mohu pripadne smazat log pri nedodrzeni upozorneni?

Ahoj, zakladam keše v lesích a na horách, ovšem zatím všechny v dosahu alespoň jakýchsi takychsi cest. Při dnešní obhlidce dalšího místa jsem zjistil, že k němu vede krasna asfaltka, i když lesy a se závorou, tak bez značky zákaz vjezdu. Mohu v listingu upozornit na to, že případně popsani odlovu drive-in auto či moto povede ke smazání logu? Bohužel vím že i tací kaceri jsou a myslím že s ohledem k přírodě, chodcům a cyklistum by byl takový odlov prostě prasarna…

brundi: a to chces suplovat praci policie si lesni straze?

Jednoducha logika plati: existuje fyzicky zapis v logbooku? Pokud ano, tak ma pravo na Found it log.

Nechci nic a nikoho suplovat, jen se ptám jestli pro to mohu něco udělat já jako owner keše

kaszalogep by mohli na FCPT smazat minimálně polovinu logů … neboť minimálně polovina kačerů ignorovala zákaz zastavení v nepřehledné zatáčce, před za a na vrcholu stoupání … atd., atd.
lidičky, prosím, néééé

Dle lesního zákona nesmíš jezdit po lesních cestách ani když tam není značka zákazu vjezdu.
A tak jim to dopřej, když jsou líný chodit :wink:

pranýřovat hříšníka tady na fóru :wink:
Mazání logu je chyba, jednak mažeš důkazy a jak už je páno výš - tobě nepřísluší někoho trestat za porušení zákona.

Jako owner bych napsal do listingu prosbu, resp. upozornění na ten stav věci. Pokud zákaz někdo nebude chtít respektovat, tak ho respektovat prostě nebude, s tím nic neuděláš.
Alternativně umísti cache jinam, pokud nechceš aby k tomu že tam někdo vjede docházelo…

jediná možnost je nezakládat tam keš … je to na tobě

§20 odst 1 písm. g zákona c.289/95 Sb. zákon o lesích :wink:

Ne, nemůžeš. A jestli ti to vadí, založ keš před tou závorou.

Já jim vynadám do čuráků a archivuju keš. 8)

Zatím mi nikdo neoprasil nic, co by stálo za tenhle problém…

… ale taky jsem díky autokačerům dvě moc pěkný místa neobsadil, protože tam vede "cesta".

NO když je tam závora tak co řešíš ? Co já znám závory v lesích, tak jsou zamčené. A pokud ne, tak to znamená že tam někde jsou lesníci či dřevaři…

… kteří mohou toho ubohého autokačera zavřít v lese… To je pak trest. :stuck_out_tongue:

V lokalitě kterou má Brundi na mysli se stává, že je závora odemčená a lesáci nikde a to i několik dní.

To zprvu zní jak dobrej nápad, jenže pak ta druhá část notorických motoriků co bydlí na druhý straně kopce od dotyčný závory pak bude muset projet celej les místo jedný půlky :stuck_out_tongue:

Jo, představa, že mi přes nebohou fitu přejede Valmet by mě asi odradila :). Nehledě na to, že si na ni zanedlouho nalepim ještěrku, čímž se její cena zdvojnásobí…

[b]Ale, ale… vždyť jsme v Čechách a řešení se nabízí celá řada:

1. Dobře umístěné hřebíky zabrání motonávštěvníkům pokračovat celkem bezpečně a to si piš, že pak do logu místo DRIVE-IN rádi napíšou DRIVE-OUT.

2. Pořiď si oblek lesní správy a vybírej tam pokuty - něco mi říká, že vyděláš dost.

3. Závora, která je otevřená a po pokusu o odjezd zavřená. Pak se vybírá tzv. propustné.

4. Pravidelné vylívání vody či nasměrování koryta potůčku - způsobí dostatečné zašpinění auta, což jisně někoho občas zbrzdí.

5. Začni chovat jeleny a jinou vysokou. Pak je stačí naučit jen běhat správným směrem.

6. Pořiď si několik velkých samolepek a hlídej na místě kousek od keše. Jednotlivá auta pak můžeš značkovat. Taková PVC samolepka šikovně nalepená jde blbě dolů.

7. Kup si botičku a vybírej mýtné (viz výše se závorou).

8. Vyrob si umělou figuru policajta a dej jí doprostřed lesa - tam se bude hodit.

9. Zařiď si zbrojní průkaz.

10. Tak si tam tu tradičku panebože nedávej - udělej z toho multinu a donuť je tam dojít od jinud po vlasních!!!

KTEROU MOŽNOSTI SI VYBEREŠ?[/b]

Ještě jeden dovětek:
Vjezd do lesa je skutečně porušení Lesního zákona, ale domnívám se, že v tom zákoně jako pokuta určitě není uvedeno smazání logu na serveru Geocaching.com. Myslím, že policajti spíš budou chít peníze.

To je zase OT keců kolem. Zámek.

Jen se ještě vyjádřím a opět zamknu… děkuji pepovi za ukončení diskuse,která se opět zvrhla… ptal jsem se a myslím že velice slušně, co proti tomu mohu dělat já… beru upozornění zr nemohu suplovat to a to, avšak nechapu, proč máte potřebu se vyjadřovat, když nemáte někdo co říct… rady typu panebože nedělej tradicku jsou úplně mimo, tradicky to nejsou, a otázka zněla mohu nemohu smazat log? Takže díky za upozornění k věci , na plky kolem si tady člověk asi musí zvyknout…