dříve, těším: GC1A0H3 a GC1A0GW mají pochvalné logy, určitě budou hezké.
Ale ta série Bystricka zeleznice? Některé umístěné někde vedle kolejí, asi ne zrovna bezpečně (TrainTour Reviewer schválil, takže asi nic porušeno nebylo a vlak snad nikoho nepřejede), vzdálenost mezi kešemi od 140 do 870m a celková 2km, tužky v papírnictví asi zrovna neměli, o čem je multina jsem nepochopil… A vůbec jsem nepochopil, proč je těch keší tolik! Kdyby byla jedna nebo dvě - proč ne, neřeknu ani slovo… tak jsem to prostě napsal. Možná jsem to měl napsat trochu jinak…, ale když se bude psát jen děkuji (vždyť mám vlastně bodík, že), tak to možná některé autory netrkne, že něco by mohlo být uděláno lépe. A méně někdy znamená více.
Dotaz byl jasný, stačilo tedy celkem stručně odpovědět a případně poradit.
A pro ty myšlenkové kritické výlevy některých si založit své samostatné vlákno.
Proč se musí i takový jednoduchý dotaz zvrhnout ve zcela zbytečnou (protože už to tu zaznělo mnohokrát) debatu?
Nejčastěji bývají opravdu obaleny černou izolepou, viděl jsem už i důmyslnější maskování a taky mi něco napadlo tak jsem ti ten obrázek trošku upravil
![]()
Já si myslím, že počet nalezených keší nemé s kvalitou založených mnoho společneého. Podívejte se třeba na Nanutanda. Nemá nalezenou ani jednu a jeho keše většinou všichni chválí. ![]()
sry, nemohl sem si pomoc ![]()
Díky všem za odpověď.