Predem upozornuju ze jde spis o popis osobni zkusenosti nez namet do diskuze ![]()
Dnes rano jsem dorazil do gpscentrum, rozhodnuty koupit Colorado. Cetl jsem spoustu vlaken tady a jednu dobu dost zvazoval, jestli colorado vubec koupit nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl, ze to zkusim. Tady je vysledek:
Faze 1. - koupe:
Colorado bylo predemnou vybaleno, zapnuto a bylo mi vysvetleno jak a kde se co ovlada. Pan byl sice trochu zmateny, kdyz jsem se ho zeptal na kalibraci kompasu a zastaval nazor, ze kompas prece nemuzu kalibrovat, ale nakonec jsme se dobrali i k tomu ![]()
Vzledem k informacim, co jsem se tu docetl, jsem se pro jistotu jeste optal na to, jestli je Colorado opravdu vodotesne a jestli mi uznaji reklamaci, kdyz si to projistotu doma vyzkousim. Pry to neni zadny problem a kdyby se mi nahodou stalo, ze do Colorada preci jen natece, pristroj vymeni.
Kdyz jsem poprve pristroj vybalil, trochu jsem se vydesil, protoze onen vodotesny kryt jde vysunout velmi zlehka a i kdyz se snazim zasunout kryt co nejvic to jde, stejne zustava v horni casti mezi krytem a telem colorada mezera (!?)
- tohle me vydesilo natolik, ze jsem se do obchodu vratil, nedolehavost ukazal a ptal jse (tentokrat uz jineho pana) jestli jsou opravdu presvedceni, ze je pristroj vodotesny.
A ted pozor!
Pan byl dobrodruh a tak vzal jejich zkusebni Colorado, prinesl kyblik s vodou, colorado zapnul a hodil ho do kybliku..
Oba jsme stali a asi 1-2 minuty koukali, jak z colorada na dne utikaji bublinky
Pak pan pristroj vyndal a ukazal mi ze porad bez problemu funguje. Colorado jsme ususili na povrchu a otevreli zadni kryt, aby bylo videt, jestli nejaka voda natekla i dovnitr. Pri otevreni zadniko krytu sice vytekla jeste nejaka voda ven, ale bylo videt, ze se nedostala ani ke slotu pro kartu, ani k mistu pro baterky (diky silikonove tesnici gumicce, kterou je prostor pro baterky i kartu opatreny)
-
prvni zkouseni
Jedina GPS se kterou jsem se doted setkal, byl Legend, ktery byl kdysi v akci u Mountfiedlu, takze jako uzivateli, ktery je pouzivanim jine GPS nepoznamenany, nemam s Coloradem sebemensi problemy. V menu se vyznam i bez manualu, vsechno jede jak ma, venku na display vidim dobre a jeste se mi nestalo, ze by se Colorado seklo.
I pres informace o pomalem USB jsem za cca 3-5 min. nahral do pristroje celou Topomapu CR.
Do pristroje jsem dal uz mirne vybite baterie od GP (2700) a zatim po 6ti hodinach hrani si s Coloradem jsem na polovine. -
geocaching
- teprve jdu vyzkouset, tak dam jeste vedet. Snad jen ze nahravani kesek do Colorada primo z GC.com je naprosto paradni! Nejen ze se nahraje listing, ale zaroven se muzu ke kesce rovnou nechat navigovat, a kesky se zaroven zobrazi na topomape svou charakteristickou ikonkou - to vsechno jen po jednom kliknuti na netu

- odolnost
- zatim chci s pristrojem jeste chvili blbnout, tak neriskuju, ale v nedeli na vecer ho planuju zkusti potopit.. tak uvidime

PS: Berte to jako report od novacka v GPS pristrojich a o pokus popsat jak jsem na tom lidem, co jsou laici jako ja a mozna se taky rozhoduji jesti Colorado ano, nebo ne ![]()