Moje příhoda se š

Zdravim
Přistupte blíže a poslechněte si tragickou příhodu o š.
Byl jednou jeden mládenec co si pořidil Nokii 6110 Navigátor.Radostně si ji nesl domů a přemýšlel jak si ji doma přizpůsobí na geocaching.Co kdyby,ale nejdříve udělala up firmweru?A jak si usmyslel tak udělal.Vše proběhlo jak má.Ale co to?Kde je čeština?Celý zkoprnělý hledá v nabídce svojí language.On jí však nenalézá!Co bude dělat?Jak se připojí na Gc.com natož cz?Pomyslíte si to přeci není žádná trgédie.Ale ano.Je!On má nick se š.A to tam opravdu není.
A tento příběh se opravdu stal,protože se stal mě a to je výstraha pro další opovážlivce co by si chtěli dát do nicku š.:smiley:
Myškin

Mno kdyby si přítel s nickem na š kupoval nokii v normálním oficiálním nokia obchodě a ne v obchodě s telefony z šedého dovozu, na které mimichodem neplatí ani oficiální záruka výrobce, tak by tam tu češtinu měl…

Aj aj, to nepotěší :slight_smile: Osobně sem češtinu v telefonu oželel už dávno a vůbec mi neschází, lokalizace je místy spíš úsměvná, jak přínosná. Ale absence podpory český znakový sady občas chybí, no :slight_smile:
Určitě je ale cesta jak z toho ven, porozhlídni se na http://www.symbianforum.cz/forum.php

Přítel s nickem se š si ji kupoval od kolegy z práce.Po jejím původu natož dovozu ho ani nenapadlo se ptát.Nebyl tehdy ani důvod se ptát.Před změnou firmware byla čeština v tf.Přítel se š nemá takové znalosti které by mu tento problém pomohli vysvětlit.Ovšem najde-li se někdo takový rád si jeho vysvětlení poslechnu.:wink:

Tak konkrétně TADY máš přesnej návod, jak telefon zase donutit komunikovat česky.

No nevím, nevím, dcera má telefon (nokii) z normálního obchodu v Čechách se zárukou a když jsem nahrál nový firmware, tak na výběr byl akorát rozsypaný čaj, ještě že tam byla alespoň angličtina. Musel jsem pak používat zakázané triky, abych tam dostal zpět evropské jazyky.

Jak píše PUG_mira, koukni se na symbian fórum. Jestli tam chceš češtinu zpátky budeš asi muset přenahrát firmware pomocí nástroje Phoenix. Víc tady http://www.symbianforum.cz/viewtopic.php?t=33759

Klasický příklad telefonu z šedého dovozu. Český prodejce koupí telefon v zahraničí, protože je to tam levnější, k tomu potom dodá vlastní záručák, takže v normálních nokia servisech opravu v rámci záruky neuznají.

jj problem sedivek tahanych z Polska. Uz Nokii nemam, ale pamatuju si, ze stacilo zmenit product code pres NNS (Nemesis Service Suite). A pak flashnout cz fw.http://www.symbianportal.cz/navody/110-jak-zmenit-product-code-u-telefonu-nokia-/

Anebo změnit nick a mít ho tak bez diakritiky - TTR někde psal, že stačí napsat Groundspeaku s nějakým odůvodněním a oni to můžou změnit, pokud už taková přezdívka není zaregistrována.

Vzdyt jsem psal, ze jsem tam dal tu cestinu zpatky (pocitam ji mezi evropske jazyky). Stejne je to od Nokie pekna sprostarna, tohle deleni na regiony, melo by se to jednoduse zeptat pri ugradu, jaky jazyky tam chces, ale to by na tom servisy nevydelavaly hrisny penize.

Se svým PDAčkem jsem měsíce bojoval a přemlouval ho všemi dostupnými prostředky, aby se chovalo stabilně. Po některém z dalších HW resetů mě napadlo, že bych tam nemusel dávat lokalizaci do češtiny (oficielní, od výrobce HW). A ejhle, už rok běhá bez nejmenších problémů.
A abych byl úplně upřímný, nejsem přítelem diakritiky v nicku a názvech keší. Možná je to tím, že jsem začínal v době, kdy počítače češtinu neuměly, ale i dnes je to spodporou různých lokalizací většinou problém.

Poučení z krizového stavu a jiné prkotiny
1)Je vhodné se informovat o původu telefonu.Tím se předejde řadě problémů.
Otázka:„Mohu po prodejci požadovat,aby prokázal zda je tf určen pro ČR?”
2)Nechci vzbudit dojem,že zde zakládám nějaké warez vlákno.Jen jsem se chtěl podělit o problém který může neočekávaně nastat.Musím,ale poděkovat všem kteří přidali své zkušenosti nebo radu.Čekal jsem jednoduší řešení.Třeba přihlášení přes ID.Či snad nějaký program,který simuluje přítomnost češtiny nebo jen doplní čárky a háčky(klidně mi napište,že jsem naivní:D).
Mimochodem u mé Nokie jsem nikde nenašel mezi znaky stupně.Jsem slepý?:slight_smile:
3)Moje řešení je následující.Vytvořil jsem si nový profil na GC.com a přihlašovací údaje jsem naťukal do HandyGeo. a Geocache Navigator.Při mém počtu keší si není celkem problém pamatovat co odlovené mám a nemám.Pro jistou si raději vytvořím soubor s ulovenými krabičkami a uložím v tf .podle potřeby dohledám.
4)Je zajímavé kolik starostí způsobí takový nevinný háček nad s:D
Myškin

U prodejce na net shopech byva u reklamacnich podminek, zda je u nich vydany zarucak a reklamace pouze u nich…pak to byvaji sedivky dovezene z Polska. Nebo origos zarucak a moznost reklamovat v jakychkoliv servisech Nokia. Pokud je to autorizovany pordejce, tak se tim na shopu vetsinou pochlubi :slight_smile: Nejlevnejci ceny jsou vzdy sedivky.

Nokii jsem utopil v pracce, ale znak ° muzes nahratit myslim bud mezerou nebo jakymkoliv pismenem, pokud si dobre pamatuju.

Jinak by ,ale nemel byt problem vygooglit product code pro tvou nokii,zmenit ho a pak tam v pohode dat cz FW.

No ono bývalo stačilo požádat reviewera o změnu nicku - tedy odstranění háčku. Veškeré nálezy by ti pod ním zůstaly.

Pro jistotu jsem zkusil založit nový profil s nickem Myskin a to je už zadané.V tom případě bych si musel změnit celý nick.A to nechci.:wink:

Hezčí je přece problém vyřešit, ne obejít :slight_smile:

Pokud nechceš řešit neustálé problémy, je lepší je od začátku obejít. V tomhle případě do emerického serveru je lepší cpát emerická písmenka.
BTW: Mi5kin, Mishkin a Mischkin jsou volný. :slight_smile:

Pokud sis nevšiml, on ho obešel založením nového účtu, proto moje reakce.

1)Může to znít tvrdohlavě,ale na svém nicku trvám.A nehodlám ho měnit.
2)V telefonu se hrabat nehodlá.Jsem rád,že mi funguje.Nejsem příliš zkušený v takových zásazích.
3)Nový profil využívám jen pro připojení a k ničemu jinému.
4)Pro příklad uvádím registraci na rajčeti kde bylo š okamžitě považováno za nepovolený znak.Proč ne GC.com to opravdu nevím.
5)Mrzí mě,že se musím přihlašovat jen přes svůj nick a heslo a ne přes přihlašovací údaje,které by šli změnit aniž bych musel někoho o něco žádat a hlavně měnit nick na kterém trvám.